A legtöbben miért nem adnak 1 éves kor alatt tejet?
Én adok. 6hós koraban evett olyan ételt,amiben volt tej. Most 1 éves, kap tejbegrízt is, igaz vízzel higítom.
Idegesitő hogy leszonak, csak azért mert nem hiszek ebben a moder "orvostudomanynak".(ebben)
Pl. Van ket ismerősöm aik megjegyzést tettek, mikor lattak mit eszik.
Megkerdeztem tőlük, hogy nekünk anyukajuk adott e tejet 2 eves kor alatt. A valasz nem volt. Érdekes, mind a kettő allergias. Szerintem, azaz én azt vallom, hogy jobb hamarabb bevezetni, hiszen hamarabb szokik rá az amúgy mar fejlett szervezet.
Én is kaptam feles tejet már hat hónapos koromban. Most 40 vagyok, és nem vagyok allergiás semmire, semmi bajom, köszönöm :)
De én is csak pont egy évesen adtam a lányomnak tejet, nem azért mert így vagy úgy volt meggyődésem, vagy nem volt meggyzősődésem, hanem egyszerűen azt tettem, amit a védőnőnk tanácsolt. Mindig mindenben követtem az ő "utasításait", mert nekem úgy volt jó. :)
2. vagyok. Én azért kaptam rosszindulatú megjegyzéseket, mert a lányom három hónaposan tápszeres lett. Mintha direkt csináltam volna... Csak a családom és a védőnőnk látta, mit kínlódtam 5 ml tejért, hogy legyen. '0 ml volt a legtöbb, ami volt egy etetéskor 3 hónaon át! Aztán a többi 110 ml-t tápszerben itta meg. A végén már remegtem az idegességtől, mikor közeledett a szoptatás ideje.. végül "felmentett" a védőnő, azt mondta, rámegyek idegileg teljesen. Abba is hagytam a szoptatás. Hogy én mit kaptam...!!! Aztán rájöttem egy hónap múlva a nagy megoldásra :D
Mikor megkérdezték tőlem, hogy szopik-e rendesen, mindig buzgón bólogattam (egy éves koráig!) hogy óóó, igen igen... és kész. :D Kár hogy nem tettem hamarabb. Senkinek semmi de semmi köze ezekhez a dolgokoz.
sokan 1 éves kor felett sem, ezért:
http://www.youtube.com/watch?v=cDdGgJVKURI
A tejről már jó ideje kiderült, hogy nem hozta a várt egészséges hatásokat, sőt...akit érdekel hallgassa meg. Idős embereknél különösen fokozza a csontritkulást, mivel pont hogy nem segíti a kálciumbeépülést-és itt a "bolti tejről" beszélek.
Akit tejet fogyaszt, az legyen bio tej, házi tej VALÓDI TEJ.
a tehéntej a bociknak való, nem embernek. 1 éves kor alatt egyszerűen nem képes a picik gyomra feldolgozni a tehéntejet, nagyon más az összetevője mint az anyatej.
egyébként a tápszer is tehéntejből készül, csak átalakítják a tejfehérjét emberi fogyasztásra alkalmassá, így nem viseli meg a babák gyomrák és kevésbé valószínű az allergia kialakulás.
a többit meg te döntöd el. ezek tények. bár ha nem hiszel benne se értem miért éri meg kockáztatni a gyereked egészségét, de ez már nem az én gondom, nem is akarok se vitatkozni se ítélkezni :)
"a tehéntej a bociknak való, nem embernek. 1 éves kor alatt egyszerűen nem képes a picik gyomra feldolgozni a tehéntejet, nagyon más az összetevője mint az anyatej."
Csak tudnám, az a sok millió ember gyomra - köztük én is - hogy volt képes feldolgozni a tehéntejet? :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!