Költöztünk, a védőnő rendszeren belül átjelentett. Az itteni védőnő jelentkezik majd?
Terhesség alatt költöztünk először. Az első védőnő átküldte a kartont, de én mentem el az új védőnőhöz, hogy én vagyok XY, mikor van ott tanácsadás, mikor kell mennem hozzá, stb.
A második költözéskor már 10 hónapos volt a fiúnk, akkor is átküldte a 2. védőnő a kartont, de oda is én jelentkeztem, de jól is tettem, mert az állandó védőnőnk akkor még gyed-en volt, így helyettesítették. A helyettes 1x jött ki látogatni, meg 2szer voltunk talácsadáson, utána már visszajött gyedről az állandó védőnőnk, ő felhívott, hogy ki ő és kijönne ha nem gond, hogy megismerkedjünk. Azóta is jóban vagyunk vele, bármikor mehetek ha gondunk van, pedig már 5 éves a fiam.
Én vártam a megkeresésével. Aztán ő szólt sógornőmnek, aki járt hozzá a babájával, hogy majd megkeres. Na ekkor már felhívtam, és inkább megkerestem én a védőnőt.
Sógornőm és anyósom nem volt túl jó véleménnyel a védőnőről, így tartottam tőle, aztán pozitívan csalódtam, velem tök rendes a védőnő :)
Én megkeresném a helyedben. Nálunk például sok vizsgálat nem ugyan akkor van a két helyen, és vannak amik ki is maradnak, érdemes lenne felkeresni, hogy időben tudj a változásokról, amennyiben vannak.
Annyira nem vagyok oda a védőnői rendszerért. A gyerekorvos területen kívül is ellátja a babát (tehát kijön, ha kérjük, pedig másik kerületben vagyunk), bármivel fel tudom hívni. A vizsgálatokat is ő végzi el, főleg az ő véleményére adok.
Igazán eddig se vettem hasznát a védőnőnek, csak azért nem mondtam le, mert emberileg kedveltem az előzőt.
Mi történik, ha nem keresem?
Nekem tényleg nem hiányzik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!