Hogyan viseljem el ezt a hülye pletykát? Eléggé kiakadtam.
Elterjedt hogy nincs pénzünk.
Hogy miért? Mert nem én járok boltba, hanem a férjem, munka után, másik településen. Így lényegesen olcsóbb, egy hónap alatt 15 ezer körül spóroltunk. Ráadásul várandós vagyok, már nem bírok úgy cipekedni, mint azelőtt. Így a helyi boltba tényleg csak akkor megyek, ha muszáj.
Az a gondom, hogy első körben a családom akard fent, kérdezték is hogy minden rendben van-e. Hiszen én csak lisztért, egy-két zsemléért stb járok boltba.
Viszont ez a kedves pletyi odáig fajult, hogy a védőnő tapintatosan rákérdezett családlátogatáskor, hogy minden rendben van-e, mert hallotta hogy bajban vagyunk anyagilag.
Szerintem ne foglalkozz a pletykákkal. Akiket érint a dolog (védőnő stb.) azoknak elmondod amit kell, meg tapasztalják is, hogy nyilván nem úgy vannak a dolgok ahogyan a faluban mondják az öregek. Kár ezen idegeskedned.
Off: a 8-as válaszoló sztorijáról eszembe jutott most a mi esetünk, csak mi nem a családsegítőkkel, hanem az állatvédőkkel. :DD (gyerekünk még nincs)
Van egy másfél éves kutyusunk, 3 hónapos kora óta nálunk van. A házban van még 2 szuka kutya, és amikor a mi kutyánk ivarérett lett 7 hónaposan, folyamatosan rendezte a műsort otthon, amikor a szuka kutyák valamelyike tüzelt. (Ki akart menni, egész nap a bejárati ajtó előtt ült és vinnyogott). A második napon kaptunk az egyik "kedves" lakótól egy levelet név nélkül, hogy mi mit csinálunk a kutyával, mert egész nap sír, nyüszít, ő bizony állatvédőket hív ha ez így folytatódik. Ezalatt persze már volt időpontunk ivartalanításra, csak sajnos 1 hét múlvára kaptunk. Kiírtuk a lépcsőházba, hogy sajnos ez áll fent, folyamatban van az ügy, állatorvossal egyeztetve, addig is elnézést, és kérjük a lakók türelmét. Többen csodálkoztak is, hogy van aki ezt nem érti meg, de közben persze tudtuk, hogy baromi idegesítő lehet, mert általában akkor csinálta ezt ha mi nem voltunk otthon, mert különben rászóltunk és nem engedtük neki a hisztit. Több sem kellett, rá 2 napra estefelé kopogtattak az ajtón, és 2 állatvédő egyesületi tag, majdhogynem ránk törve az ajtót, követelte, hogy azonnal engedjük be őket, mert bejelentés érkezett, felmérnék a dolgokat. (Mondanom sem kell, hogy ezt olyan stílusban, hogy már helyből pofon tudtam volna vágni őket. :D) Bejöttek, elkezdtek kérdezősködni, de aztán mikor beljebb jöttek és látták, hogy a kutyának 15 ezer forintos fekhelye van, a legjobb minőségű tápja, chipje, oltásai rendben, okos, szófogadó, egyértelműen látszik rajta, hogy foglalkozva van vele, elkezdtek értetlenkedni. Elmeséltem nekik, hogy mi a helyzet, egyből bólogattak, hogy hát igen, kivált ilyen viselkedést a kutyékból a tüzelő szula jelenléte, főleg hogy folyamatosan érzi a szagokat stb. Kérdeztem tőlük, hogy akkor most hogy is van ez, hogy jóhogynem ránk rúgják az ajtót, kit jelentsek fel rágalmazásért?! Rögtön változtattak a stíluson, valamint hozzátettem azt is, hogy szerintem ennek más módja is van, minthogy rögtön kijönnek, vagy ha ki is jönnek, nem így. Tehát kapásból úgy jöttek, hogy itt bajok lehetnek, felmérik a terepet, jegyzőknyv, és viszik a kutyát. Aztán aláírtam a papírt, hogy mindent rendben találtak, alaptalan volt a kihívás, és jött a magyarázkodás, hogy ez nekik kötelességük stb, aztán nagy elnézés kéregetés közepette elvonultak. Kész röhej... :D
Tényleg szard le, mert egész egyszerűen képtelenség megfelelni a népnek. Lásd: anyósom azért nem szeret a helyi kisboltban vásárolni, mert őt meg azért nézik ki, ha megveszi a márkás dolgokat (értsd ezalatt azt, hogy nem coop gazdaságos cuccokat vesz, hanem megveszi a zewa wc papírt, a pick párizsit, vagy a jar mosogatószert. Egyszer rábeszélte a boltos, hogy ne az 700 ft-os iglo halrudacskát vegye, hanem a 200!!!!! Ft-os nonamet, mert az sokkal olcsóbb. Egy falatot nem ettünk meg belőle, annyira rossz volt. Halat max képen látott...)
Szóval róluk meg az a pletyka terjeng, hogy de jó nekik, hogy ilyen sok pénzük van. Pedig csak rengeteget dolgoznak, és nem megy el a pénzük cigire, kocsmára, hülyeségekre.
A védőnőnek magyarázd el és kész.
Hát erről a Csapd le csacsi klasszikusa jut eszembe: „Az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken, nem fejlődött ki az agyad.”
Na ez az ő bajuk. ;)
Egyébként pedig való igaz, hogy minden csoda csak három napig tart, szóval ne aggódj, elfelejtik… és lesz más csámcsognivalójuk.
Nézd gyakorlatilag majdnem az egész életemet reflektorfényben éltem le vidéken. Először tanárgyerek volta, utána egy ideig rendőrfeleség. Ha buliztunk 20 évesen akkor alkoholista voltam, láttak meztelenül futkosni a templom körül, alkoholizmusba taszítottam a páromat is (most már a férjem), sőt volt olyan, aki még a bugyimat is látni vélte a főúton heverve.......stb stb stb Szóval tudnék mesélni.
Ezekből persze semmi nem volt igaz, csak baromi sok az unatkozó vénasszony, akik szövögetik otthon a kis összeesküvés-elméleteiket. Baromi kellemetlen volt, már abból a szempontból, hogy anyámnak és a nagymamámnak is mesélték ezeket a sztorikat..... Ismernek, persze nem hitték el, de őszintén szólva párszor nekem is kinyílt a bicska a zsebemben.
Megszoktam, most már nem érdekel ki mit mond, röhögök rajta. Ennyit tudsz tenni. Értsd az eszükhöz.
Szard le. Mást ezzel nem lehet csinálni.
Egyik csoporttársam ilyen tunikákban járt, tudod a mell alatt húzottba, ritkán járt haza, látták a faluban és elterjesztették, hogy terhes, majd mikor utána látták másmilyen ruhában, akkor pedig azt, hogy már meg is szült és örökbe adta a gyereket.
Én egyszer ugyanabban a ruhában mentem egy esküvőre a családban, mint az előző évben. Nehogy azt hidd, hogy az esküvő volt a legforróbb téma a családban, hanem mindenki azt nézte, hogy biztos nagyon szegény vagyok, hanem tudtam másik ruhát venni. Az, hogy sose hordok ruhát, és miért vennék másikat, ha még az is divatos, és csak egyszer volt rajtam tavaly... Á az meg se fordult senki fejében. Csak az, hogy biztos szegény vagyok nagyon, hogy kétszer ugyanabban megyek.
Szánalom, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!