Miért nem értik meg, hogy nem akarok gyereket? Miért kell emiatt elítélni?
Felnőtt vagyok közel a 30-hoz. Papolnak nekem, hogy ez majd változik, mert gyerek nélkül nem lehet élni, meg nincs értelme az egésznek. Soha nem akartam SOHA. Most sem.
De állandóan ezt hallgatom és nem szállnak le a témáról.
Átlagosan élünk. Bár nem megyünk nyaralni, mert épp a lakást szeretnénk.
Jut normális kajára, ruházkodásra, stb. Dolgozok tini korom óta, folyamatosan tanulok, mert szeretnék jobb életet. Nem a kínaiban öltözködöm (nem azért meg lenézném, de nekem nem felel meg az a minőség és az áruk is drága ahhoz képest, inkább akciókkor bevásárolok).
Jönnek azzal, hogy mennyire csodás szülni, szoptatni meg gyereket nevelni.
Tényleg csodás, mikor sok ismerősöm szenved depressziós, mert megcsúnyult az előtte jó teste. Idegbeteg, mert nem tudja kezelni a hisztiket, a másik szintén szenved, mert a tinikorba lépő gyerekének nem tudja megteremteni az igényeit (új telefon, márkás ruha, stb) Hiába mondják, hogy ezek nem kellenek ez hazugság. Ha a gyereket emiatt cikizik, mert máshogy be sem tudna lassan illeszkedni, mert ennyire gáz a társadalom, mert minden erről szól. Mid van, mennyid van, stb.
Én nem azért gürcölök és próbálok jobb életet teremteni, hogy utána "nyomorogjak" és folyamatos lemondással járjon az életem.
Az én szüleim végig segítettek, mindenben. Az álmom mégsem vált valóra, mert nem az lett a szakmám amit szerettem volna, mert nem tudták volna még azt is finanszírozni. Vagy ha igen akkor az indulásban nem tudtak volna segíteni.
Örülök, hogy azért viszonylag jó szakmám van. Igaz nem keresek túl jól vele, de legalább biztosnak mondható a mai világban ami nem mindegy.
Amikor megkapom, hogy miért nem akarok gyereket, rögtön azt mondják, hogy önző vagyok.Miért, azért mert amiért megdolgoztam szeretném én is kiélvezni, viszont ha gyerek van akkor le kell mondanom róla. Ez miért önzőség? Amúgy is idegesít a gyereksírás és a hiszti. Nem tudok velük mit kezdeni. Már feltettem a kérdést vissza, hogy oké ha gyerek lenne akkor ki mennyit segítene havonta? A válasz: felnőtt vagyok, ha vállalok gondoskodjak róla. De pont ezért nem akarok. Így meg önzőnek vagyok beállítva.
Kezdek belefáradni ebbe, mikor nem fogják fel és folyamatosan ez a téma...mondtam már szépen is, csúnyán is...
Nincs azzal semmi baj hogy te nem akarsz gyereket. A szüleidnek nehéz ezt elfogadni mert unokára vágynak látják a környezetükben a hasonló korban lévők már unokáznak és ennyi. Majd idővel elfogadják a döntésed. Nem vagyunk egyformák, van akinek álma a család gyerek, van akinek nem. Azért annyiból nem szeretem az ilyen kérdéseket hogy nagyon negatívan állítják be a gyerekes anyákat. Nem minden anya kövér, elhízott idegbeteg, rosszul öltözött stb.. Nem csak lemondás szenvedés egy gyerek! Küzdelem minden korszak egy gyerekkel,de nagyon sokat tud adni egy gyerek az életben.
Nem kell mondani semmit a szüleidnek mikor felhozzák a témát, majd leszállnak rólad idővel.
Itt nem arról van szó; hogy valaki turibol öltözködik vagy sem. Én mindig márkásat veszek,de lehet olcsóbban kijövök,mert kizár9lag leárazásokon vásárolok.Arról hogy hónap végén már mindent meg kell gondolni mit vesz az ember. És még kicsi a gyerek. Mi lesz később amikor jön az iskola, a szakkörók, különóra ha szükséges és még sorolhatnám. Biztos boldogság meg szeretet van,de abból nem lehet megélni. Mások az
igényeink. Ez nem olyan dolog hogy szülök es kipróbálom működik-e a dolog. Lehet meg tudnám oldabi de ez nem ilyen. A másik dolog pedig hogy én nem látok ebben örömöt. Barátnőim babáit sem vettem a kezembe egyszersem,mert nem tudok velük mit kezdeni. Még sosem volt csecsemő a kezembe és nem is vágyok rá.valaki írta,hogy akinek tetszek így annak szülés után is fogok. Engem nem más érdekel hanem az hogy magambak nem tetszek. Ennyi. Most is van rajtam stria es a mellem is megnőtt rendesen és mar most gyülölöm a testem hiába tartom magam karban...de igazából mindegy. Szerintem ezt csak az tudja megérteni aki hasonló helyzetben van. Ahogyan azt is csak az erti milyen egy gyerek akibek van....
Nem akarlak rábeszélni,csak még egy dolgot szeretnék helyre rakni:
Nem kell feltétlen sokat hízni ám a terhesség alatt..Persze alkati kérdés meg minden, de ha az ember odafigyel nem ugrálnak talán annyira a kilók. A hat hetes kontrollon a dokim megkérdezte,hogy tényleg én voltam e az aki nála szült :). Szülés előtt közvetlen 61 kiló, utána 1 héttel 55 és azóta is. A csíkokkal is mázlis voltam (kenegettem szorgalmasan, de ez se jön be mindenkinek)...Tűsarkúban és kiskosztümben mentem szülni belőtt frizurával (meetingen voltam)..Másrészt a külsőség az annak aki igazán szeretne gyereket, annak nem akadály. Nem centezünk hónap végén, de bárkivel előfordulhat egyszer-egyszer gyerek nélkül is..Amiket leírsz itt általánosságban az anyukákról, kicsit ledegradáló szerintem. Nem minden anyuka egy nyomorult mosogatórongy ám :).
Kedves kérdező!
Sajnos az indokaiddal, amit felhoztál a gyerekvállalás "ellen" eléggé nagy lavinát indítottál el, sok válaszolót magad ellen fordítottál. Indoknak elég lenne annyi, hogy nem vágysz gyerekre. Ez szerintem a legkomolyabb indok. (Ha tényleg egyszerűen így van) És igen, lehet, hogy van ennek valami pszichológiai oka, de ha van, akkor is ez a helyzet, ez nem jelenti azt, hogy orvosi eset vagy. Vannak, akik zombi mód rátámadnak egy kisgyerekre az utcán, csak hogy babázzanak kicsit, vannak, akiknek az is nehezére esik, hogy a rokongyerekekkel közelebbi kapcsolatba kerüljenek. Mondhatják, hogy nem normális, de ez nem változtat a lényegen, hogy nem vágysz rá. Igen, lehet, hogy ha odavarázsolnának melléd egy gyereket, aki valami módon a tiéd lenne, akkor megváltozna minden benned. De az csak lehet. Aki nem akar gyereket, annak felelőtlenség gyereket vállalni. Nagyon sok csodás dolgot leírtak itt a gyerek témában, és minddel egyet is értek, meg is hatódtam a szép szavaktól. De ezek az ő érzéseik. Ha esetleg a későbbiekben valami behatásra változik az elgondolásod, akkor majd vállalhatsz gyereket, de ez tényleg a te döntésed.
Hogy a kérdésre válaszoljak, miért nem értik meg? Azért mert ők nem úgy gondolkodnak, mint te és sajnos nem tudják elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák.
35/N
Teljesen igaza van a kérdezőnek,ilyen rabszolgatartó társadalomban nem érdemes gyereket vállalni.
Amiket leírt nem bántásból írta,hanem valós tapasztalatok alapján.
8-12 órás munkaidővel gyereket nevelni,jól kinézni,mindennek megfelelni nem lehet.
Pláne ha még a fizetés sem csillogó.
Vannak emberek akiknek tényleg nincsenek igényeik.
Nekik jó a tesco gazdaságos is,meg a kínai is.
Ők ezekkel is boldogak.
Ha valakinek nem kielégítő akkor pedig önző.
Ez nem önzőség,minden embert a saját vágyai kielégítése hajtanak.
Sajnos sokan itt úgy írnak az anyaságról,mint valami szent dologról,de arról senki nem ír,ami a valóság.
Nagyon sok szülő később a gyerekeit hibáztatja,mert ő elcseszte az életét.
Ez ma már egy túlélési stratégia az emberek részről,legalábbis azokéról,akik szeretnének egy minőségi életet élni.
Én megértem ha másokat nem érdekli mi lesz velük 20 év múlva,hogy elhíznak,kapnak egy infarktust,stb.Mert hát ez az élet rendje,egyesek szerint.
Ma a kettő,hogy gyereked is legyen és egészséges,csinos,vonzó is légy,csak azoknak adatik meg,akik gazdagok.És van akik vigyáznak a gyerekekre,amíg anyuci konditeremben van,vagy anyuci fodrásznál van,stb.
Fejlettebb országokban már rájöttek,hogy az emberek minőségi életet akarnak élni.És ehhez igazodnak.
Részmunkaidő,stb.
ma meg egy teljes idejű állásból is nehezen tudod eltartani magad,nemhogy 1-2 gyereket.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!