Miért nem értik meg, hogy nem akarok gyereket? Miért kell emiatt elítélni?
Felnőtt vagyok közel a 30-hoz. Papolnak nekem, hogy ez majd változik, mert gyerek nélkül nem lehet élni, meg nincs értelme az egésznek. Soha nem akartam SOHA. Most sem.
De állandóan ezt hallgatom és nem szállnak le a témáról.
Átlagosan élünk. Bár nem megyünk nyaralni, mert épp a lakást szeretnénk.
Jut normális kajára, ruházkodásra, stb. Dolgozok tini korom óta, folyamatosan tanulok, mert szeretnék jobb életet. Nem a kínaiban öltözködöm (nem azért meg lenézném, de nekem nem felel meg az a minőség és az áruk is drága ahhoz képest, inkább akciókkor bevásárolok).
Jönnek azzal, hogy mennyire csodás szülni, szoptatni meg gyereket nevelni.
Tényleg csodás, mikor sok ismerősöm szenved depressziós, mert megcsúnyult az előtte jó teste. Idegbeteg, mert nem tudja kezelni a hisztiket, a másik szintén szenved, mert a tinikorba lépő gyerekének nem tudja megteremteni az igényeit (új telefon, márkás ruha, stb) Hiába mondják, hogy ezek nem kellenek ez hazugság. Ha a gyereket emiatt cikizik, mert máshogy be sem tudna lassan illeszkedni, mert ennyire gáz a társadalom, mert minden erről szól. Mid van, mennyid van, stb.
Én nem azért gürcölök és próbálok jobb életet teremteni, hogy utána "nyomorogjak" és folyamatos lemondással járjon az életem.
Az én szüleim végig segítettek, mindenben. Az álmom mégsem vált valóra, mert nem az lett a szakmám amit szerettem volna, mert nem tudták volna még azt is finanszírozni. Vagy ha igen akkor az indulásban nem tudtak volna segíteni.
Örülök, hogy azért viszonylag jó szakmám van. Igaz nem keresek túl jól vele, de legalább biztosnak mondható a mai világban ami nem mindegy.
Amikor megkapom, hogy miért nem akarok gyereket, rögtön azt mondják, hogy önző vagyok.Miért, azért mert amiért megdolgoztam szeretném én is kiélvezni, viszont ha gyerek van akkor le kell mondanom róla. Ez miért önzőség? Amúgy is idegesít a gyereksírás és a hiszti. Nem tudok velük mit kezdeni. Már feltettem a kérdést vissza, hogy oké ha gyerek lenne akkor ki mennyit segítene havonta? A válasz: felnőtt vagyok, ha vállalok gondoskodjak róla. De pont ezért nem akarok. Így meg önzőnek vagyok beállítva.
Kezdek belefáradni ebbe, mikor nem fogják fel és folyamatosan ez a téma...mondtam már szépen is, csúnyán is...
Szerintem az mindenképp jó, hogy tudod, és nem utólag reklamálsz, hogy ez neked nem megy. Ha így érzed, senkinek semmi köze hozzá, maximum a mindenkori párodnak, aki, ha akar, akkor szól, és átbeszélitek. Megnyugtatásképpen: 1 gyerekünk van, én ránk is előszeretettel használják az önző kifejezést, mert hogy a gyereknek milyen jó, ha van testvére, miért vagyunk ennyire ilyenek, és hiába mondjuk, hogy egyet terveztünk és így vagyunk család, mindig van, akinek ez nem tetszik :) ha nem akarsz gyereket, akkor azért van izé, ha meg már van egy és nem akarsz tesót, akkor azért... :D vicces, de mindig könnyebb a más placcán söprögetni.
Sok olyan van, hogy éppen tengődnek, jönnek itt a kérdések, hogy mikor jön a GYES, meg a családi, de ők ugye tökéletes emberek.. Nem kell senkivel sem foglalkozni, pláne nem kell a társadalom elvárásainak megfelelni. A te életed, és úgy éled, ahogy te akarod, a többi meg mellékes. Egy idő után megtanulod elengedni a füled mellett! :)
ez nem normális szerintem,a második legerősebb ösztön a fajfenntartás ösztöne,mindjárt az önfenntartás ösztöne után.
Ha ez a kettő nem működik,ott nagy baj van,aminek oka van,azt kéne megtalálni.
Az állatok is akkor nem szaporodnak,ha nem érzik jól magukat (pl. fogságban).El kéne menned egy pszichológushoz.
Én kérdező azt látom abból, amit leírsz, hogy te csak a dolgok rossz oldalát látod. Tehát minden, ami negatív dolog lehet a gyerekneveléssel kapcsolatban, azt te mind látod, de a másik oldalt meg nem és arról mindaddig fogalmad sem lesz, amíg nem lesz saját gyereked.
Mert tudod van olyan, hogy hiszti, van olyan, hogy napokig nem tudsz normálisan aludni, van, hogy ide vagy oda nem tudsz eljutni, de amikor majd a gyereked átölel és azt mondja, hogy szeretlek vagy valami baj éri és hozzád megy vigaszért, amikor látod, hogy számít rád, hogy mennyire kötődik hozzád, na az hidd el, hogy elfeledteti az emberrel azt, hogy vannak a gyereknevelésnek árnyoldalai is. Az élet nem könnyű, mint ahogyan a gyereknevelés sem az.
De egy dolgot ne felejts el! Hogy az, hogy milyen lesz a gyerek, milyen igényei lesznek, milyen környezetben nő fel, az mind-mind rajtad múlik. Átlag keresetből simán fel lehet nevelni egy gyereket és az alapvető feltételeket lehet számára biztosítani, a többi pedig már attól függ, hogy te magad mit akarsz-tudsz neki megadni még ezen felül. És a többi pedig, ami a legfontosabb az alapvető dolgokon kívül, hogy az a gyerek szeretetben legyen felnevelve, hogy szeressék és törődjenek vele. És akkor lesz belőle egy egészséges, felnőtt ember.
Mi is igen kevés pénzből élünk, de korábban gondoltunk arra, hogy legyen egy kis plusz, amihez tudunk nyúlni, ha gond van, nem sok, másoknak valószínűleg sokkal több van, de az alapvető dolgokat meg tudjuk adni a gyerekünknek, sőt ezen felül is tudunk neki 1-2 dolgot adni, pedig tényleg nem élünk jól, de rengeteg törődést és szeretet kap a gyerekünk. És neki ez számít.
És lemondások??? Igen, bizonyos szinten jár lemondással egy gyerek, de ahogy növekszik, idősödik, egyre inkább már nem kell dolgokról lemondani, vagy ha mégis, hát van kiért lemondani. Az élet csupa lemondás, ha azt nézed. Mert mennyi mindentől meg vagyunk fosztva önhibánkon kívül (rendes, biztos munkahelyek, normál fizetések, stb.), akkor a gyerek miatti lemondás legalább megéri, mert azért kapsz is valamit cserébe. Mégpedig a gyereked szeretetét, ami nagyon nagy dolog!!!
De persze minden a te döntésed, ha valaki nem akar gyereket, az tényleg ne szüljön, mert csak a gyerek sínyli meg, csak nehogy egyszer rájöjj arra, hogy mindaz, amit elgondoltál, az nem minden és majd észbe kapsz, csak már lehet későn, hogy talán máshogy kellett volna.
kedves kérdező
ha nem akarsz ne szülj,de olyan idokok mint azért nem szülni mert akkor csunya lesz a tested ,csak kifogás ,mert akinek tetszetél előtte annak utána is fogsz magyarán a párodnak,olyan igénye lesz a gyerekednek amilyet mutatsz neki ha azt mutatod neki hogy csak a legujjabb,legtrendibb telefon,ruha a jó akkor persze azt követi.igy kapsz egy neveletlen magas elvárásu gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!