Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy amelyik...

Tényleg igaz, hogy amelyik gyereknél a mozgás fejlődik gyorsabban, annál lassabban alakul a beszéd, és fordítva?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak városi legenda? Mit gondoljak akkor, ha nálunk egyik sem megy "gyorsan"?
2014. aug. 27. 12:54
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ne értsetek félre, én nem azt akarom, hogy kiemelkedjen vagy felvágjak, milyen hamar elkezdett menni, csak azt, hogy rendesen fejlődjön.

És a járásos eset után már eszembe jutott, hogy ezzel is gond van-e, de akkor nem agyalok egyelőre tovább.

2014. aug. 27. 17:36
 12/14 anonim ***** válasza:

A szüleim gyógypedagógusok. Szülés előtt annyit mondtak, hogy nézzem át, hogy melyik fejlődési szakasznak mi a felső határideje. Ha addig nem indul meg, akkor jelezzem az orvosnak. Minden mást meg xarjak le.

Én magam is mindig akkor kezdtem el babaként csinálni valamit, amikor épp lebeszélték az időpontot a dokival. Semmilyen hátrányt nem jelentett, könnyen és gyorsan tanulok a mai napig - utólag nézve, valószínűleg sokáig megfigyeltem, utána kezdtem el az adott mozgást.

2014. aug. 27. 17:57
 13/14 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez volt, hogy elég 18 hónaposan járni, aztán még mindig semmi, és utána kezdhettünk szaladgálni, hogy mi a gond. Én ezért vagyok szkeptikus, mert túl későn derül ki, ha gond van.
2014. aug. 27. 18:28
 14/14 anonim ***** válasza:
10,5 hónaposaj járt és korán is beszélt. Félévesen már nem maradt meg egy helyben. Nem csodagyerek, hanem sajtkukac. Borzalmasan eleven és szószátyár.
2014. aug. 28. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!