Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gond, ha nekem a beszéd...

Miért gond, ha nekem a beszéd a rendes beszédnél kezdődik, nem pedig a szavak használatánál?

Figyelt kérdés

Amikor feljön szóba,hogy kinek a gyereke mikor kezdett beszélni, akkor én mindig azt mondom,hogy beszélni úgy kb. 2 évesen, de szavakat már használt, mondott hamarabb is. Egy ismerős anyuka ezt kikérte, mert szerinte az ő gyereke már 8-9 hónaposan beszélt. Kérdeztem,hogy mit ért pontosan beszéd alatt! Azt,hogy mondta,hogy apa meg pápá!

Ezeket az én fiam is mondta ilyesmi kora körül, de én ezt nem beszédnek hívtam!

2014. ápr. 4. 11:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem baj ha neked annál kezdődik, a szavak használatával kezdődik a beszéd kialakulása. Egy dolgot biztosan megtanultam, sosem szabad lebecsmérelni senkit sem, még ha tudományosan nekem is van igazam. Sosem állok le vitázni senkivel, ha azt mondja szerinte az beszéd, akkor inkább ráhagyom, mintsem vitát kellene nyitnom, úgyse tudom meggyőzni, mert érzelmi indíttatású nála a dolog nem pedig racionális.
2014. ápr. 4. 12:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem sem beszéd ha "babanyelven" gagyog pár szót.

Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy x hónaposan kezdett el ezt-azt mondani, és y hónapos korától beszél - azaz, onnantól használ értékelhető mennyiségű szót (amivel már valóban el tudja mondani, mit akar, mi a baja stb), ragoz, és kapcsolja őket mondatokká.

2014. ápr. 4. 13:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Tőlem is sűrűn megkérdezik, hogy 19 hónapos kisfiam beszél-e már. Azt szoktam rá válaszolni, hogy még nem, de már nagyon sok szót használ, napról napra egyre többet.
2014. ápr. 4. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!