Két évest érdemes elkezdeni "úszni tanítani"? Hogyan zajlik egy ilyen oktatás? Van értelme?
enyém is nagyon szereti a vizet. van medencénk, így a vízhez szoktatás nálunk megoldva :)
2 évesen már karúszóval nekifutasból ugrált a vízbe, 3 évesen elkezdtem tanítgatni úszni. akkor el is akartam vinni tanfolyamra, de mivel nyáron még nem töltötte be a 3.-at, nem vették fel. aztán úgy döntöttünk, hogy nem télen kezdjük el, hisz ovis lett, épp elég volt neki.
következő nyáron, vagyis most, beírattam úszásra, 1 hét alatt megtanult úszni.
ráadásul nem is a rendes úszást tanították neki mint a többieknek hanem versenyúszást, picit másabb, mert nagy jövőt jósolnak neki.
rengeteget úszott egész nyáron, nagyon ügyes, víz alatt, víz felett, gyors és mellúszás megy neki, a hátúszás nem igazán, azt csak elméletben tudja, mert elsüllyed a 3. karhúzásnál :D
jövőhéten kezdi a rendes edzést, télen már mehet versenyre ha szeretne :)
szóval az a tapasztalatom, hogy 2 évesen még nincs úszás és nincs is értelme. ha elmentek uszodába, és jókat pancsoltok, az bőven elég. az úszás már nem pancsolás, ott szabályokat kell követni, egy 2 évesnek az még nehéz :)
egyébként nem viszik őket kézben :) karikát vagy lapot kapnak és konkrétan vagy a lábtempót vagy a kéztempót csinálják. nálunk a 2. óra az volt, hogy a mély vízbe kellett beleugraniuk eszköz nélkül és ugye kijönni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!