Más családokban is ennyire "segítőkészek" a szülők a gyerek diétájában, vagy támogatják?
Körülbelül 5-6.-os voltam általános iskolában, amikor elkezdtem eléggé meghízni. Amikor észbe kaptam, már elég nagy hurkák voltak rajtam mindenhol, és megrepedezett a bőröm a combjaimon körbe, és az oldalamon... A családom pedig csak folyamatosan piszkált, hogy, hogy nézek ki, és miért "zabálok" annyit. De még véletlenül sem fordult meg a fejükben az, hogy olyan ételeket csináljanak itthon, vagy csak vásároljanak, amik egészségesebbek. Zöldség alig volt itthon akkor is, de tészták, édességek, fehér kenyér annál inkább. Aztán egyszer sikerült rendszeres mozgással leadnom a felesleges kilókat, de idén valahogy újra visszajött.. Elkezdtem újra rendszeresen mozogni, meg shredexet is szedek hozzá amit a barátomtól kaptam. Viszont kellene tartanom ezek mellé egy jó diétát is, mert csak úgy lesz normális eredménye az egésznek, de amikor szóltam itthon, hogy jó lenne csirkemellet, zöldségeket meg sovány tejtermékeket venni, és kicsit tarthatóbbá tenni a diétámat, de csak süket füleket találtam.. Azóta is fehér kenyér, tészták, disznózsír, lekvárok nutella és pár szem hagyma a konyhai készlet. Egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy segítsenek egy kicsit, pedig nem vagyunk annyira szegények, hogy ne engedhetnénk meg magunknak. Én meg persze nem kapok pénzt tőlük, önálló keresetem meg még nincs mert iskolába járok. A párom pedig külföldön dolgozik, így hozzá sem tudok menni, pedig ő 100%-ban támogat...
Nálatok hogy megy? Vagy voltatok már ilyen helyzetben?
nem diétázni kell hanem egészséges ételeket enni mértékkel :)
én amúgy nagyon ellene vagyok ezeknek a tablettáknak, szerintem többet ártanak mint használnak.
írod, hogy tudsz főzni. szépen írj össze pár jó receptet, amik nem diétásak hanem egészségesek. mutasd meg anyukádnak, hogy ezzel szeretnéd meglepni őket este, ez és ez kell hozzá, adjon annyi pénzt, megveszed, megfőzöd...
pl. egy finom görög tálnak biztos örülnének. csirkemellet felvágsz, befűszerezed és pici olajjal hirtelen kisütöd, mellé csinálsz salátát, nekik meg sültkrumplit.
szerintem még örülnének is neki.
tésztával sincs baj, csinálhatsz cukkinis tésztát, káposztás tésztát, ők ehetik cukorral. vagy rakott zöldségeket.
" hanem egészséges ételeket enni mértékkel :) "
Pont ezt próbálja, de miből és hogyan egyen egészségesen? Zsírt nutellával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!