Mennyi ideig járnak a szülés utáni juttatások április 30. után?
Nem, ha van több munkaviszonyod, akkor a gyerek 2 éves koráig gyed, mint eddig. Csak eddig elég volt hozzá fél év munkaviszony asszem, most min. 1 év kell. 1 év munkaviszony után 1 év gyed, 1,5 munkaviszony után 1,5 gyed, 2 év munkaviszony (vagy annál több) után 2 évig végig gyed.
Amennyi a 2 évből hiányzik neked, annyi időre kapsz helyette gyest, ha nincs 2 éved.
Otthon maradni 3 évig lehet továbbra is, csak az utolsó évre nem kapsz gyest.
Köszönöm a válaszokat, főleg, hogy jó híreket kaptam. :)
5 évnyi munkaviszonyom van, úgyhogy akkor a 2 éves gyed-del sem lesz gond...
Bocsi az offért, de úgy látom, itt szakértők vannak:)
Ha most gyeden vagyok 2011 júniusig, de a gyed lejárta előtt születne a tesó, akkor is lehetne 2 év Gyed, ugyanis összesen 3,5 év munkaviszonyom van. Vagy ebből nem "tűnik" el a mostani 2 év gyed, és akkor csak másfél marad? Hű, de bonyolultan kérdeztem, de máshogy nem tudom. Bocsi, Kérdező! :S
Ha megszületik a tesó, akkor újra indul minden (persze kérni kell). Tehát a tesó születésétől újra jár a tgyás, majd a 2 év gyed és 1 év gyes, persze ezzel egy időben azonnal megszűnik az első gyermek után kapott gyed vagy gyes (kettőt egyszerre nem kaphatsz).
Egyébként én is 2011 júniusáig vagyok gyeden! :)
Jaj de jó, most nagyon örülök!!!
Köszönöm és legyen sok örömetek a babákban :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!