A mai időkben, van még valaki aki ilyen régi neveket ad a gyerekének, mint pl. a Béla, Géza stb? :D
Igen. 3 kisfiú ismerősöm született nemrég.
József,István,és Mihály, apuka után.
Misikével, Gyuszikával, Sárikával már találkoztam játszótéren. szóval még adnak, úgy tűnik ilyen "régi divat neveket"
amúgy pl. a Márk név - az én kisfiam is Márk is régies, egyik ősrokonom, aki ma lenne "140 éves" szintén ezt a nevet viselte. földműves volt az Alföldön, egyszerű parasztbácsi :)
lehet, hogy majd egyszer a Béla/Géza pont annyira divatos lesz, mint most a Bence :)
végül is a Sárit is adják, pedig az is nekem olyan falusias régimódi név :)
Igen.
Ovinkban van István, Éva, Aranka, Erzsébet, Csaba, József.
Szerencsére igen. Nálunk van: Magdolna, Erzsébet, Mária, József, István, Károly.
Jó hogy nem mindenki a divatnevek bűvöletében él.
Hogyne adnának ilyen neveket. Van a környezetemben József ,Zoltán,László,Katalin...
Ők is felnőnek mint a Benettek és a Zselykék...
De miért kellett a kérdésed végére ez: :D ?
Viccesek ezek a nevek? Én az a generáció vagyok aki jobban csípi ezeket a neveket mint a mai különleges,hagyományos ősmagyar neveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!