Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai időkben, van még valaki...

A mai időkben, van még valaki aki ilyen régi neveket ad a gyerekének, mint pl. a Béla, Géza stb? :D

Figyelt kérdés

2014. aug. 23. 14:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van a környezetemben György, János, Vilmos, István, Mihály nevű gyerek is.
2014. aug. 23. 14:25
 2/18 anonim ***** válasza:
75%

Igen. 3 kisfiú ismerősöm született nemrég.

József,István,és Mihály, apuka után.

2014. aug. 23. 14:36
 3/18 anonim ***** válasza:
69%

Misikével, Gyuszikával, Sárikával már találkoztam játszótéren. szóval még adnak, úgy tűnik ilyen "régi divat neveket"

amúgy pl. a Márk név - az én kisfiam is Márk is régies, egyik ősrokonom, aki ma lenne "140 éves" szintén ezt a nevet viselte. földműves volt az Alföldön, egyszerű parasztbácsi :)

lehet, hogy majd egyszer a Béla/Géza pont annyira divatos lesz, mint most a Bence :)

végül is a Sárit is adják, pedig az is nekem olyan falusias régimódi név :)

2014. aug. 23. 14:40
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Ovinkban van István, Éva, Aranka, Erzsébet, Csaba, József.

2014. aug. 23. 14:58
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
Múlt héten született az unokahúgom, Sári.
2014. aug. 23. 15:17
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Lányaim Sári, Zsuzsi. :)
2014. aug. 23. 15:26
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Szerencsére igen. Nálunk van: Magdolna, Erzsébet, Mária, József, István, Károly.

Jó hogy nem mindenki a divatnevek bűvöletében él.

2014. aug. 23. 15:31
 8/18 anonim ***** válasza:
86%

Hogyne adnának ilyen neveket. Van a környezetemben József ,Zoltán,László,Katalin...

Ők is felnőnek mint a Benettek és a Zselykék...

De miért kellett a kérdésed végére ez: :D ?

Viccesek ezek a nevek? Én az a generáció vagyok aki jobban csípi ezeket a neveket mint a mai különleges,hagyományos ősmagyar neveket.

2014. aug. 23. 15:34
 9/18 anonim ***** válasza:
92%
Gyerekeim Sàra (nem Sàri utàlja ha becèzik), Jùlia ( Julcsi) ès Màtyàs ( Matyi ) . Règi vagy nem règi nekünk ezek a nevek tetszettek. Ja ès 12 , 10 ès 2 èvesek.
2014. aug. 23. 15:49
 10/18 anonim ***** válasza:
Tibor, Márton, Nándor, Márta, Sándor, Mátyás nevű gyerekek vannak óvodás csoportunkban.
2014. aug. 23. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!