Mit tennétek olyan szituban, ha valaki folyton beszólogatna nektek?
1-1.5 éves babák közé járunk babatornára. Aki viszi a sajátját bármilyen csoportos megmozdulásra az tudja, hogy bizony mindig van valaki, aki szítja a feszültséget...
A kicsikém egy elég aktív gyerkőc. Korához képest elég fejlett baba, érdeklődő, nyitott, örökmozgó. Ő a legkisebb, mégis "átvette" a többi 4-5 nagyobb gyerkőc közt az irányítást, mióta mi is járunk. Ne gondoljatok rosszra, nem vesz el semmit senkitől vagy nem terorrizálja őket, csak aktívabb, barátkozóbb és nagyon ügyes a játékos feladatokban, nagyon érett baba.
Az egyik anyuka folyton beszólogat, a kislányának címezve a mondottakat, hogy látod milyen rossz gyerek, folyton szaladgál meg pakol és ugrál. Persze az ő lánya is menne játszani, de visszarángatja, hogy üljön le és viselkedjen - mondja ezt egy 15 hónapos gyereknek.
Na ezzel még nem is volt bajom, mert elengedtem a fülem mellett, csak elég gáz volt, hogy pont minket szúrt ki magának. Viszont a legutóbbi foglalkozáson kiakasztott. Azt mondta, hogy meg kellene nevelni már ezt a gyereket, meg hogy elég gáz, biztos, hogy hiperaktív lesz - hát az ő lányához képest amúgy biztos....
Be tudnék szólni, de nem vagyok hajlandó egy kiscsoportban vitába elegyedni egy ilyen perszónával. Viszont nagyon feszélyez és az is, hogy a többi anyuka is ferde szemmel néz rám - 15 évvel vagyok fiatalabb, mint ők. Minden mozdulatom bírálva van, mint ahogyan a gyereké is, pedig a fiam csak érdeklődő és értelmes /14 hónapos, beszél, táncol, produkálja magát stb/ és fáj nekik, hogy nem gubbaszt, mint az ő gyerkőceik.
Én nem bántom őket, de egy anyuka kivetelével ki nem állhatom az összeset. Viszont a csoportvezető nagyon aranyos és vette a szituációt, próbálja a dolgok élét egy picit elvenni. Ez az egyetlen értelmes foglalkozás a környéken és már ki is van fizetve előre, tehát nem fogom lemondani, csak nem tudom, hogyan reagáljam le a dolgot.
Szívesen járnék, de nem minden áron, ez így elég kellemetlen. Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm, hogy végigolvastátok..
25 vagyok, tehát nem "exrtém" mód fiatal, az anyukák ott azonban 38-43 évesek. Ahogy észrevettem a fiatalok kevésbé járnak ilyen foglalkozásokra, nincs rá pénzük? Idejük? Kedvük? Nem tudom.
Természetesen tudom mi a különbség a zaklatás és a zavarás között...:-) Ne haragudj, hogy ezt mondom, de pont ilyen szőrszálhasogató az az anyuka is, mint te.
Még mindig nem értelek, komolyan...:-) Jössz itt azzal, hogy veszekszem (én, akit szapulnak és tök kedvesen meghunyászkodik a csoportban) egy rossz szavam sincs ott senkihez. Egyátalán nem akarod megérteni, amit írok. Nem veszekszem ott senkivel és a gyerekem sem zavar senkit.
És nem is fogom ezt megbeszélni azzal az anyukával, mert ő olyan tipus, hogy pont erre vár, hogy látványosan a torkomnak eshessen. Hát ennél azért több eszem van...
A te álláspontod nem a másik fél álláspontja, hanem az ellenkező álláspont és ha azt ítam volna, hogy én vagyok az idősebb anyuka a csoportból a nyugodtabb babával, te akkor is nekem estél volna, mert ilyen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!