Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi gyedet fogok kapni ha...

Mennyi gyedet fogok kapni ha az alapbérem 77ezer de márciustol tapénzen vagyok (szept.ben szülök), a táppénzem 52 ezer körül van, menyi pénzt kapok összesen a családi potlékkal és mennyi idö mire megkapom (pécsen lakom)?

Figyelt kérdés
Tudom hogy elöbb tgyás kapok azt menyi idö allatt kapom meg??Hallotam rémhireket hogy 3honap is lehet remélem pécsen nem ilyen rossz a helyzet?!Az anyaságit mennyi idö alatt kapom meg?
2008. aug. 6. 10:38
 1/2 anonim ***** válasza:

A GYED-ed is kb. ennyi lesz, mert a táppénz is a fizud 70%-a, és a GYED is annyi. A TGYÁS annyival több, hogy azt a fizetés átlagából számolják, tehát abba beleszámít ugye a túlóra, a prémium, mindenféle. A táppénzes időszak itt mindegy, mert a GYED-et a törzsbéredből számolják.

Amúgy én is pécsi vagyok, én a családi pótlékkal szívtam meg nagyon, arra három hónapot vártam. Elkeverik a dolgokat, pontatlanok, satöbbi. Szóval készülj erre fel. És már most készülj arra is lélekben, hogy ha a MÁK-hoz akarsz telefonálni, akkor vagy foglaltat jelez a vonal, vagy senkit nem tudnak kapcsolni, mert az összes ügyintéző mással beszél. Ha meg személyesen kell bemenni (a Szalai András úgyon van az ügyfélfogadás, az egészségpénztárnál), akkor ott 1. kosz van, büdös van, 2. reggel héttől lehet szépen órákat sorban állni.

2008. aug. 6. 11:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is pécsi vagyok és 5 hetes a kislányom. Most intéztem a papirokat. Először tgyás-t kapsz 168 napig. Ezt lehet kérni 28 nappal a szülés előtt vagy a szülés napjától. Utána adják a gyedet ez meg a tgyás lejárta előtt kell kérni ha már másnaptól szeretnél gyedet kapni. A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit az államkincstárnál kell igényelni. Az egyszeri anyaságira azt mondták hogy kb. 2 hét mire utalják, de én hétfőn voltam bent és csütörtökön már a számlámon volt. A családi pótlékra meg 2 hónapot mondtak.

A tgyás-t a TB-nél kell igényelni és arra is 2 hónapot mondtak.

Az államkincstárban 2 óra alatt kerültem sorra a TB-nél 2 perc alatt.

Viszont nagyon figyelj oda hogy mindkét helyen vissza dobják a papirt ha abba bármily módon bele van javítva, nem fogják elfogadni. Semmiképp se felejts el semmilyen papirt otthon. A kisbaba tb kártyája nagyon fontos és az orvosi igazolás is.

A családi egyébként 1 gyermekre 12.200 ft, az egyszeri anyasági 64.125 ft.

üdv. 5 hetes kislány anyukája

2008. aug. 6. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!