Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális?...

Szerintetek ez normális? (légzésfigyelő)

Figyelt kérdés
Most egy hónapos a babám. Avent Angel Care-es légzésfigyelőnk van, amit a neten vettem használtan egy anyukától, akinek két gyermekét is végig szolgálta a légzésfigyelős bébiőr, de ez utóbbi funkciója már nem is működik, csak sistergés hallatszódik, elég régi darab. A légzésfigyelő érzékenysége 5-ös fokozatra van állítva. Már nagyon sokszor jelzett. Mindig szívbajt kapunk, ha megszólal. Az esetek 99 % ában, mikor a gyerek közvetlen közelében tartózkodunk és riaszt, gyorsan oda sietünk, és látjuk, hogy lélegzik, csak nagyon piciket, szóval nem csinálunk vele semmit, nem akarjuk megzavarni. De amikor lent vagyunk (két szintes a házunk), és hallom lentről a légzésfigyelőt, mikor felérek mindig kikapom a gyereket ijedtemben az ágyból, ekkor látom, hogy mint egy rongybaba lóg a kezembe, ebből kifolyólag nem is szánok időt rá, hogy megnézzem lélegzik-e, csak elkezdem rázogatni, ébresztgetni, hogy az izmaiba némi élet költözzön, hogy lássam minden rendben van-e vagy... na mindegy le sem írom.. Ilyenkor vajon csak nagyon mélyen alszik, és azért tűnik úgy, hogy nem vesz levegőt, vagy tényleg nem vesz, és én keltem fel, és kezd el újra lélegezni? Van valakinek hasonló tapasztalata?

#légzésfigyelő #avent angel care
2014. aug. 11. 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Az 5-ös azt jelenti hogy iszonyú érzékenyre van állítva, állítsd visszább!
2014. aug. 11. 09:16
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Túl érzékenyre van állítva.

Egyébként ez a rongybaba dolog normális, nagyon-nagyon mélyen tudnak aludni néha, alig lehet látni, h lélegeznek.

Ha a babád rendes súllyal, normál időre született és az égvilágon semmi baj nem volt / van vele, nincs szükség légzésfigyelőre. :)

2014. aug. 11. 09:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Na ezert nem vettem hasznalt legzesfigyelot... En mielott kikapnam meg razogatnam ( ami amugy sem elonyos) megneznem, h vesz e levegot. Az ket pilanat amig ranezel a mellkasara v rarakod a kezed. Valoszinuleg csak melyen alszik ami ilyen picinel termeszetes. En vennek egy uj legzesfigyelot, tudom, h draga de talan nem annyira mint a gyerek elete.
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is Angelcare volt, állandóan beriasztott, feljebb tekertük még több riasztás volt, már tiszta pánikban voltam, míg végül a boltban ahol vettem felvilágosítottak, hogy bővel elég közepesre (3-ra) állítani, különben állandóan riasztani fog feleslegesen... Utána megszűnt a probléma...
 5/10 A kérdező kommentje:

Valószínűleg veszünk egy újat.., de ha nem angel care es, akkor milyen a jó, Ti milyet használtok?

Kedves második, a babám kis súllyal született, a 37. héten, jelenleg 3 kg. Olvastam, hogy kisebb súlyú babáknál gyakoribb az, hogy egyszer csak nem vesznek levegőt.. nem tudom.. Viszont mi van akkor, ha a szenzor így kevésbé érzékeli azt az amúgy is csekély légzőmozgást..

2014. aug. 11. 09:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Én AngelCare 300-at használok a 6 hónapos babámnál, nincs vele gond. A tiéddel az a baj, hogy túl érzékenyre van állítva. Nyugodtan állítsd át 3-ra, és meg fog szűnni a probléma.
2014. aug. 11. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:
BabySense 5. En korhazakat kerdeztem vegig. Ez orvostechnikai muszer, koraszulottek ala is est teszik sok korhazban. Soha nem riasztott tevesen.
2014. aug. 11. 09:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom is nagyon mélyen tudott piciként aludni, szóval szerintem ez valamilyen szinten normális, ennek ellenére figyelgesd azért néha.

Azt viszont nem értem, hogy miért írjátok, hogy az 5-ös fokozat miatt riaszt, pont ezen a fokozaton van az, hogy a legcsekélyebb mozgást is érzékeli a légzésfigyelő, mi amikor 5-ösön használtuk (hozzáteszem véletlenül), akkor még azt is érzékelte, ha elsétáltunk a kiságy mellett 1,5 méterre ...

Ennek ellenére tényleg érdemesebb inkább 3-as fokozaton használni.

2014. aug. 11. 10:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekunk AC van, igaz uj. Sosem volt problemank meg vele, tevesen meg nem riasztott sosem. 3* volt eddig riasztas, de az mind az elso ket honapban volt.

Az en lanyom a kiirt napon szuletett 10/10-es apgarral, 3240g-al es makk egeszsegesen.

Mivel irtam, hogy nalunk 3* is besipolt, igy azaz allitas, hogy egeszseges babanak nincs szuksege legzesfigyelore egy jo nagy hul.eseg, mar bocsanat.

Elvittem a masodik utan kivizsgalasra. Csinaltak sziv uh-t es semmi baja. Melyen aludt. Ha a kettes irt allitas szerint nem vettem volna legzesfigyelot, akkor valoszinuleg nem aludna jelenleg az agyaban..

2014. aug. 11. 11:36
 10/10 anonim ***** válasza:

a sistergés lehet attól, hogy valami bezavar.

állítsd vissza az érzékenységet 3asra.

és igen, a lányomnál rengetegszer volt olyan, hogy a piszkálgatásra tért magához és vett levegőt. nagyon sok babánál előfordul, csak az a baj, hogy a kicsik könnyen "úgy maradnak" ha nem avatkozik közbe a szülő.

2014. aug. 11. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!