Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokszor beriaszt a légzésfigye...

Sokszor beriaszt a légzésfigyelő. Ez normális?

Figyelt kérdés

Nekünk Angel care 401es van,3asra állítottuk és elég gyakra beriaszt.múlt éjjel pl 2szer is,de mire odaérek már vesz levegőt a kicsi.Sokszor csak akkor mikor megsimizem.9napos a babám és rettegek,hogy egyszer annyira elelszik,hogy nem kel fel.ez gyakori a babáknál??Nem merünk vele aludni,csak a kiságyban érezzük biztonságban ahol a légzésfigyelő is van.Azt vettük észre,hogy ezek a risztások valósak,tehát tényleg annyira mélyen alszik,hogy szinte nem is halljuk,hogy szuszog vagy,hogy mozogna a mellkasa..

Mi a teendő ilyenkor?)napos baba mamája.

2008. júl. 20. 23:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Sokszor előfordul, hogy az ilyen pici babáknak kihagy a légzése alvás közben. Szerintem a készüléket ne állítsátok át, ha bejelez, nézzétek meg a kicsit. Minél előbb észreveszitek a bajt, annál előbb segíthettek rajta. De tényleg sokszor előfordul a légzéskihagyás. Pár hét múlva meg kell szűnnie, ha nem, akkor vizsgáltassátok ki a babát.
2008. júl. 20. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem amikor az első két gyermekem megszületett még nem volt légzésfigyelő.Bizony nem nagyon aludtam éjszaka.A harmadiknál kb 4 hónapos korában vettünk légzésfigyelőt,de a kiságyat szorosan az ágyunk mellé tettük úgy,hogy bármikor megnézhettem megérinthettem a pulzusát a gyereknek.Próbáld a Manót mindíg oldalt fektetni a hátát kitámasztani valamivel,de semmikép sem feküdjön hason.A kiságyat tedd az ágyatok mellé,hogy félálomban is figyelhesd ,és mindenképp említsd a gyerekorvosnak,ha a riasztások nem ritkulnak.Sokszor én is annyira megijedtem,mikor nem láttam a mellkasát mozogni,hogy fújtam mint az őrült még fel nem riadt.Szerencsére ezek a ketyerék már megbízhatóak,úgyhogy nyugi nem lesz baj.
2008. júl. 20. 23:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást,remélem tényleg nem lesz baj.Én sem nagyon alszom ennek ellenére éjjel.Most is 3szor becsippant,de szerencsére mikor megsimogattam vett levegőt.Mindig az oldalán alszik el és a hátánál van egy összetekert takaró,hogy ne mozduljon el.Elég stabilan fekszik így azt hiszem.ÉS ő is jól érzi magát így.HAson meg sem maradna..csak a mellkasomon,de nem is gondoltamrá,hogy úgy altatom.
2008. júl. 21. 08:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt és mentünk 4 hetesen a heim pálba sids vizsgálatra. A belgyógyászaton Gergelyné Juditot kell keresni hetfőtől csütig délután 5 után nagyon kedves, prezíc néni. Érdemes vele beszélgeni telcsin és meghallgatni a véleményét. Hágy gramm a kicsid? Kokuszmatracod van?
2008. júl. 21. 08:57
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

Azért ne nagyon alatasd oldat.Az ortopédusok ki volt kelve magából,amikor meghallotta ezt az oldalt alvós dolgot.Nem tesz jót a csípőnek.Az én lányoy csak hason tud igazán jól és nyugodtan aludni.Amikor hátot tettem le,magától oldalra fordult.Meg is lett az eredménye.Az egyik oldala a medencecsonjának meredekebb,most járhatunk vele az ortopédiára.Pedig születéskor,és még 2 hetesen sem volt semmi baja a csípőjének.Utána kezdett oldalrafordulni,és 4 hetesen már látszott a baj.Azóta hason alszik,és még mindog nem jött teljesen rendbe,pedig minden pelizésnél torna stb.

Nekünk nincs légzésfigyelőnk,és így is nagyon nyugodtan alszunk minden este.Viszont minden ismerősömnek(akinek van)legalább egyszer beriasztott már,és mégis teljesene gészséges gyerekeik vannak.

2008. júl. 21. 09:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Akinek van légzésfigyelője sose tuhatja, hogy 1-1 tévesnek mondott riasztás,pittyenés tényleg az volt-e. Lehet, hogy az 1iknél pont átaludta volna a baba magát a másik oldalra, ha nincs jelzés. Ezt sose tudjuk meg.Nekem ezért fontos a légzésfigyelő.
2008. júl. 21. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:
nálunk is sokszor beriasztott a légzésfigyelő mikor mélyen aludt a babám nem vett olyan erős lélegzeteket és azt már nem érzékelte a gép és riasztott pedig nem volt légzéskimaradás. 4esre állitottam az érzékelőt és azota minden oké és nem risztgat a gép.
2008. júl. 21. 17:06
 8/9 anonim ***** válasza:
ilyen piciknél még előfordul h elfelejetenek levegőt venni. ilyenkor elég megsimogatni h kijöjjön a mély alvásbol. pár hét mulva ha még mindig sokszor riaszt akkor vidd el kivizsgálásra
2008. júl. 21. 17:11
 9/9 A kérdező kommentje:

Azért nem altattam hason eddig,mert a köldökcsonk még fennt volt..,meg sokat is bukott...Amúgy most is 4szer ecsippant a gép és jól meg kellett simogatnommire megmozdult-nem kellt fel.Sztem nem hülyeség ez a gép én most kezdek megnyugodni,ill.kicsit aludni,bár furi,hogy ennyit kimarad a légzés,de tény,hogy nagyon mélyen alszik..ha sikerül elaludnia semmi sem zavarja.Sőt azt figyeltük meg,hogy ha háttér zaj van akkor alszik el gyorsan és akkor alszik jól.

Köszönöm heim Pálos nevet,ha pár héten belül nem ritkul a dolog felhívom őket.

Amúgy 3250gramm körüli a babám és 11napos.

2008. júl. 22. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!