Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekem nem tudja hogy az...

A gyerekem nem tudja hogy az anyja vagyok, valamit megtiltják hogy elmondjam neki. mit tegyek?!

Figyelt kérdés

Az egész 15 éves koromban kezdődött, első szerelem, igen... csakhogy terhesség lett a vége =S A fiú akkor 20 volt. Tüneteim nem voltak, csak a menstruáció elmaradása, de azt hittem az normális, hiszen akkortájt állt be. A 3. hónap után azonban kicsit gyanús volt a dolog, és kiderült, hogy baba van a dologban. Ekkor már nem lehetett az abortuszt, szóval kénytelen voltam megtartani. A fiúnak viszont volt jegyese... akivel később össze is házasodtak. A gyerekemet örökbe adtam nekik, hiszen ilyen fiatalon nem nevelhettem volna fel, főleg nem egyedül, mikor nekem a külföldön tanulás volt a tervek közt. Ők nevelték a gyerekemet, habár láthattam, de 18 évesen elmentem külföldre. Megpróbáltam úgy élni, mintha nem lenne gyerekem.. de időről időre mindig visszatért a gondolat, hogy ő van.

Most hazajöttem egy időre, és láthatom őt. Bevallom, nagyon jó érzés.. nem is láttam felnőni, és mégis annyira szeretem =) De ez az egyetlen jó az egészben. Én csak egy ismerős vagyok neki... mindig annyira fáj, hogy mást szólít anyának. Mit meg nem adnék, hogy engem szólítson így.... erre csak azt mondják, hogy "Azé a gyerek, aki neveli." ez igaz, ugye? =S

Azt mondták, hogy eszembe ne jusson elmondani neki az igazat, sem most sem máskor, de én nem bírom ezt! Hazugságban élni meg kegyetlen dolog.

A "fiam" most 6 éves. Tudom, hogy neki így a jó, hiszen azt a nőt szereti anyjaként, és ha megtudná az igazat, összedőlne az egész világa...

Szerintetek mit tegyek? Soha ne mondjam el neki az igazságot?

2010. jan. 12. 20:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat, sokat segítettetek vele =). Azért nem szerettem volna, hogy ha az elejétől kezdve úgy nevelik, hogy én vagyok az anyja, mert eléggé szégyellne mindenki előtt, hogy az anyja egy k*rva :( Mármint nem vagyok az, de hogy 16 évesen szültem... ráadásul nem is voltam ott végig mellette. Egész életében viszont nem élhet hazugságban.. és félek, ha megtudja az igazságot, csak gyűlölni fog =S
2010. jan. 13. 18:42
 12/20 anonim ***** válasza:
61%
kamuXD
2010. jan. 14. 21:12
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
suerintem nem neked kell elmondani neki az igazságot, ha a szülei akarják majd elmondják neki. de ne te tedd tönkre az életét. egyébkéntvélemyényem szerinte a nevelő szüleinek kelett volna kezdettől fogva ugy nevelni h tudja h nem az igazi anyukája neveli.
2010. jan. 14. 22:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is van egy örökbefogadott kisfiunk.Újszülötten fogadtuk örökbe.Mi az első perctől kezdve úgy neveljük a kicsit,hog mi vagyunk a szívszerinti édesanyja,és édesapja,de nem mi hoztuk Őt a világra.Igaz még kicsi,még csak 1 éves,de mi sosem fogjuk előtte titkolni,hogy nem a mi vérünk,hanem ő a szívszerinti gyermekünk!!A Te gyermekednek te vagy az Életet adója!Te adtál neki életet,az édesanyja,és édesapja pedig az örökbefogadó szülei!!Ezt neked el kell fogadnod,hisz Te döntöttél így annak idején,neked Őt nem szabad zaklatnod!

De a kicsi előtt a szívszerinti szüleinek nem szabadna eltitkolni az igazságot,mert nagyon-nagy törést fog ez neki okozni,ha későbbiekben kiderül.Mert lehet,hogy éppen az iskolában fogják neki elmondani,vagy esetleg még nagyobb korában fogja megtudni.Nem szabad előle eltitkolni az igazságot...azt,hogy őt örökbe fogadták!!Rólad még nem kell tudnia.Azzal akkor is ráér,ha majd felnőtt lesz,és megkeres téged,mert összezavarnátok teljesen,ehhez ő még kicsi.De azt tudnia kellene,hogy őt örökbefogadták!Sajnos már hallottam negatív eseteket,akik későn tudták meg,hogy örökbefogadták őket,és nem tudták ezt feldolgozni,hogy ennyi éven át eltitkolták az igazságot!Mert a kicsi kérdezhet majd olyat is szívszerinti édeasanyjától,hogy milyen volt,amikor a pocakodban voltam...erre mit felel az anya?Elmondja,hogy éreztem,amikor rugdostál...nem...erre az lenne a helyes válasz,hogy "Téged kisfiam a szívemben hordoztalak,amíg meg nem születtél..Te egy másik néni pocakjában voltál,és Ránk bízott Téged,hogy mi legyünk az anyukád,és az apukád!"

Te,mint életet adó a legjobb döntést hoztad,amit akkor hozhattál..mindezt azért,mert annyira szeretted a gyermekedet,hogy a legeslegjobbat szeretted volna adni...azt,amit csak mások adhatnak meg neki,a családi boldogságot,anyagi jólétet!El kell őt engedned..de a kicsinek tudnia kell,hogy ő egy szívszerinti kisfiú!:)

Kívánom,hogy a Te életed is rendeződjön,és megtaláld a boldogságot!

2010. jan. 14. 22:22
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

Ne mondd meg neki, majd ha el akarják mondani, elmondják.

Tiztelet az apának, h magához vette a gyereket, és még nagyobb tisztelet annak a nőnek, akit megcsaltak, ráadásul gyerek is született a titkos kapcsolatból, és most saját fiaként neveli a Te fiadat.

2010. jan. 15. 09:59
 16/20 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem meg el kellene neki mondani és erre a nevelőanyukája a legjobb személy. Őt ismeri és szereti, te nem sokat jelentesz neki. Aki felnevelte biztos, hogy el tudja úgy mondani, hogy ne okozzon nagy törést vagy egyáltalán ne okozzon semmilyet. Én hét éves voltam mikor apukám elmondta az igazságot és egyáltalán nem okozott hatalmas lelki törést, hogy megtudtam nem ő az igazi apám. Viszont sokkal jobb ez a lehetőség mint az amikor a gyerek mástól tudja meg, mert az ilyet titokba tartani évtizedekig úgyis lehetetlen. Mindig akad egy-két túlbuzgó szomszéd vagy rokon vagy azok gyerekei akik meghallják a szüleiktől és mivel nem tudják hogy nem szabad hát elmondják.
2010. jan. 15. 10:38
 17/20 anonim válasza:
43%
szia! én is 16évesen szültem de eszembe se jutott volna örökbe adni inkább nevelem tényleg nem jol döntöttél de ez már mindegy! szerintem még várj vele és később mond el neki még nagyon kicsi! lehet hogy utálni fog de az is lehet hogy majd megérti!
2010. jan. 15. 17:27
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom megbeszélni a nevelő anyjával a dolgokat, habár nem nagyon csíp... 16 évesen eszembe se jutott volna felnevelni, akkor fontosabb volt a tanulás, mint egy gyerek... most már máshogy látom, de azt hiszem ez volt a legjobb döntés.
2010. jan. 15. 17:48
 19/20 anonim válasza:
Szia Nem az a anya aki meg szüli a gyereket ha nem aki neveli szereti és mindig ott van mellett.Ha egy kicsit is szereted akkor nem mondasz semmit és nem bántod azt aki helyeted neveli a gyereket légy hálás neki.Ha nagy lesz ugy is meg tudja nekem is nevelö apám volt és nem haragudtam rá hogy nem kellettem neki.
2010. jan. 16. 18:17
 20/20 anonim ***** válasza:
Az igazság ki fog derülni. Nem téged fog utálni, hanem az öt hazugságban nevelő szüleit. Már ha nem kamu az egész. Nehéz elképzelni, hogy valaki sajátjaként neveli fel a vőlegénye félrelépéséből származó gyereket.
2019. júl. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!