Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi ideig tartható el...

Mennyi ideig tartható el hűtőben gyűjtőtégelyben a székletminta?

Figyelt kérdés

Két gyermekemnek is le kell adni székletmintát, az egyiknek tegnap sikerült, és azt gondoltam, hogy ma elviszem az ANTSZbe, de a másiknak azóta sem sikerül, ma délután meg programunk van, így csak holnap tudnám elvinni.

Jó lesz az még? Azonnal hűtőbe tettem az zárt gyűjtőtégelyben.

2014. aug. 6. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem jó, 24 órán belül a laborban kell lennie, ha tenyésztésre külditek.
2014. aug. 6. 14:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem. :(

És azt nem tudod véletlenül, hogy ki lehet valahogy fertőtleníteni a műanyag tégelyt?

Vagy gyógyszertár árul? Mert én eddig mindig a gyerekorvostól kaptam, de az egy kicsit messze lenne most, meg nem is rendel...

2014. aug. 6. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Én délelőtt adtam le, mivel a labor 50 km-van, ezért másnap került elvitelre és állítólag már beszáradt, igaz nem volt nagy mennyiség amit beletettem, de a lényeg hogy nem volt jó.
2014. aug. 6. 14:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom van a gyógyszertárban is.
2014. aug. 6. 14:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Filléres tétel és általában van gyógyszertáakban, gyógyászati segédeszközboltokban is.

Hívd fel a patikátokat, kérdezz rá.

[link]

Egyébként nem tudod, nem szabad napokig a hűtőben tárolni (FÚJJ!), ha holnap reggel mindkét gyereknek sikerül, akkor szépen elballagtok vele és leadjátok. Az első gyerek produkáljon újra, ennyire egyszerű.

2014. aug. 6. 14:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, ennyire egyszerű lenne, csak éppen ezek nem produkálnak gombnyomásra... :D

Egyébként igaz hogy undorító lehet, de dupla tégelyben vannak, szagmentesek, és csak egy ici-pici mennyiség, szóval nem nagy kaland, de akkor kidobom és veszek új tégelyt, bár ezek nem sterilek, mint ahogy a széklet sem az!

Úgyis kell ma patikába mennem. Viszont holnap ebéd után elutazunk, és amilyen szerencsém van, nem fognak addig "tömegesen nyomni".

Köszi mindenkinek!

2014. aug. 6. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze h nem steril a szeklet, de a szeklet bakteriumflorajat nezik, nem az elozoleg massal szennyezett tegelyet.
2014. aug. 6. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!