Hány gyermeked vállaltál/vállalnál? Miért ennyi? Mekkora kereset mellett döntöttetek így?
Két gyerekünk van, 4 éves kislány, 6 éves kisfiú. Néha felmerül a harmadik kérdése, de nem hiszem hogy lesz. Korunk miatt lehetne (32) de anyagilag nem vállalnám. Buktunk egy svájci frankos megyeszékhelyen lévő lakást, amibe 3 milliót öltünk, plusz idő, energia, felújítás. Most két éve kistelepülésen élünk (férjem szülőhelye), családi kölcsönnel újrakezdve. Még két és fél év és megszűnik a visszafizetése, utána mondhatom hogy miénk a ház. 3 háló, nappai-konyha-étkező...kb 100 nm. Havonta 40000 a "törlesztő" + egymillió ft tartozás nem havi rendszerességgel, ahogy telik rá. Itt sajnos nekem nincs munkalehetőségem, férjemnek vizsont jobb mint a nagyvárosban volt. Bár ez elutazással jár, illetve 12 órás műszak, éjszaka is. Én segélyen és közmunkán vagyok, most aug-ban segély, szept-től megint lesz lehetőség közmunkára, 8 órában 50 ezerért... irodai munka. (egyébként pénzügyi-számviteli + titkárnői végzettségem, nyelvvizsgám van, de itt ezzel nem sokra megyek).
Összbevételünk kb. 270-300 ezer között van, attól függ segély, vagy közmunka. Télen kevesebb, akkor férjemnek nincs másodállása, olyankor kb. 230 ezer. És persze olyankor a fűtés miatt a rezsire több megy. Amúgy mikor a másodikat vállaltuk a havi bevételünk 330 körül volt.
az első gyerekünk 3 hónapja született. szeretnénk másodikat, de csak később én nem akarok kis korkülönbséget.
így hogy most tgyást kapok keresünk 400at egy hónapban, ha visszamegyek dolgozni akkor ez több lesz. saját lakásban élünk és a 2 gyereknél meg is állapodunk mert így férnek majd el kényelmesen a lakásunkban (1 + 3 fél szobás).
#14-es vagyok.
Az én férjem osztályvezető egy külföldi cégnél kb 300alkamazott van alatta. Én kapom a gyed-et, és betegállományban vagyok a másodikkal tehát kapom még a gyed mellé a fizum 70%-át is. 180-at kerestem, amíg dolgoztam, tehát 1éves koráig a max gyedet kaptam, állomámyba pedig most vettek vissza.
És ha valaki irigykedik az miért bűn?? Legalább nem képmutató. Nekünk 3 gyerekünk van,mindig is legalább ennyit szerettem volna. A korunk miatt már nem mernék bevállalni mégegyet. A legkisebb 5 hónapos.
Jelenleg 250.000 Ft az össz bevételünk úgy,hogy én még gyedet kapok. A gyedem ugyanannyi mint a fizetésem. 72000.- Sajnos nem mindenki lakik olyan jó helyen,hogy több százezer forintos fizetést tud hazavinni. Nem kell ahhoz tanulatlan embernek lenni,hogy minimálbért keressen. Sajnos lehet,hogy én is közmunkás leszek,mint itt az egyik válaszoló írta,mert más lehetőség nem lesz.
Amúgy meg nem kell még a takarítókategória se leszólni,mert kíváncsi lennék,hogy ki hogyan nézne mikor elmegy egy szállodába nyaralni és koszos szoba fogadná. Nem csak az ám az ember,aki diplomával rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!