Két kérdés: Mikor kezdtétek kanállal enni tanítani a babáitokat? A ti babátok is állandóan kunyerál az ennivalótokból?
Azt olvastam a Spock könyvben, hogy 12 és 15 hónap között el kell kezdeni tanítani a babákat, hogy kanállal egyenek önállóan. Ha később kezdik a tanítást, utána már "kikéri magának", hogy nem etetik meg őt. Mit gondoltok erről? Én néha adok kanalat a 13 hónaposomnak, néha bele is talál a szájába, de inkább csak locsol.
Másik, hiába van tele a pocakja, amint elkezdek valamit enni, jön kunyerálni. Nálatok is ez van? :)
Köszi a válaszokat :)
7hónapos a fiam, és kiveszi a kanalat a kezemből, majd végighúzza az arcán be a szájába, és onnan kiveszi, majd nyújtja, hogy kér még.
Ilyenkor jó passzban van, van amikor pelusvakarónak nézi, rágókának, lényeg ő csinálhassa.
Az én fiam 13 hónapos. Még nem próbáltam kanalat adni neki, de most hogy ennyien írtátok, hogy kell, még ma elkezdem. Ellenben azt szoktam próbálni, hogy kis falatkákat teszek elé az etető tálcára, hogy tegye a szájába, de ehelyett megfogja, odanyújtja nekem, vagy ledobja a földre.
Kunyerálni ő is szokott és én szoktam is adni neki:) Akkor is kunyizik, ha jól van lakva, meg akkor is, ha ugyanazt eszem, mint ő evett, az enyém biztos finomabb:)
A lányom 7 hónapos. KB.2 hónapos kora óta ismeri a kanalat, az aloe gélt, vizet, d vitamint mindent azzal adtam neki.
Amióta hozzátáplálunk, ugyanígy csinálom.
3 napja evési sztrájk van, mert csak akkor hajlandó lenyalni a kanálról a kaját, ha nála van a kanál, ha az én kezemben van, akkor nem kell neki.
A védőnőm azt mondta, hogy ez a jó, mert így hamarabb megtanul egyedül enni.
Csak sok türelem és felmosórongy kell hozzá.
Nem tud enni egyedül, 10-ből 2x találja el a száját a kanál valamelyik részével. De haladunk.
A kunyerálás meg megy 5 hós kortól, marha nehéz volt megállni, hogy 6 hónapig semmit ne adjak neki. Most már lehet. Legjobban a bögrémet szereti kunyizni, amikor teát iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!