Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki már dolgozott életében!...

Aki már dolgozott életében! Mi a fárasztóbb? A napi 8 óra munka vagy a gyereknevelés?

Figyelt kérdés

Tudom munkája és a gyerkőc vérmérséklete is befolyásolja,így kérlek írjátok meg,hogy milyen munka és milyen virgonc gyerek mellett.

Azért a kérdés,mert a napokban volt a 15 éves érettségi találkozóm és rám lett sütve a bélyeg,hogy nekem bezzeg milyen könnyű.

Gimnáziumba jártam,rajtam kívül mindenki tovább tanult,mi nem engedhettük meg magunknak,ezt most nem részletezném.

Többször összejöttünk volt osztálytársakkal az évek során és éreztették,hogy nekem milyen jó,hogy csak napi 8 óra munka és vége,bezzeg ők mennyit tanulnak.

Aztán érettségi után 3 évvel megszületett a kislányunk és újra jött,hogy nekem milyen jó,otthon vagyok babázok,ők bezzeg mennyit tanulnak.

Aztán én is visszamentem dolgozni,háztartás,gyereknevelés,de nekem milyen könnyű,mert ők pályakezdők és én el sem tudom képzelni,hogy mi mindent várnak el tőlük.

Azóta 3 gyermekünk van,van egy főállásom,amivel alig kell foglalkoznom és mellette egy tisztességes bért hozó vállalkozásom.

Sose szégyenkeztem,hogy nincsen diplomám.

Alig vártam az osztálytalálkozót.24ből 7nél már család van,2nél most jön a baba.

Persze milyen jó,hogy az én gyerekeim már nagyok!!!Meg se lepődtem,persze hogy jó!

Viszont a decemberre kiírt egyik ex osztálytársam,kritikán alulian leszólt,amiért megjegyeztem neki,hogy higgye el nekem milyen jó lesz majd otthon.Elmeséltem neki,hogy engem szabályosan feltöltött,hogy megvan mindennek a maga ideje,rendszere,munkahelyi idegeskedés nélkül ésatöbbi.

Fel volt háborodva,hogy az nem úgy van.Mennyi munka és fáradtság van a kisbabával és még a háztartást is vezetnie kell és csak mondta,mondta és mondta.Teljesen kitért magából.

Nekem itt befejeződött az este,nem állok le veszekedni egy terhes nővel,minden egyes szavam belém fojtotta.

Egy osztálytársam volt,2 kicsi anyukája,aki megpróbálta mellém állni,hogy igazam van,a többiek kukán hallgattak (már aki persze eljött).

Egy ex osztálytársam eljött velem,mondván végre van indoka lelépni.

Szóval nekem megint könnyű 3 gyerkőc,munka,vállalkozás,háztartás mellett,de aki most fog gyereket szülni,annak mennyivel nehezebb.

Mindig is le voltam nézve és butának tartottak,bár a logika persze tényleg nem áll össze nekem.

Ti hogy tapasztaltátok meg?

2014. aug. 1. 09:42
1 2
 11/15 Julie S ***** válasza:
27%
En foleg adminisztrativ meg szamitogepes grafikai munkakat vegeztem eddig. Egyiket sem szerettem. Ezek sokkal farasztobbak voltak, mint itthon lenni a gyerekkel. Pedig most kevesebb az idom a sajat dolgaimra. De sokkal szivesebben toltom az idom a lanyommal, mint hogy penzert eladjam ezt az idot es az energiamat szamomra idegen embereknek.
2014. aug. 1. 13:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

8 évet dolgoztam multinál, szellemi és fizikai munka egyaránt volt, hétbégi munkavégzés is volt, Karácsonykor hajtás mint állat, hát a gyereknevelés fárasztóbb. Mikor dolgoztam, hazajöttem, pihentem, azt csináltam amit akartam, szabadnapomon azt csináltam amit akarta, addig aludhattam, ameddig akartam, most ez nincs:):(

Most van 4 és fél évesem, egy 3 évesem és egy 5 és fél hónaposom:) Pihenés? Az mi?

A legnehezebb az lesz, mikor majd lejár a gyedem és a gyereknevelés mellett kell napi 8 órát vagy többet dolgozni!

2014. aug. 1. 14:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Jártam egyetemre 3 évet, dolgoztam is már, és most van egy 1 évesem, így én is belekóstoltam mind a három életformába. Ha nehézségi sorrendbe kellene tennem őket, akkor egyértelműen a gyereknevelést tenném előre, annak ellenére, hogy álom jó gyerekem van, jó evő, jó alvó, nincs vele sok gond. Mégis iszonyat sok figyelmet, törődést, koncentrációt igényelt és igényel jelenleg is.

Számomra is az a legnehezebb az egészben, amit már korábban is említettek: nincs pihenő, nincs kimenő, meló van 0-24-ben. Egyfelől élvezem roppantul, másfelől jó lenne néha azért kettesben a férjemmel kimozdulni, nem időre csinálni bármit is, kötetlenül, napirend nélkül élni. Nyilván eljön majd ez az időszak is, ha felnő a gyerkőc, de ez még odébb van sokkal.

Hamarosan újra beszállok a mókuskerékbe, kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni. Jelen helyzetben a házimunkával van a legtöbb gondom, egyszerűen sosem érek a végére. Mire eltüntetem a napi mosatlan ruhát, tányérokat, eltakarítom a szemetet, felmosok, felporszívózok, már termelődik is az újabb adag ... never ending story :)

Kérdező, ne foglalkozz a volt osztálytársaddal, egyelőre nem is kompetens a témában, plusz ő most egy túlfűtött hormongolyó, ez sok mindent megmagyaráz :D

2014. aug. 1. 14:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező,tökéletes példa vagy arra,hogy diploma nélkül is van élet,a nélkül is el lehet érni dolgokat és hogy attól még,hogy valakinek van diplomája,nem biztos,hogy az IQ szintje magas :)

Amúgy szerintem is fárasztóbb a babázás,és sokszor frusztrálóbb is,hiszen van,hogy úgy telik el nap,hogy alig váltottál 1-2 mondatot felnőtt emberekkel,ennek ellenére én is nagyon élvezem :) 2 kicsim van amúgy:)

2014. aug. 1. 14:41
 15/15 anonim ***** válasza:
..
2017. aug. 29. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!