Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan közölhetném a családdal...

Hogyan közölhetném a családdal, hogy nem igazán akarok gyereket?

Figyelt kérdés

Lassan egy éves házasok vagyunk. Nem is védekezünk azóta. Valószínű, nekem nincs is peteérésem, mert nagyon ritkán menstruálok. Amit nem is bánok. Nem igazán akarok gyereket. A férjem szeretne, de maholnap 50 éves, van egy huszonéves nevelt fia. Rajta már kiélhette, és kiélheti a vágyait. Ilyen korban már senki nem babázik...

És persze egyre többen kezdenek faggatni, hogy na mikor lesz gyerek? Kezd naqyon elegem lenni ezekből a kérdésekből. Ma anyum mondta, hogy őt is kérdezik az ismerősei, hogy mikor lesz unokája.

Én nem akarok gyereket! (persze, ha véletlenül mégis teherbe esnék, biztos rákapnék az anyaság ízére, és megszeretném, felnevelném. De nem vágyom rá.)

Kérlek ne ilyeneket írjatok, hogy: "anyu-apu-drágám, nem akarok gyereket" Ez rajtam nem segít.

Különben is, mi ez a veszett szaporodási kényszer, hogy mindenki gyereket akar? Én nem akarom reprodukálni magamat.

2014. júl. 31. 18:09
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nem, még nem apa, bocs, ha nem voltam egyértelmű. "Csak" nevelőapja a nevelt fiának.
2014. júl. 31. 19:31
 22/27 alanis ***** válasza:
Azért mikor orvosnál voltál valami diagnózist mondtak hogy mi a baj nálad? Meg az sem biztos hogy csak miattad nem jön össze, ha a párod 50 éves, ő sem mai gyerek már...
2014. júl. 31. 20:23
 23/27 A kérdező kommentje:

22-es: nem volt egyértelmű. Az endokrinológus szerint alacsony nőihormon szint és PCOS (talán IR is), a nőgyógyász szerint ugyanazokkal a leletekkel normális női hormon szint, és se PCOS, se IR.

Hozzátartozik, hogy elküldtek ugye vérvételre, és, mikor végre időt tudtam rá szánni, hogy elmenjek, sorbaálltam, satöbbi, utólag közölték, hogy a mensi 3. napján kellett volna csinálni. Újabb vizsgálatra nem írtak ki.

Meforalt írtak fel, de elfogyott, mikor több hétre külföldre utaztam, a gyógyszertárban meg csak úgy nem adták ki.

Nyaki ultrahangra van időpontom még jövő hétre, hogy a pajzsmirigyemet megnézzék. Arra még elmegyek. De oda is 3 hónapja kaptam az időpontot.

A nődoki legutóbb azt mondta, hogy megnézzük majd, hogy van-e peteérésem, menjek vissza majd a menstruáció 13. napján (mármint az első nap után számolt 13.on.) Azóta várom, hogy megjöjjön, de nem akaródzik neki.

2014. júl. 31. 20:45
 24/27 anonim ***** válasza:
29 éves vagyok, és én sem akarok. Szerencsére engem nem is zaklatnak vele.
2014. júl. 31. 20:57
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem benned valami furcsa kettősség van. Irta valaki korábban - és egyetértek vele - hogy szerintem te nem igazán tudod mit szeretnél, de igazából örülnél a gyereknek (ezt többször is írod, hogyha összejönne, biztos örülnétek), de mivel nem jött, vagy nem jön össze, így képeztél magad köré egy ilyen védekező burkot, hogy nem akarsz, és ezt már a családoddal is közölni akarod. Szerintem meg ne add fel, ha tényleg akarsz, nem sok időd van már rá, illetve hát még 5-6 éven belül ha szülnél, az is beleférne. (Bár tény, h jobb lenne mielőbb). Én is 30 fölött szültem, és míg nem jött össze, ezt mondogattam én is, hogy nekem nem kell. Védekezésből. Dühből. Dacból. Ja, és nekem 50-70 napos ciklusaim voltak. :) Szerintem rágd át még egyszer ezt az egészet. Elkésve nem vagy még.
2014. júl. 31. 22:40
 26/27 alanis ***** válasza:
Igen és az is igaz ha túl rástresszelsz akkor sem szokott összejönni. Én már rég nem is gondoltam gyerekre mikor összejött az első 32 évesen estem teherbe. Aztán próbálkoztunk tesóval, míg akartam tuti nem jött össze 2.5 évet kellett várni még újra terhes lettem, és persze ugyanúgy hogy már lemondtam róla hogy lesz második. Szóval valahol iga a mondás akkor jön amikor a legkevésbé gondolsz rá.
2014. aug. 1. 00:30
 27/27 alanis ***** válasza:
Viszont az is igaz ha valakinek valamilyen hormonprobléma miatt nem müködik rendesen a peteérés vagy beágyazódás, az kap egy egyszerü hormoninjekciót és már bumm terhes is lesz. Hallottam olyanról is hogy azt ajánlotta a nőgyógyász szedjen 1 évig fogamzásgátlót, majd hagyja abba és akkor is a hormonok helyreállnak az első pár hónapban és terhes leszel.
2014. aug. 1. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!