Hogyan közölhetném a családdal, hogy nem igazán akarok gyereket?
Lassan egy éves házasok vagyunk. Nem is védekezünk azóta. Valószínű, nekem nincs is peteérésem, mert nagyon ritkán menstruálok. Amit nem is bánok. Nem igazán akarok gyereket. A férjem szeretne, de maholnap 50 éves, van egy huszonéves nevelt fia. Rajta már kiélhette, és kiélheti a vágyait. Ilyen korban már senki nem babázik...
És persze egyre többen kezdenek faggatni, hogy na mikor lesz gyerek? Kezd naqyon elegem lenni ezekből a kérdésekből. Ma anyum mondta, hogy őt is kérdezik az ismerősei, hogy mikor lesz unokája.
Én nem akarok gyereket! (persze, ha véletlenül mégis teherbe esnék, biztos rákapnék az anyaság ízére, és megszeretném, felnevelném. De nem vágyom rá.)
Kérlek ne ilyeneket írjatok, hogy: "anyu-apu-drágám, nem akarok gyereket" Ez rajtam nem segít.
Különben is, mi ez a veszett szaporodási kényszer, hogy mindenki gyereket akar? Én nem akarom reprodukálni magamat.
22-es: nem volt egyértelmű. Az endokrinológus szerint alacsony nőihormon szint és PCOS (talán IR is), a nőgyógyász szerint ugyanazokkal a leletekkel normális női hormon szint, és se PCOS, se IR.
Hozzátartozik, hogy elküldtek ugye vérvételre, és, mikor végre időt tudtam rá szánni, hogy elmenjek, sorbaálltam, satöbbi, utólag közölték, hogy a mensi 3. napján kellett volna csinálni. Újabb vizsgálatra nem írtak ki.
Meforalt írtak fel, de elfogyott, mikor több hétre külföldre utaztam, a gyógyszertárban meg csak úgy nem adták ki.
Nyaki ultrahangra van időpontom még jövő hétre, hogy a pajzsmirigyemet megnézzék. Arra még elmegyek. De oda is 3 hónapja kaptam az időpontot.
A nődoki legutóbb azt mondta, hogy megnézzük majd, hogy van-e peteérésem, menjek vissza majd a menstruáció 13. napján (mármint az első nap után számolt 13.on.) Azóta várom, hogy megjöjjön, de nem akaródzik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!