Hogyan közölhetném a családdal, hogy nem igazán akarok gyereket?
Lassan egy éves házasok vagyunk. Nem is védekezünk azóta. Valószínű, nekem nincs is peteérésem, mert nagyon ritkán menstruálok. Amit nem is bánok. Nem igazán akarok gyereket. A férjem szeretne, de maholnap 50 éves, van egy huszonéves nevelt fia. Rajta már kiélhette, és kiélheti a vágyait. Ilyen korban már senki nem babázik...
És persze egyre többen kezdenek faggatni, hogy na mikor lesz gyerek? Kezd naqyon elegem lenni ezekből a kérdésekből. Ma anyum mondta, hogy őt is kérdezik az ismerősei, hogy mikor lesz unokája.
Én nem akarok gyereket! (persze, ha véletlenül mégis teherbe esnék, biztos rákapnék az anyaság ízére, és megszeretném, felnevelném. De nem vágyom rá.)
Kérlek ne ilyeneket írjatok, hogy: "anyu-apu-drágám, nem akarok gyereket" Ez rajtam nem segít.
Különben is, mi ez a veszett szaporodási kényszer, hogy mindenki gyereket akar? Én nem akarom reprodukálni magamat.
Azért útálni nem utálom a gyerekeket. Jól elvagyok velük, szinte mindegyik korosztállyal. De nem akarok sajátot. Van dolgom épp eléggel (tanár vagyok középiskolában, és sportot oktatok hétvégente, itt pedig a 7 évestől felfelé minden korosztály van).
Az is igaz, hogy akartam. De mint írtam, inkább terhes akartam lenni, mint gyereket. Tudom, hogy, ha az egyik összejön, akkor jön a másik is :D
De szerintem azt is csak a "kötelességtudat" miatt akartam.
Értem. Nem a gyerekre írtam hogy utáltam őket, hanem utáltam a gyerekes barátainkhoz járni, mert nekem fájt, hogy nekem miért nincs gyerekem.. ha érted mire gondolok, de érted, hiszen pedagógus vagy :)
Azt el kell mondjam neked, hogy én sose szerettem a terhesség gondolatát, és a terhességet sem... de hát ha az ember gyereket akar, akkor ez ugye elengedhetetlen..
Ha tényleg azt érzed, hogy nem akarod az egészet, akkor ne közölj a családdal semmit... én is azt tettem, sőt megkértem anyukámat, hogy a témát hanyagoljuk, majd én szólok mikor úgy érzem, beszélni akarok róla.
Én tisztelem, becsülöm benned, hogy ki mered mondani amit gondolsz. Nem akarsz gyereket. Akkor ne szülj! Abszolút nem kötelező. Nem mindenki érzi magában az anyaságra vágyódást, a családot akarást.
Nekem egy gyerekem van. Mindig is egyet akartam. Sosem éreztem szükségét a több gyereknek, nem is akartam.
Így vagyunk boldogok.
6-os vagyok, nem zavar, én sem kérdezem mennyit keresnek, nem nagyon szoktam felvenni az ilyen kérdéseket:)
Rokon, ismerős babák aranyosak, szeretem őket, de nem vágyom arra, hogy mostantól nekem is erről szóljon az életem. Én így szeretek élni, ahogy most. És ráfoghatják, hogy önzés meg lustaság meg mittudomén mit szoktak még kitalálni a gyereket nem akarókra, engem nem tud izgatni. Anyukámat régebben sajnáltam, hogy nem'lesz unokája, de elég sűrűn mondogatja mostanában ő is, hogy zavarják a nagyobbacskák, fárasztják őt, így már emiatt sincs leliismeret furdalásom.
Köszönöm a korrekt válaszokat. Tartottam tőle, hogy majd sokan legorombítanak, hogy márpedig egy nő ne mondjon ilyet és hasonlók. Úgy látszik, ebben is változik a világ.
Azért, az urammal csak meg kéne ezt beszélni, másoknak meg majd megmondom, ha rákérdeznek.
18-as: örökbefogadni végképp nem szeretnék. Van bőven dolgom mások gyerekeivel :)
A férjem hogy fogja fogadni? Nem tudom. Tartok is tőle. Mármint a reakciójától. Amikor összejöttünk, mindig mondogatta, hogy én aztán biztos olyan termékeny vagyok, hogy elég lesz a kalapjára ránéznem és teherbe esek. Erre tessék. Peteérésem sincs, nem, hogy teherbe esnék. Szerintem már ez is elég nagy csalódás neki.
De mondom, ha mégis összejönne, biztos örülnék neki. Akkor más lenne.
De ez, hogy magától nem jön össze, és járjak kivizsgálásokra, meg átfúvatásra, meg mittudoménmire, meg szedjek be gyógyszereket.... na azt nem.
Áhhh... olyan hülye kettősség van bennem. Ha az első hónapokban tényleg összejött volna magától, és nem derült ki volna rólam, hogy talán nem is vagyok igazi nő (mármint olyan igazi, akinek van peteérése, menstruációja és teherbe tud esni), szóval, ha ez nem lett volna, akkor most nem is merülne fel bennem ez a kérdés.
Lehet, hogy tényleg, csak dühös vagyok a világra, és ezzel próbálom leplezni. Nem tudom.
De most azt érzem, hogy nem akarok gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!