Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Császáros anyukák! A műtét...

Császáros anyukák! A műtét után megmaradt kötényhassal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

07.20-án szültem. Sosem voltam sovány, mindig is voltak hurkáim a hasamon. A metszés pont az hurkám alatt fut végig. Emiatt ez az alsó hurka most lóg, rálóg a hegre, mint egy kötény. Gondolom még a méhem sem húzódott össze rendesen.

Lehet valamit kezdeni ezzel a kötényhassal? Diéta, mozgás (persze idővel)? Csak azért kérdezem, hogy érdemes-e bíznom a javulásban.

2014. júl. 25. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
Hasszorítót, vagy hasszorító bugyit próbáltad? Nem tudom császár után lehet-e...
2014. júl. 25. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nem szabad hasszoritot, mert csak ront a heltzeten, nekem ezt mondták a szülészeten

tornával lehet jobb! bizz a javulásban!

2014. júl. 25. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem császárral szültem, de maradt némi kötényhasam. Most szülöm a második, és egyben utolsó gyermekemet is (nem tervezünk többet). Ha már lehet, hasizomgyakorlatok, torna javít az állapoton, a bőr is szépen visszahúzódhat, ez alkati kérdés, de nem egyik napról a másikra történik. Nekem az első terhességem után nem ment vissza teljesen, nem vagyok már fiatal és elég rossz kötőszövetekkel is rendelkezem. Így ha nagyon zavarni fog, gondolkodom a hasplasztikán.
2014. júl. 25. 14:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, a hasszorítót ismerőstől hallottam, nem néztem utána. Most gyorsan rákerestem és valóban nem javasolják, szóval bocs a rossz infóért.
2014. júl. 25. 15:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem május 1-én volt császármetszésem. Varratszedés után 1 héttel tettem fel először hasszorítót, amikor sétálni mentem vagy boltba.

Sokat segített. Nem volt súgyfeleslegem, de olyan volt, mintha még mindig terhes lennék. Pukli volt a vágás fölött. Mára már TELJESEN lapos. Ha gondolod, kérdezz nyugodtan, ha kíváncsi vagy részletekre, nem akarok tolakodni meg okoskodni.

2014. júl. 25. 16:27
 6/10 anonim ***** válasza:

nekem oepre megcsinálták

igaz nekem extrém nyúlt a bőrőm

sajna sem a szorító sem a torna nem jött be

1 évre rá volt a mütét a császáros hegemnél vágtak nagyon szép lett :-)

2014. júl. 25. 17:29
 7/10 anonim ***** válasza:
5-ö vagyok. OEP-re csinálnak ilyet? Háziorvos indítja?
2014. júl. 25. 17:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kórházban a nővérke látta, hogy járás közben alátámasztom a hasam. Ő mondta, hogy írassak fel haskötőt a vizitelő orvossal, mert úgy olcsóbb. De én is olvastam, hogy császármetszés után nem ajánlják, trombózis veszély miatt, ha jól emlékszem.

Egyébként eléggé fáj a hegem, vagyis inkább húzódik az egész. A hátam is nagyon hamar elfárad. Gondolom ez hamarosan rendeződik...

Ha már lehet, akkor első körben megpróbálkozom a tornával, aztán meglátjuk, mi lesz.

2014. júl. 26. 09:44
 9/10 anonim ***** válasza:

5-ös és 7-es vagyok.

Én 7-8 héttel műtét után kezdtem tornázni. Először csak Béres Alexandrára, de nagyon jól esett. Szép lassan megerősödött a hátizmom is, és már nem fáj annyira, mint császár után 1-2 héttel.

2014. júl. 26. 11:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez a másik problémám, hogy nagyon gyorsan elfárad a hátam. Akkor ezek szerint normális, hogy nem csak hasizmom nincs, hanem hátizmom sem. :-)
2014. júl. 27. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!