Császáros anyukák! A műtét után megmaradt kötényhassal mit lehet kezdeni?
07.20-án szültem. Sosem voltam sovány, mindig is voltak hurkáim a hasamon. A metszés pont az hurkám alatt fut végig. Emiatt ez az alsó hurka most lóg, rálóg a hegre, mint egy kötény. Gondolom még a méhem sem húzódott össze rendesen.
Lehet valamit kezdeni ezzel a kötényhassal? Diéta, mozgás (persze idővel)? Csak azért kérdezem, hogy érdemes-e bíznom a javulásban.
nem szabad hasszoritot, mert csak ront a heltzeten, nekem ezt mondták a szülészeten
tornával lehet jobb! bizz a javulásban!
Nekem május 1-én volt császármetszésem. Varratszedés után 1 héttel tettem fel először hasszorítót, amikor sétálni mentem vagy boltba.
Sokat segített. Nem volt súgyfeleslegem, de olyan volt, mintha még mindig terhes lennék. Pukli volt a vágás fölött. Mára már TELJESEN lapos. Ha gondolod, kérdezz nyugodtan, ha kíváncsi vagy részletekre, nem akarok tolakodni meg okoskodni.
nekem oepre megcsinálták
igaz nekem extrém nyúlt a bőrőm
sajna sem a szorító sem a torna nem jött be
1 évre rá volt a mütét a császáros hegemnél vágtak nagyon szép lett :-)
Köszönöm a válaszokat!
A kórházban a nővérke látta, hogy járás közben alátámasztom a hasam. Ő mondta, hogy írassak fel haskötőt a vizitelő orvossal, mert úgy olcsóbb. De én is olvastam, hogy császármetszés után nem ajánlják, trombózis veszély miatt, ha jól emlékszem.
Egyébként eléggé fáj a hegem, vagyis inkább húzódik az egész. A hátam is nagyon hamar elfárad. Gondolom ez hamarosan rendeződik...
Ha már lehet, akkor első körben megpróbálkozom a tornával, aztán meglátjuk, mi lesz.
5-ös és 7-es vagyok.
Én 7-8 héttel műtét után kezdtem tornázni. Először csak Béres Alexandrára, de nagyon jól esett. Szép lassan megerősödött a hátizmom is, és már nem fáj annyira, mint császár után 1-2 héttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!