Akik havonta járnak nagybevásárolni, ellátnátok tanáccsal, ötletekkel?
Sziasztok!
Eddig apummal együtt éltünk, közös háztartás, ő intézte a bevásárlást, nekünk pedig egy fix összeget kellett leadnunk. De most külön költöztünk, így nekem kell megoldani. De hogyan? Havonta egyszer tudok pl húst, fagyasztott dolgokat venni, mert egy kis faluban élünk, és itt nincs.
Szóval tanácsokat szeretnék kérni, hogy miből mennyit vegyek, mi az, amire egy háztartásban feltétlen szükség van. Esetleg írnátok tanácsot, mit ne vegyek, mit nem szabad ilyen esetben. Pl azt tudom, hogy éhesen nem szabad vásárolni, mert az ember több mindent vesz, mint amire szüksége van.
Esetleg leírnátok, hogy Ti mit vesztek és milyen mennyiségben?
50 ezer ft-om van az alap dolgokra. 6-an vagyunk, 2 felnőtt, 4 gyerek.
Köszi előre is!
50 ezer forint 6 főre egy hónapra ételre??? 8300.-/fő/hó
Nagyon nem kell rajta húst venni.
Nem írtál el számot véletlenül?
szia. hű, ez elég kevés összeg 6 emberre :/
én azt tanácsolnám neked, hogy minden hó elején amikor jön a fizu/gyes/gyed/akármi, tervezd meg miket fogsz főzni és ehhez vedd meg az alapanyagokat. így nem költesz felesleges dolgokra és nagyjából tudsz kalkulálni.
Tisztálkodási,tisztítószerek: wc-papír,papírtörlő,mosópor, borotva,sampon,balzsam,tusfürdő,fogkrém,spray, wc-illatosító,öblítő,domestos,mosogatószer
Ami jó ha van otthon:v.hagyma,krumpli,tészták,néhány konzerv
Bocsánat az offért,mi is 6-an vagyunk, de nem jut ennyi kajára.
Mi mindenből a legolcsóbbat vesszük. Pl a rendes tejről lemomdtunk, tartósat szoktunk venni.
Kaját úgy szoktam, hogy egész hónapra összeírom mi fő, ahhoz írom a listát. Pl átlagosan 6 leves tészta fogy,10 kg cukor, 10 kg liszt, 1 karton tej, 4-5 doboz margarin. 8 kg hús.
De itt kicsi gyerekek vannak, nem esznek olyan sokat mint a kamaszok...
én nem havonta járok vásárolni hanem heti 5x, szóval ebben nem tudok segíteni és nem is 6an vagyunk, csak 4en.
viszont ami mindig van itthon: 2-3kg liszt és 4-5 élesztőpor (ebből sok mindent tudsz csinálni ha kiürül a kamra, pl. pizza alap, lángos, kalács...), cukor pár kiló, rizs, konzerv kukorica, gomba, borsó, bab, szárazbab, rizs, többféle tészta (szarvacska, cérna, spagetti, nagykocka...) tojás, paradicsompüré, prézli, gríz...
fagyasztóban van levesnek való aprólék, csirkecomb, csirkeszárny, és egy egész csirke legalább, persze ezek forognak, évekig nem hagyom ott :D
azonkívül zöldséget és gyümölcsöt is tartok a fagyóban, sárgarépa, fehérrépa, krumplit is tudsz fagyasztani, nekem most ribizli van még bent, ja meg gombóc is mindig van, ha nincs idő főzni :)
na meg ugye ami a pincében van "télire" hagyma, krumpli, alma...
ezekből nagyon sok féle ételt lehet készíteni, de a számokat tényleg nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!