Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik havonta járnak nagybevásá...

Akik havonta járnak nagybevásárolni, ellátnátok tanáccsal, ötletekkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig apummal együtt éltünk, közös háztartás, ő intézte a bevásárlást, nekünk pedig egy fix összeget kellett leadnunk. De most külön költöztünk, így nekem kell megoldani. De hogyan? Havonta egyszer tudok pl húst, fagyasztott dolgokat venni, mert egy kis faluban élünk, és itt nincs.

Szóval tanácsokat szeretnék kérni, hogy miből mennyit vegyek, mi az, amire egy háztartásban feltétlen szükség van. Esetleg írnátok tanácsot, mit ne vegyek, mit nem szabad ilyen esetben. Pl azt tudom, hogy éhesen nem szabad vásárolni, mert az ember több mindent vesz, mint amire szüksége van.

Esetleg leírnátok, hogy Ti mit vesztek és milyen mennyiségben?

50 ezer ft-om van az alap dolgokra. 6-an vagyunk, 2 felnőtt, 4 gyerek.

Köszi előre is!

2014. júl. 20. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

50 ezer forint 6 főre egy hónapra ételre??? 8300.-/fő/hó

Nagyon nem kell rajta húst venni.

Nem írtál el számot véletlenül?

2014. júl. 20. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:

szia. hű, ez elég kevés összeg 6 emberre :/

én azt tanácsolnám neked, hogy minden hó elején amikor jön a fizu/gyes/gyed/akármi, tervezd meg miket fogsz főzni és ehhez vedd meg az alapanyagokat. így nem költesz felesleges dolgokra és nagyjából tudsz kalkulálni.

2014. júl. 20. 17:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem van egy alaplistám, amiből mindig kell itthon lenni, pl. (a teljesség igénye nélkül) liszt, cukor, só, alapvető fűszerek, ecet, zsemlemorzsa, olaj, margarin, száraz tészták, tea, rizs, tej, tejföl, krumpli, mélyhűtőben kis adagokban kicsomagolt, előkészített tőkehús. Ezek függetlenül attól, hogy mikor mit főzök. Fűszereket természetesen nem kell minden hónapban venni, mert az nem fogy el egy hónap alatt. Mielőtt vásárolni indulok, ellenőrzöm a készletet, amiből kevés van, az kerül a bevásárló listára. Ami a mennyiségeket illeti, abban nehéz tanácsot adni. Az első bevásárlást 2 kg liszttel, a 4 gyerekre tekintettel 3 kg cukorral, 2 liter olajjal, a többiből egy-egy csomaggal indítanám. Ilyen kevés pénzből nem nagyon vennék fagyasztott dolgokat, pl. főzelékféléket, mert azok drágák. Ilyenkor nyáron különben is a piacon veszek frisset. A fagyasztót már takarékossági okokból sem tömném tele, mert amit az egyik oldalon megspórolsz, az elmegy a többlet áramfogyasztásra.
2014. júl. 20. 17:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem,nem írtam el. Ez csak az alap dolgokra van, ennyi van egy összegben minden hónap elején. Ezen felül van még napi 5000ft, mert a párom naponta kap fizetést, de minden nap nem tudunk bemenni a városba, mert csak az utiköltség 2000ft. Zöldséget pl lehet itt kapni, de húst,halat nem.
2014. júl. 20. 18:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Tisztálkodási,tisztítószerek: wc-papír,papírtörlő,mosópor, borotva,sampon,balzsam,tusfürdő,fogkrém,spray, wc-illatosító,öblítő,domestos,mosogatószer

Ami jó ha van otthon:v.hagyma,krumpli,tészták,néhány konzerv

2014. júl. 20. 20:05
 6/9 anonim ***** válasza:
2000 Ft az útiköltség, a Tescoból 400 Ft a házhozszállítás, nagyon könnyű tőlük rendelni, mi már régóta csak rendelünk tőlük, nem csalódtunk egyszer sem. Az akciós dolgokra külön rá lehet keresni. A mennyiségekhez sajnos nem tudok hozzászólni.
2014. júl. 20. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat az offért,mi is 6-an vagyunk, de nem jut ennyi kajára.

Mi mindenből a legolcsóbbat vesszük. Pl a rendes tejről lemomdtunk, tartósat szoktunk venni.

Kaját úgy szoktam, hogy egész hónapra összeírom mi fő, ahhoz írom a listát. Pl átlagosan 6 leves tészta fogy,10 kg cukor, 10 kg liszt, 1 karton tej, 4-5 doboz margarin. 8 kg hús.

De itt kicsi gyerekek vannak, nem esznek olyan sokat mint a kamaszok...

2014. júl. 20. 21:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

én nem havonta járok vásárolni hanem heti 5x, szóval ebben nem tudok segíteni és nem is 6an vagyunk, csak 4en.

viszont ami mindig van itthon: 2-3kg liszt és 4-5 élesztőpor (ebből sok mindent tudsz csinálni ha kiürül a kamra, pl. pizza alap, lángos, kalács...), cukor pár kiló, rizs, konzerv kukorica, gomba, borsó, bab, szárazbab, rizs, többféle tészta (szarvacska, cérna, spagetti, nagykocka...) tojás, paradicsompüré, prézli, gríz...

fagyasztóban van levesnek való aprólék, csirkecomb, csirkeszárny, és egy egész csirke legalább, persze ezek forognak, évekig nem hagyom ott :D

azonkívül zöldséget és gyümölcsöt is tartok a fagyóban, sárgarépa, fehérrépa, krumplit is tudsz fagyasztani, nekem most ribizli van még bent, ja meg gombóc is mindig van, ha nincs idő főzni :)

na meg ugye ami a pincében van "télire" hagyma, krumpli, alma...

ezekből nagyon sok féle ételt lehet készíteni, de a számokat tényleg nem tudom

2014. júl. 20. 21:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak!
2014. júl. 20. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!