Elsőbe megy a lányom, rutintalan vagyok. Milyen márkájú íróeszközöket vegyünk (esetleg mi az, amit semmiképp sem)? Ceruza, filc, vízfesték, bármi. És nagy általánosságban: mire figyeljek, amikor füzeteket és egyéb kellékeket veszünk?
ceruzában én a néha stabilo-t, de általában koh-i-noor-t használok (nem tudom jól írtam e), írni már nem szoktam vele, de rajzolásra a koh-i-noor a jobb, szerintem.
Filcben, vízfestékben a "süniset" szoktuk venni, általában jók. Kicsinek ne vegyél tűfilcet semmiféleképpen se, pénzkidobás, nem fog neki tetszeni, mert nem lehet vele rendesen színezni.
Radír: én nem szeretem annyira az elefántosat. Én olyat vettem, ami párban volt adva, az egyikre "2b" a másikra "4b" volt írva. Ezek jók, mert puhák, az elefántos nagyon kemény, nekem nem viszi le rendesen a vonalakat. Jobb, ha van egy kemény meg egy puha is, hogy ő tudja eldönteni, hogy melyiket szereti.
Tolltartóból nekem elsőben "emeletes" volt, amiben nem kell órákig turkálni, és nem törnek össze a ceruzák.
Füzeteknek szerintem elég neki a kicsi sima (nem spirál), első osztályos vonalakkal, nem tudom hogy mi a száma. Olcsóbban kijön, ha sima borítójú füzetet veszel neki, és arra veszel pluszba mintás (kiscicus -kiskutyus, ha nem nagyon ragaszkodik hozzá, akkor ne olyan meséset, ami három hét múlva már kimegy a divatból, és "ciki" lesz.) Vond be őt is a csomagolásba, ha van kedve :)
Toll még nem kell, nem szokták engedni elsőben, meg jobb is, ha nem kifirkálja a dolgokat, hanem kiradírozza és újraírja. Rotlingot (mechanikus ceruzát) szerintem még ne vegyél neki, nálunk konkrétan több tanár is volt, aki szó szerint tiltotta, mert volt, hogy egy kisgyerek felnyomta az orrába a hegyet, és orvoshoz kellett vinni, hogy kiszedjék, mert beletört.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!