Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vihetem keresztül,...

Hogyan vihetem keresztül, hogy olyan nevet adjak a gyermekemnek, ami jelenleg M. o-on nem anyakönyvezhető?

Figyelt kérdés
A párom nem magyar, a hagyomány szerint a fiúgyermek a nagypapa nevét kapja, de ez itthon nincs bejegyezve. Hogy induljak neki az ügyintézésnek?
2008. aug. 3. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha házasok vagytok, vagy apasági nyilatkozatot tesztek, ezzel igazoljátok a gyerek külföldi származását. Mint ilyen, nem kell végigjárnotok a hivatalos procedúrát, hanem a párodnak kell nyilatkoznia az anyakönyvvezető előtt, hogy az ő országában a kívánt név hagyományos, bevett utónév. A magyar anyakönyvvezetőnek ilyen esetben kötelessége anyakönyvezni a kívánt nevet.
2008. aug. 3. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
ez abszolút így van. Egyébként ha nem lenne külföldi származású egyik szülő sem, a Magyar Tudományos Akadémia egyik bizottsága foglalkozik ezzel, az egyik ismerősöm keresztülvitte, hogy a lányát ne Kírának hívják (írják), mert ugye addig csak így lehetett írni, hanem Kyra legyen a leányzó. Nagyon sokáig tartott és sokba került, pedig van ismerőse az illetékeseknél a csajnak, szóval szerencse, hogy nem kell ezt a cécót végigjátszanotok :)
2008. aug. 4. 07:00
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, megnyugodtam, hogy akkor egyszerűbb, mint gondoltam :)
2008. aug. 4. 21:51
 4/5 A kérdező kommentje:
az égvilágon semmiről nem kellett nyilatkozni, szó nélkül anyakönyvezték a választott nevet :)
2011. jún. 3. 19:35
 5/5 Kistál_és_a_bor válasza:
Köszönjük #4. !
2021. szept. 11. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!