Ez csak nekem furcsa, vagy így működik a legtöbb család?
Én írtam ki a vacsorás kérdést, mert bennem is ugyanezt játszódott le. Főleg akkor, ha a férj a nemtetszésének még ilyen-olyan hangnemben hangot is ad.
Egyetértek azzal, hogy a gyerekkel itthon lenni nekem is keményebb meló, mint mikor dolgoztam. Én nagyon rossznéven venném a férjemtől, ha olyat hallanék tőle, hogy én csak itthon ülök, ő meg keresi a pénzt. Szeretném én látni, hogy viselkednének ezek a férjek fordított esetben, ha nekik kellene a gyerekkel itthon lenni, takarítani, főzni, és a nő állítana haza este, hogy miért nem csillog a fürdő és hol a csirkepörkölt.
És ne jöjjön azzal, hogy a gyerek ellátása a nő feladata, ő meg nem ért hozzá, mert mindkét szülő legyen képes ugyanúgy ellátni a gyereket.
Ja, és mégegy: mert itt is írták, hogy nem tudják elképzelni a külön kasszát egy családon belül. Nálunk így működik, és nincs vele semmi gond. Mindkettőnknek biztos anyagi háttere van, nem kell számolgatni, hogy most ki vett egy nadrágot a gyereknek, vagy ki ette meg a sajtot, amit az én pénzemből vettem. Nekem ez ugyanolyan családi egység, mintha összeöntenénk a pénzt.
Én inkább azt tartom furának, ahol a férj szóvá teszi, hogy most csak ő keres, és a feleség fogja be. Ott hol a családi egység?
szia 13-as! Teljes mértékben egyetértek veled! Nálunk is ugyanez van, mint nálatok, és ez nekem tökéletes. Természetesen igyekszem megcsinálni mindent, de nem elvárás, szerencsére párom is tisztában van vele, hogy én most is dolgozom, csak más jellegű ez a munka :)
Ill. nekem jó érzes tudni, hogy anyagilag független vagyok, nagyon zavarna ha nem lennék az (bár lehetek bármikor sajnos). Persze ahol ott van egy problémás baba, ott teljesen megértem a helyzetet!
De úgy tűnik akkor mi vagyunk a kisebbség ebben a kérdésben.
Tökéletesen igaz, utolsó. Úgy tűnik, sok anyuka még a régi nevelésben részesült, hogy a nők csak lássák el a családod, takarítsanak, stb, a férfi meg keresi a pénzt, otthon meg ki kell szolgálni. Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb nőnek ma már dolgozni kell, nem háztartásbeli.
Megint csak megismétlem, semmi gondom azzal, ahol a nő ezt a szerepet örömmel vállalja és nem okoz neki nehézséget. Az az ő választása. De ahol nem így van, az szerintem gond.
Nekem egyszer azt mondta a férjem, hogy neki kicsit bűntudata van, hogy mindent rám hagy a gyerekkel, ő meg "csak" elmegy dolgozni. Ettől függetlenül én sem azt várom el, hogy álljon neki takarítani, amikor hazaér, mert nekem nem volt kedvem. Csak azt mondom, hogy ne hányja a szememre, ha esetleg nem úgy jöttek össze a dolgok aznap. Szerencsére nem is szokta.
Egyébként ez engem is érdekelne, hogy azok, akiknél ez a "nő csinálja a házimunkát és minden nap meleg vacsora legyen" felállás van, hogyan teszi ezt meg, miután visszament 8 órában dolgozni? Akkor is megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!