Nektek mi jut eszetekbe ha ilyet láttok pl. hogy koszos a babakocsi, le van nőve a gyerek körme, maszatos az arca, foltos a ruhája, stb?
A lenott kormot azert rendszeresen vagni kene. Ugyhogy erre az egyre talan azt mondom, hogy hanyagsag de a tobbi az nagyon sok mindentol fugg.
Nem mindegy, hogy honnan jonnek es hova tartanak amikor ezt az ember meglatja. Lehet fel napot egy toparton voltak, piknikeztek, a gyerekek ott pancsoltak, jatszottak, a babakocsit ide-oda lett tolva. Lehet eppen egy ilyen jol sikerult, gondtalan nap utan mennek haza egy jot furodni es tisztalkodni a babakocsit meg lemosni. Ne itelkezzunk amig nem tudjuk a teljes tortenetet mert 10-15 perc seta miatt lehet nem oltoztetik at a gyereket ha ugyis egybol megy a kadba otthon.
Errol pont egy eset jut eszembe. Kisfiamek bolcsodejebe nagyon jo kis programokat szerveznek. Van a gyerekeknek keksz sutes, zselevel jatek, kerteszkedes... Mind irto maszatosak lesznek. Pont egy anyuka panaszkodott par hettel ezelott, hogy a kislanya kabatja mindig saros es a nadragja is, neha maszatos. Na es? Nekem sokkal fontosabb, az, hogy a gyerekem jol erezze magat, onfeledten jatszon, majd ha megyunk bolcsi utan valahova atoltoztetem, lemosom az arcat. Otthon a rujat mossa a mosogep es van otthon furdokad. Nekem ne azzal foglakozzanak, hogy a gyereket makulatlan tisztasaggal adjak at. Elvezze az ott levo tevekenysegeket, legyen gyerek es majd a tobbit elintezem. Megis anyuka mit gondolt, amig a tobbi gyerek jatszik, kerteszkedik onfeledten addig a kislanyat ultessek felre mint egy himestojast, hogy megmaradjon a makulatlan tisztasaga? Atya eg!!! Nekem sokszor maszatos a kisfiam egy bolcsis nap utan. Az arcat letorlom de ha a ruhaja is maszatos azt otthon lecserelem, nem fogom egybol atoltozteni arra a 10 perc setara. Addig paran biztosan meglatnak amig hazaerunk es remelem tulelik a latvanyt.
2 lesz ősszel a lányom, 6 éves múlt a fiam. A kicsi nem tud még tökéletesen enni egyedül, de mégis ő a tisztább. A nagy egy hosszabb nap után úgy néz ki, mint a viccben: olyan koszos, hogy abban sem vagyok, megfelelő gyereket viszek haza. :D
A kérdésre válaszolva: Helyzetfüggő, mit gondolok. Ha oviba viszi így reggel, vagy orvosnál látom ezt, akkor nyilván úgy gondolom, nem figyel oda anyuka.
Az en gyerekem allandoan tiszta retek mikor jovunk haza a jatszorol, nem fogom 3 percenkent torolgetni, az hianyozna, hagyom hogy gyerek legyen. Koszos, vizes, homokos. Es nem egy neurotikus tisztasagmanias kis hikomat lesz belole.
Itthon a kertbe lemosom mielott a lakasba megyunk, nagy kaland.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!