Jogos a kiakadásom?

Figyelt kérdés

Tegnap szüleim elvitték kisebbik fiamat(1,5),mert nagyobbik(3,5)egész délelőtt hányt/fosott.Úgy alakult a dolog,hogy ott is aludt a pici náluk,aminek örültem,mert egyedül lettem volna a 2 gyerekkel éjjelre,férjem tegnap egész nap és éjjel is dolgozott.

Meg volt beszélve,hogy ma visszahozzák.Erre ma hív anya,hogy nem lenne-e baj,ha mi mennénk érte(persze,nem gond,csak párom már feküdt volna le,mert nagyon fáradt).Az ok az volt,hogy 16 éves öcsémnek hányingere van és otthon akar lenni vele...hozzáteszem,otthon van még apum,és másik 2 felnőtt tesóm is...az út meg 15 perc hozzánk gyalog...

Igazából ez nekem olyan dilemma,mert szeretem őket,és számíthatok rájuk,ha valóban kell segítség megoldjuk,csak mikor kapok egy ilyen választ,hogy azért nem tudja elhozni 1,5 évesemet,mert a 16 éves öcsémnek hányingere van és otthon akar lenni vele,akkor kicsit kiakadok...

2014. júl. 14. 09:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

utolsó,én is így gondolom...azért írtam az előbb amit írtam,mert leesett,hogy kár ilyeneket ezen az oldalon kérdezni,mert általában az a hozzáállás uralkodik,hogy "magamnak szültem oldjam meg".Ez így is van,meg is oldom,csak már nem egyszer fordult elő hasonló szitu,és néha tétlenül állok ezek előtt...megértem,hogy ápolni akarja, de nem arra kértem,hogy ne tegye,hanem hogy ne borítsa fel amit megbeszéltünk egy hányinger miatt...amúgy azóta is jól van öcsém,baja nincs,csak gyenge...

Szeretem a szüleimet,mi is igyekszünk segíteni amibe tudunk,de rengetegszer volt már,hogy elhatároztam semmire nem fogom őket megkérni,mert csak bosszankodok miatta.Akkor viszont eszembe jut,hogy mennyire nem volt jó kapcsolatom a nagyszüleimmel,és hogy mennyire szeretném,hogy én gyerekeimnek az legyen és különben is utálom ezt a hülye,mai "elszigetelődős" hozzáállást.

Nyilván egy ilyen kérdéshez mindenki máshogy áll hozzá,senki nem látja az "előtörténetünket",senki nem tudja,hogy alapjában nagyon egybe van(volt) a családunk,míg mindannyian otthon laktunk,hogy nagyon nem voltunk felnőttként kezelve,mindent megoldottak helyettünk(ami mai napig gondokat okoz nekem)és természetesen így állnak hozzá öcsémhez is,leginkább ez zavar talán,hogy kisgyerekként kezelik,egyedül nem nagyon hagyják otthon...konkrétan mikor egyedül voltam itthon 2 beteg picivel,volt,hogy azért nem jött át anyum egy kicsit,mert öcsém egyedül maradt volna otthon...de mindegy is,nem akartam ezeket leírni,nem is tudom miért írom le,talán felbátorított az utolsó hozzászóló...

2014. júl. 14. 11:48
 12/17 anonim ***** válasza:
10-s nem azt írtam, hogy nem lehet egymáson segíteni családon belül. Amita kérdező leírt, nekem abból az jött le, hogy el isvárja a segítséget.
2014. júl. 14. 12:04
 13/17 anonim ***** válasza:
32%
Amit a 10-es írt, abban van igazság. Ha 3,5 évesem még mindig hány, hasmenése van, lázas is esetleg, akkor tuti nem tudnék átmenni a 1,5 éves gyerekemért. Na, ja, a 16 éves hirtelen gyerek lett, kivéve mikor a haverokkal kell lenni. Kérdező, szerintem nem akartak tovább az unokával törődni, teher volt, nekik már nincs türelmük.
2014. júl. 14. 14:18
 14/17 anonim ***** válasza:

# 10/13

A szülők meg megajándékozták kérdezőt egy öccsel is aki beteg és ugyan így figyelnek rá mint az unokára,mi ebben olyan furcsa. 16 évesen én sem a bátyámra vagyok kíváncsi ha bajom van hanem anyura.

2014. júl. 14. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Férjemnek van egy 14 éves öccse. Teljesen normális, hogy apósomnak ő "fontosabb" előrébb van, mint az unokái. Egyformán szereti őket, sőt szerintem az unokáit jobban, de a fiát nevelni/felnevelni kötelessége, míg az unokával való játék, foglalkozás csak szívesség, de attól nagy öröm.

De az a normális, ha szabadideje van (nem sok van neki, mert aktív vállalkozó), akkor elsőbbséget élvezzen a fia, és utána jöjjön az unoka.

2014. júl. 15. 07:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Igaza van a 13-asnak. Mikor egy kis hányingere van,akkor gyerek a 16 éves,és anyu ápolja,szombat este meg már felnőtt és megy inni a haverokkal. És nem valami súlyos betegségről volt szó a kérdésben,hanem egy kis hányingerről. De tényleg,több kérdésnél is ez jön elő ezen az oldalon,hogy mindenki oldja meg magának,nehogy már számítani lehessen valakire...akinek meg van segítsége,azt lenézik,mert milyen béna,hogy egyedül nem megy...szomorú. Kérdező,szerintem is neked van igazad.
2014. júl. 15. 18:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Nehogymár a hányinger akkora betegség legyen,hogy egy 16 éves ember nem bír ki fél órát az anyja nélkül. 14-es,ha te elrontod a gyomrod,akkor anyukád egész nap az ágyad mellett ült,még dolgozni sem ment,Ugye? Ez már vicc.
2014. júl. 15. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!