Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érezte a vágyat még...

Más is érezte a vágyat még egy baba után, amikor már a tervezett "létszámot" elérte a családja?

Figyelt kérdés

Két lányunk van, kettő gyereket szerettünk volna. Mindegy volt a nemük, nem is gondolkodtunk azon, hogy esetleg egy fiút is szeretnénk még. Spirálom van, szóval hosszabb távra terveztük a védekezést, nem olyant, amit egyik napról a másikra abbahagyunk, szóval minden az mellett volt, hogy ennyi elég.

Most viszont annyira rámjött, hogy még egy gyereket szeretnék, és nem tudom, hogy lépjek túl rajta. Eszemmel tudom, hogy nem kell több, viszont a szívem szerint nem tudom elfogadni, hogy több nem lesz. A párom nem tervez még egyet, de azt mondta, ha becsúszna, akkor nem vetetnénk el.

Volt más is így? Mi történt utána? Lett még egy baba, vagy sem?

2014. júl. 12. 23:08
 1/7 anonim ***** válasza:
ha a párod se lenne feltétlen ellene,te meg kimondottan vágysz rá,akkor mi is a kérdés???
2014. júl. 12. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet titkon vágysz egy kisfiúra :)

De amúgy egy nőnek el kell fogadnia, hogy ennyi volt, szült két gyereket aztán majd unokázik.

Ha a párod is vágyik harmadikra akkor hajrá, ha nem akkor inkább majd unokázzatok jó pár év múlva :)

2014. júl. 13. 07:21
 3/7 anonim ***** válasza:
ha anyagilag megtehetitek vallaljatok be a 3.gyereket.
2014. júl. 13. 09:40
 4/7 anonim ***** válasza:
...és ha megszületik a 3., majd írsz ki kérdést, h annyira vágysz egy negyedikre?
2014. júl. 13. 09:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kérdésedet, igen, megkérdezem. Sőt. Talán még a 10-nél is. Biztos, ami biztos.
2014. júl. 13. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 lányom van, a kettő után még erősen éreztem, hogy szeretnék még egyet, a neme mindegy volt, nem fiúra vágytam. Szerencsére a férjem is így gondolta. Most, hogy hárman vannak teljes számomra a család, nincs hiányérzetem. A barátnőmnek most született meg a negyedik fia, ő most érzi teljesnek a családot.

Ha a férjednek sincs ellenére, szerintem vágjatok bele. Nem törvényszerű, hogy utána meg egy, és még egy kell.

2014. júl. 13. 21:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok, mint te!

Két gyereket terveztünk, lehetőleg külön neműeket. Most van egy 4,5 éves fiunk, és egy 9 hónapos lányunk.

A fiú születése után azt mondtam nem kell több, mégse akarok másik gyereket. Elég sok idő telt el, mire úgy gondoltam tényleg szeretnék kistesót.

A kicsi születése után viszont szinte azonnal úgy éreztem, hogy szeretnék még egyet.

Én még nem hoztam fel apának a témát, várok, hogy "leülepszik-e" bennem ez a gondolat, és akkor tényleg csak egy ilyen tudat alatti érzés, hogy már nem élhetem át többet a terhességet, szülést; vagy ha tartósan megmarad, akkor be kell látnom, hogy tényleg szeretnék még.

Az meg hogy a 4. előtt megint kérdést írna ki... És ha igen? Ha fiatalok, megengedhetik anyagilag is érzelmileg is, vágynak is rá, akkor nehogy ne vállalhassanak már többet!

2014. júl. 14. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!