Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kendőben hordozni a babát...

Kendőben hordozni a babát első perctől? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Első kisbabámat várom, a párom nagyon babakocsi ellenes. Azt mondta , hogy nekünk nem kell babakocsi majd megoldjuk.

Olvastam erről a kendőről de kételyeim vannak.

Mi van ha nem bírom rendesen meg kötni és "leesik"

Vagy ha meg botlok az úton? Kényelmes egyáltalán a babának ?

2014. júl. 12. 00:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A párod fogja cipelni/tolni vagy te?

Persze meg kell beszélni mindent, lehetőleg közös döntéseket kell hozni, de azért ami 90%-ban téged fog érinteni, abba talán neked is van beleszólásod.

Írtam a másik kérdésedhez is, hogy én mindkét módszert szeretem. Hordozok is, és babakocsizok is. A babának mindkettő jó, az anyának pedig mikor melyik kényelmes/praktikus. Szerintem nem szabad ennyire elvakultnak lenni, hogy csak ez vagy csak az. Ki kell próbálni mindkettőt.

Szerintem vegyetek babakocsit is meg kendőt is, és akkor a párodnak is teljesülhet a kívánsága, és neked sem kell megszakadnod egy bevásárlástól vagy hosszabb, altatós sétától.

Én biztosan nem hagynám magam ennyire befolyásolni abban amit nagyrészt nekem kell majd kiviteleznem...

2014. júl. 12. 08:33
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
Én is eleinte csak hordozni akartam, szerencsére már terhesség alatt rájöttem, hogy ez nem fog menni és vettünk kocsit is. Mikor megszületett a baba kiderült, hogy bizony nem minden baba szereti a hordozást, bár mindenhol ezt olvasni. Hiába imád ölben lenni a kendőt csak nyugodt állapotában viseli el és max egy óra hosszat. Meg hosszú sétákra nem is bírnám cipelni a babát, pedig picike. Ha autózunk akkor meg elalszik a hordozóban sokszor, és csak ráteszem a vázra, nem kell az utcán kötögetni. Nekünk csak boltba leszaladásra vált be és csak mikor olyan kedve van a babának. Tömegközlekedéshez is használnám a kendőt, de csak autózom.
2014. júl. 12. 08:46
 13/22 anonim ***** válasza:
43%
A gyerek nincs beszorítva, és tud mozogni!!! Kötöttél már fel kendőt, vagy csak látszat alapján ítélsz?
2014. júl. 12. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:
46%

3 éves a lányom és ha olyan helyre megyünk pl.:buszozni kell vagy metró, még mindig elővesszük a csatos hordozót. Ha lesz kistesó, vele is kendőzni fogok az elején meg babakocsizni is. Van ismerősöm, aki csak kendőben hordta a babáját, aztán meg ortopédiára meg csontkovácshoz járt, mert beállt a dereka/háta, bár valószínűleg ez adottság is volt nála. Viszont a kisgyereke lerakhatatlan... 5 éves és folyton cipeltetné magát. :D Nem tudom, hogy ez a folytonos hordozásnak köszönhető e, de elég fárasztó tud lenni.

Én imádtam a babakocsinkat, főleg nyáron. Nem izzadtunk össze a babámmal, jókat aludt a parkban a babakocsijában.

Azért a férjed érvei engem is érdekelnének, írj róla, ha lesz időd. :)

2014. júl. 12. 09:43
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem szükség van babakocsira, persze jó dolog magadra kötni. A férjed max egy nagyobb kiadástól akarja magát megkímélni. De te fogod cipelni a babát neked kell eldöntened hogy akarod e kizárólag a kendőzést. Az én fiam 6hónaposan 9kg volt, én nem bírtam cipelni max fél órát.Babakocsiban viszont nagyon jókat aludt a teraszon első perctől fogva, addig én házi munkáztam,főztem, hajat mostam stb.
2014. júl. 12. 10:00
 16/22 anonim ***** válasza:
23%
nem kötöttem,nem is kötnék nekem nem jön be, de hidd el láttam,hogy baba mennyire nem tud mozogni mégis hogyan tudna, nem olyan szabad,mint a babakocsi
2014. júl. 12. 14:20
 17/22 zabmester ***** válasza:

Nem értem, miért kell ebből a babakocsi vs. hordozás témából elvi kérdést csinálni. Nem is gondolom, hogy ennek a két dolognak ki kéne zárnia egymást. Inkább azt vedd figyelembe, hogy számotokra mi a praktikus. Én pl. az enyhe gerincferdülésemmel, és az emiatt gyakran fájó hátammal biztosan nem vállalnám be, hogy csak és kizárólag hordozzak, a cipekedős vásárlásról nem is beszélve, de nálam nagyon jól megfért egymás mellett a babakocsizás és a hordozás annak függvényében, hogy éppen melyik volt a praktikus. Ha nem kellett cipekedni, viszont olyan helyre mentem, ahol sok lépcső volt, sokat kellett ide-oda mozgolódni, szűkebb helyen lavírozni, akkor hordoztam, viszont ha hosszabb időre mentünk el otthonról, vagy várhatóan vinni is kellett ezt-azt, akkor a babakocsit vettem elő. Gondolj bele, nálatok például tuti nem lesz soha olyan alkalom, hogy ki akarsz/akartok mozdulni otthonról? Mondjuk beülni egy étterembe, kávézóba? Kényelmes lenne úgy asztalhoz ülni, hogy rajtad van a baba? Vagy azért úgy mégis egyszerűbb lenne, ha melletted lenne babakocsiban? Vagy ha a napi sétára gondolok, szerintem ott is jóval kényelmesebb a babakocsi.

Tényleg érdekelne engem is, hogy a férjed babakocsiellenessége miben nyilvánul meg, és milyen érvekkel támasztja ezt alá. Meg hogy hogy érti azt, hogy "majd megoldjuk"? Mert hacsak nem ő marad otthon a babával, akkor a nap java részében ezt nem ő, hanem egyedül te oldod meg.

Persze nem muszáj azonnal megvenni a babakocsit, nyugodtan ki lehet próbálni azt, hogy csak hordozzátok, aztán ha nem jön be, még mindig nyugodtan el lehet menni babakocsit venni.

2014. júl. 12. 19:57
 18/22 Julie S ***** válasza:

#9: Te felnott fejjel gondolkodsz, de a babak tobbsege szereti a testkozelseget. A piciket pedig sokszor polyaljak, bebugyolaljak, mert az megnyugtatja oket. A kendoben ez is teljesul, a testkozelseg is es a seta meg el is ringatja oket.

Aztan, ahogy nonek, kinyilik szamukra is a vilag es sokkal izgalmasabb, ha magasabbrol (is) latjak az embereket, a kornyezetet. Nem lehet egy elmeny derekmagassagbol szemlelodni, de ezt igy a "magasbol" nehez mar megitelni, szoval lehet nincs igazam. Amugy meg az is jo a hordozasban, hogy barmikor elbujhat a gyerkoc a mama mellkasahoz, hatahoz, ha unja a dolgokat, vagy ha sok volt az inger. Es tobbfele kotesi mod van, lehet elol, csipon, haton hordozni. Tobbfele hordozoeszkoz is van. Szoval mindenki megtalalhatja azt, ami neki es a gyermekenek a legkenyelmesebb.

Az en parom nem babakocsi ellenes, de biztos nem sokat tologatta volna o sem babakocsiban a lanyunkat, mert nem passzol sem a setaink ritmusaba, sem a szokasainkba. Egyszeruen korlatozna minket sok mindenben. Tudom, ez biztos furan hangzik, de mi ilyenek vagyunk. Amugy a parom eloszor idegenkedett a kendotol, de nagyon hamar rakapott es imadta. Bar nekem kellett megkotnom rajta. :)

2014. júl. 12. 21:44
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

látom a hordozó anyukák nagyon le lettek pontozva.

1., nem csak pár hónapig lehet használni a kendőt, hanem a hordozós kor végéig (szövött vagy szövött kendőből készült karikás kendőben). amiről te beszélsz az a rugalmas kendő.

2., ha megtanulod jól megkötni a kendőt, akkor nem kell rátartani és kiesni sem fog. nem mellesleg nincs a kendőbe "gubbasztva", hanem ez az ideális tartás a csípő és gerincfejlődés szempontjából.

9., nincs beszorítva és tud mozogni is.

nem értem, hogy tudtok valamit (amit ráadásul valamelyikőtök nem is próbált) így véleményezni, félinfókból :D

nekünk nincs babakocsink, megvagyunk nélküle. helyette van kendőnk és karikás kendőnk. 1 éves a lányom, 10 kg. simán viszem 3-4 órán keresztül háton.

ha kellene segítség kérdező, nyugodtan írj privátot :)

2014. júl. 12. 22:57
 20/22 anonim ***** válasza:

Lányok, itt senki sem szólta le egyik tábort sem. (Hogy melyik ágyúagyú pontoz...pfff...)

A hordozásnak és a babakocsinak is sok előnye van, felsoroltuk. Kinek az életritmusába, gondolkodásába, lakhelye szerinti közlekedéshez hol az egyik, hol a másik válik be. Egyikkel sincs baj.

Én inkább ott érzem a gondot, hogy a kérdező kissé idegenkedik a hordozástól, babakocsit (is) szeretne, de a párja ellenzi a babakocsit (noha nem tudjuk, milyen okból). Sorolhatunk mi ezer okot a hordozás mellett, ha egyszer neki nem szimpatikus, nem válik be.

Tényleg nagyon kíváncsi lennék, mit jelent apuka babakocsi ellenessége! Annyi fajta design, kicsi, nagy, csukható, kiegészítős babakocsi is kapható, nem tudom, mi benne a rossz.

2014. júl. 13. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!