Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első szülés után használt...

Első szülés után használt valaki spirált? Milyen tapasztalatok vannak?

Figyelt kérdés
Bármi érdekel ezzel kapcsolatosan.
2011. febr. 9. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:

:(((

Nekem nem vált be, nem bírta a szervezetem.

Három hónapig kínlódtam vele, iszonyú görcseim voltak (kb. mint a szülés közepén, mensinél jóval erősebb), és elhúzódott a vérzésem is. Meg rettentően véreztem, éjjel-nappal Tena betét.

Teherbe nem estem, ez volt az egyetlen pozitívuma.

Ritka, ha valakinek ennyire nem jön be, mint nekem.

2011. febr. 9. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én gyógyszer mellett estem teherbe, ezért szülés után nem mertem újra kockáztatni, feltetettem a spirált. Vegyesek a tapasztalataim. Pozitív, hogy onnantól egyáltalán nem volt gondom a fogamzásgátlásra, negatívum volt, hogy bár görcsök nélkül, de hosszan és erősen véreztem.

Most újra babát várok. Szülés után hormonos spirált fogok felrakatni. Húzós az ára, de ha 5 évre kiszámolom a tablettát, még mindig ez a jóval olcsóbb. Ráadásul csak 1 napos jelzés értékű gyenge vérzés várható mellette.

2011. febr. 10. 06:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első gyermekem születése után én is rakattam fel spirált. Semmi bajom nem volt vele, talán csak annyi, ha a szárat nem vágják fel eléggé és nagyobb szerszámmal bíró párod van, van hogy őt fogja bökni, van hogy téged! :)

Mikor babát terveztünk leszedettem, majd a gyermekeim születése után szintén a spirál mellett döntöttem. Kb másfél év után(tegnap) le kellett venni, mert folyamatos vérzéseket, hasi fájdalmakat okozott és még a párommal sem tudtam "együtt lenni". Pár hónap után újra próbálkozhatok vele.

Édesanyámnak az első spirálja begyulladt, választottak egy másikat és azt 18 év után (rendszeres ellenőrzés mellett)a változó kor küszöbén szedték le. Semmi problémája nem volt tőle.

Szerintem próbáld ki, és ha esetleg az első nem is válik be, azért próbálj meg egy másik fajtát is. Ha eltaláljátok, melyik a legmegfelelőbb több évre, akár évtizedre megoldódik a fogamzásgátlás problémája. Kényelmes, egyszer kell felrakni, nem kell aktus előtt kirohangálni a felhelyezéséhez, és időt beállítani, hogy minden este beszedd! :) A menstruációs vérzés tényleg erősebbé válik tőle, nekem egy napig kisebb-nagyobb menstruációs görcseim voltak, de nem volt vészes!

Sok sikert!:)

2011. febr. 10. 08:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nem akarok több babát ,így az első után a hormonos Mirenát rakattam fel!Nagyon bevált!Az első 10-12 hétben pecsételtem szinte folyamatosan,azóta viszont a mensi is csak 1-2 napig tart és elég egy tisztasági is!
2011. febr. 10. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!