Leírnátok nekem, hogy mit, mikor ehetnek a babák? Link is jó.
Gondolok itt a különböző zöldségekre, gyümölcsökre, hús, olaj, glutén, liszt, tojás... stb.
7 hónapos a kisfiam, tízóraija már gyümölcs, ebédje főzelék, érdekelne, mit mikor kaphat.
Köszönöm!
Köszönöm, letöltöttem, el is olvastam, de valami nem tiszta.
Leírja az étkezések kiváltásának sorrendjét, én másképp csináltam, de nem is ez a lényeg. Szóval én először a tízórait, aztán az ebédet váltottam ki, most itt járunk.
Írja, hogy: "Reggeli Utolsó elıtti étkezésként ezt váltjuk ki, ha 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és nagyjából 2 hetente váltottunk ki 1-1 szopizást, akkor valamikor 8 hónapos kor után kerül sor a reggeli kiváltására." De ha kiváltom a reggelit, akkor hol van neki a napi fél liter tejalapú étkezése?
Nem úgy van, hogy a reggeli és esti étkezése sokáig tejalapú legyen? Ezek szerint csak 8 hónapos korig? Ezzel nem nagyon vagyok tisztában.
A tejpépek is beleszámítanak a tejalapú étkezésekbe. Az én lányom is 7 hónapos, de még egy darabig nem szeretném kiváltani a reggelit és a vacsit sem.
Mi most kezdjük a brokkolit ( próbálom becsapni, sárgarépával és krumplival főztem össze, bevált), a meggyet, csirkehusit (egy egész mellet megfőztem, botmixerrel pépesítettem, jégkockatartóba adagoltam, és amikor megfagyott bezacskóztam, így könnyebb adagolni, ugyanígy a rizzsel), körtét babakeksszel, zöldborsót passzírozva, lehet már cukkinit is adni. Védőnő tanácsára joghurt (szorulásos szegénykém), de abból csak a babajoghurtot adtam eddig, elvileg a sima danone is jó, csak ne legyen citrusos és aprómagvas.
Küldök egy táblázatot, és sokat használom.
Köszönöm Neked is.
Na igen, én sem terveztem még kiváltani a reggelit és a vacsit.
Amit mi ettünk már: alma, barack, s.barack, banán, körte, vilmoskörte, szilva, sütőtök, répa, krumpli, cukkini, brokkoli, cékla.
Mostanában kezdeném a husit. De olvastam gabonapelyhet, kölest, tejterméket... el sem tudom képzelni hogyan és mikor adjam.... ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!