Valami jó keksz-receptetek, amit babák is ehetnek?
10 dkg teljes búzadara (finom)
10 dkg árpadara
1,5 dl aludttej
4 dkg margarin
só
szezámmag
lenmag,
napraforgómag,
esetleg kömény
Elkészítés: A nyersanyagokat jól összekeverjük és pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kerek vagy négyszögletes darabokra vágjuk, tejjel megkenjük és megszórjuk a magvakkal, ezután 180 fokos sütőben kisütjük. (15-20 perc)
Megmondom őszintén még nem próbáltam,de majd szeretném.
Szerintem a rászórt magokat le lehetne hagyni,főleg ha kisebb a baba.
Citromos babakeksz (8 hónapos kortól) recept
Kategória:
Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 24 db-hoz:
½ pohár tejföl v. natúr joghurt
½ cs sütőmargarin
10 dkg porcukor
20 dkg liszt (kb.)
5 dkg zabpehely
½ cs sütőpor
só
1 citrom héja és levének fele
2 tojássárgája
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót a liszt kivételével, majd kézzel apránként annyi lisztet dolgozunk bele, hogy könnyen kezelhető linzertésztát kapjunk. A tésztából 3-4 cm átmérőjű golyókat formázunk, sütőpapírral fedett tepsire tesszük őket egymástól kb. 12 cm távolságra, majd vizezett villával mindegyiket laposra nyomkodjuk. 160-170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tanácsok:
Megjegyzés: gyerekek is segíthetnek a golyókat formázni és nyomkodni. Nem igényes tészta, nem kell nagyon méregetni.
Elkészítési idő: 30 perc
babakeksz ( Lisztérzékenységre) 8 hó
Hány személyre:
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Bébiételek
Nehézségi fok: Könnyű
Rövid leírás
A dietetikus véleménye:
Akinek van ideje, maga is elkészítheti gyermekének a babakekszet, ami egy kis gyülölccsel kiegészítve számos uzsonna "hozzávalója" lehet.
Típus: Édességek
Életkor: 8 hónapos kortól
Diétás javaslat: Lisztérzékenységre
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 ek. Rama, 2-3 ek. cukor, 10 ek. kukoricaliszt, víz
Elkészítés
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kukoricalisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, óvatosan szaggatjuk, sütőpapíron 15 percig sütjük.
Tápanyag információk
Tápanyagtartalom egy adagban
Energia: 384 kcal (1605 kJ)
Fehérje: 6 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 72 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 3 g
C-vitamin: 0 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 15 mg
Vas: 1 mg
Nátrium: 70 mg
BABAKEKSZ
A bolti babakekszeket nem tudjuk mit is tartalmaznak - ezért elhatároztam, hogy sütök neki tojás, tej, búzaliszt nélkül süteményt!
a hozzávalók : 10 dkg margarin, 8 dkg porcukor, fél citrom leve, csipet szódabikarbóna és 12 dkg kukoricaliszt.
A margarinnal habosra kavartam a porcukrot és citromlevet, a lisztben elkevertem a csipet szódabikarbónát és kanalanként beledolgoztam a masszába. sütőpapírra kb. diónyi halmokat raktam, lassan "szépre" sütöttem, a papírról tálcára tettem hűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!