Anyukák, a fiúgyerekek szerintetek "manipulálnak" minket a kedvességükkel már ilyen kis korban, vagy ilyenkor még őszintén édesek és később romlanak el?
...mi az az "ilyen kiskor"?
Babakorban biztosan nem, de ismerek olyan 4-5 éves ovis kisfiút, aki mestere a manipulációnak.
Nem gondolom, hogy ez kizárólag kisfiúkhoz köthető- vannak ilyen típusú gyerekek, jobban mondva olyan családi nevelési minták (vagy nem nevelésik :), ahol az élelmesebb kisgyerekek megtalálják ezt a rést, ezt a kaput és így manipulálják a felnőtteket, hogy elérjék, amit szeretnének.
Alapvetően ez nem a kisgyermek hibája vagy szégyene, hanem a szülő nevelésének tükörképe.
Ajjaj, hiába tettem idézőjelbe a szót, akkor is félreérthető volt ezek szerint...
Nem erre gondoltam, egyáltalán nem tartom szörnyű dolognak, ezért írtam azt, hogy a kedvességükkel.
Nyilván nem csecsemőkre gondolok, nekem a "gyerek" már nem az. Kisgyerek, tehát 6 éven aluli nem csecsemő, akire gondolok.
Lényegében magamon sokszor azt látom, hogy a fiammal szemben könnyebben beadom a derekam, mint a lányomnak tettem. Férjemnél meg pont fordítva, ott a női praktikák válnak be. Nem tanítjuk őket erre, és nem szappanoperás bajkeverésre kell gondolni. :)
Kedves 4.! Igen, tudom, remélem érthető, hogy pont ezért nem használtam a kérdésben a csecsemő kifejezést. Majd a következő kommentben konkrétan leírtan a korosztályokat, tehát nem értem, mi a gondod.:) Mindegy, front van, hagyjuk...
Következőnek: teljesen ártalmatlan dolgokra gondolok. A "fiú" azért van benne, mert fiúkról szól a kérdés. A lányoknál sokkal elfogadottabb (és talán evidens is) ez a fajta viselkedés, ezért nem tartom kérdésnek, a fiúk másképp csinálják és szerintem csak az anyjukkal. Ennyi lett volna, nem kell mögé gondolni semmit. Csak arra voltam kíváncsi, más anya is így látja-e, vagy csak az én környezetemben ilyenek a kisfiúk. Ha nincs kisfiad, vagy ilyet nem tapasztaltál, akkor az is jó, csak nem kell belőle oktatást csinálni. Azért köszi...
Ezen gondolkodtam a héten. A férfiakon néha úgy elkeseredem. Mikor pl. megnéznek az utcán, úgy, hogy ott a barátnőjük. Vagy mikor a legfurább helyzetekben is tudnának szexelni, vagy azon, mennyire robotüzemmódban képesek élni.
És az unokaöcsém egy egyéves kisbaba, a világ legkedvesebb, legszebb, legaranyosabb babája. Megkérdeztem anyukámat, mikor romlanak el a fiúk. Anya szerint tizenéves korukig ők is jó emberek, csak aztán jön a korosztályi nyomás, hogy már nem "menő", ha kedves vagy, vagy jólelkű vagy ha kimutatod az érzelmeidet. Aztán emiatt befordulnak, és rossz emberek lesznek.
Szerintem röviden ennyi a sztori.:)
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!