Hogy lesz valakiből "jó szülő"?
Figyelt kérdés
Minden nap van olyan helyzet, amikor látunk rohangáló vagy kiabáló gyerekeket, vagy aki rugdossa az ülésünket a buszon, repülőn. És akkor azt mondjuk, hogy hát ennek a gyereknek nagyon rossz szülei vannak.
De hogy lesz valakiből jó szülő?
2014. jún. 28. 11:43
1/5 anonim válasza:
Nincs olyan gyerek, aki mindig jó, és nincs olyan szülő, aki ne kapnà meg időnként, hogy rosszul neveli a gyerekét.
2/5 anonim válasza:
Sehogyan! Aki szereti a gyerekét az rossz szülő már nem lehet. Követünk el hibákat szülőként, és meg kell próbálni ezeket kijavítani. Azért mert ma a gyerek rossz passzban volt és rugdosta a széket még nem biztos, hogy rosszul nevelt gyerek vagy, hogy "rossz szülei" vannak. Nehogy már egyszeri alaklomból ítélkezzünk. Nincs jó szülő mert mindenkinek más az értékrendje. A lényeg, hogy mindenki a saját gyerekének legyen a legjobb szülője, úgy csináljon mindent ami az ő saját gyerekének a legmegfelelőbb, ne úgy ahogy a könyvek írják. pl. Hiába folyik a csapból is, hogy a hordozó kendő milyen jó, ha az én gyerekem nem szereti, ha nekem fáj a derekam tőle, tehát én nem fogok kendőt használni. Mert nekünk nem jó.
3/5 anonim válasza:
Azért kérlek, ne vonjunk már le messzemenő következtetéseket abból, hogy egy kicsi gyerek rugdossa a széket a buszon... Könnyen előfordulhat, hogy te is csináltál hasonló szörnyűségeket, sőt, még az is lehet, hogy olykor kiabáltál vagy rohangáltál. A rossz szülőség nagyon nem itt kezdődik.
4/5 anonim válasza:
mi nagyon rossz gyerekek voltunk, de a szüleink jók voltam csak mi voltunk nagyon elevenek ők meg sokszor ránk hagyták, vagy apum még sokszor partner is volt a hülyeségbe anyum meg fogta a fejét..:D pl. étteremben villával csúzdliztuk a kaját másik asztalhoz, vagy a fogpiszkálókat belemártogattuk sóba, vízipisztollyal fröcsköltük a járókelőket a kocsiból, vízibombával dobáltuk a sétálókat az 5.ről és reggelig sorolhatnám, nagyrészére apum "tanított" minket és teljesen jó szülők voltak :D
5/5 anonim válasza:
Baromság a jó anya, rossz anya, jó szülő fogalma. Igyekezz sokat foglalkozni a gyerekeddel, tanítsd arra mi jó, mi nem, mi illik, mi nem. Mostanság kezdtem el utazgatni a 2,5 éves fiammal a buszon. Mondom, magyarázom neki, hogy a buszon nem hangoskodunk, nem futkározunk, szépen ülünk, stb. Mindennek eljön az ideje. Igazából, hogy ki mit gondol...hát finoman szólva teszek rá. Mindenki volt kisgyerek, senki nem volt mintagyerek. Aki mást mond, az hazudik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!