Született egy egészséges gyerekem, mégis szomorú vagyok, meddig tart?
Terhességem alatt elvesztettem Anyukám, nagyon fiatalon ment el. Pár hónapra rá elvesztettük férjem testvérét és apósomat is (közös baleset).
Pár hónap múlva megszületett első gyerekünk, azt gondoljuk egészséges, nagyon féltünk, hogy lesz baja, és azt hittem, az elvesztett szeretteinket részben pótolni fogja, vígasztalást hoz, de mégis többet szomorkodom, mint vidám lennék. Én egyke vagyok, apámról 20 éve semmit sem tudok. Leginkább az szomorít, hogy nem lesznek nagyszülei , rokonai az én kincsemnek, csak mi vagyunk neki ketten a nagyvilágban. Férjem is eléggé depis, ráadásul most vesztette el az állását, azt hiszem összetört. Persze állás majd lesz másik, csak ez az átkozott szomorúság mikor múlik el?
Azt gondolom, nincs még egy család, ahol ennyi tragédia történik ilyen rövid idő alatt. Persze a gyerekszületés az áldás, és sokszor belegondolok, hogy éreznénk magunk, ha még ő sem lenne... de akkor is, túl nagy az űr most, és ez születése óta (most fél éves) sem csökkent. Mi adhat vígasztalást? Egy kistestvér talán? Már csak azért is, hogy ne legyen ennyire egyedül, rokonok, unokatestvérek, stb. nélkül.
Részvétem! Kitartás! Bízz abban, hogy senki sem kap olyan nehéz csapást az élettől, amivel ne bírna megbirkózni! Leljétek örömötöket a gyermeketekben, dolgozzatok rajta, hogy ő legyen a világ legboldogabb gyereke! :) Arra koncentráljatok, ami még van! Minden rendbejön!
Nagyon ajánlom nektek Eleeanor H. Porter Az élet játéka c. könyvét. Ez egy vékony kis regény, könnyű és olvasmányos. Arról szól, hogyan kell a nehéz helyzetben is örülni! :) Egyik kedvenc könyvem.
Ameddig ezeken rágódtok, gondolkodtok, addig tart.
Csináljatok olyan dolgokat ami felvidít.
Vigaszt először magadban keress.
Ez nem önző dolog, de ha felfedezed magadban a pozitív dolgokat, ha észreveszed a hétköznapokban az örömteli dolgokat, a vicces helyzeteket,ha tudsz jókat nevetni, akkor kezdődik minden... És ha elfogadod a helyzetedet, bármilyen nehéz is.
Akkor belőled ki tud indulni valami olyan dolog, ami hatással van a környezetedre és azt is pozitívvé tudja változtatni. Nem azt mondom, hogy nem lehet több tragédia, de ezzel a felfogással könnyebb lesz elviselni. Keress minden nap 3-5 olyan dolgot, aminek örültél, amin nevettél, amit másoknak is adtál.
Kitartást! :) Ne add fel!
Szerintem egy testvér nagyon jó dolog, nekem 3 is van, és a mai napig ők azok, akikkel szavak nélkül is megértjük egymást.
((Ezt üzenem neked 2,5 év súlyos depresszió után, amit nagy nehezen önerőmből éltem túl))
Szia!
Nagyon szomorú ami veletek történt. Együtt érzek, megkönnyeztem...
A fájdalomra egyetlen megoldás van, az pedig az idő. Ahogy telnek a hetek, hónapok, úgy fog enyhülni a szomorúságotok. Ami fontos, hogy gondoljatok és figyeljetek egymásra, ne "csak" a saját fájdalmatokba mélyedjetek, hiszen a másiknak is van. Támogasd a férjed a szereteteddel, és örüljetek együtt a gyermeketeknek. Ahogy cseperedik egyre több fantasztikus dolgot fog produkálni. Koncentráljatok most örá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!