Ha egy nő nem akar soha gyereket, akkor "valid argumentum" az, hogy nem mond le a karrierről, a pénzről, és félti a testét?
Besírok ezen a szókapcsolaton, hány kérdésnél fogod még használni?? :)
Válaszolva a kérdésre, szerintem egy gyerek nem feltétlenül zárja ki a karrierépítés lehetőségét, az anyagi jólétet és a csinos testet sem. Valószínűleg keményebb energiabefektetéssel lehet őket elérni, de nem lehetetlen egyáltalán.
Olvastam a kérdést mielőtt törölték, az a csaj valami hihetetlenül primitív volt...
Egyébként megérdemli az életet, amit választ magának, kislányom egy mosolya többet ér nekem, mint bármelyik fenti "argumentum".
Mindenki számára az igazolható érv a gyerekvállalás ellen/mellett, amit ő igazolhatónak tart saját maga számára. Hiszen, ki is mondhatnád meg, mi igazolható, és mi nem. Csak te magad tudod megmondani saját magadról.
Én 27 vagyok, nincs barátom (jelenleg épp a szakítás utáni depresszióm 1/3-ánál tartok, ha jól becsülöm, szóval még egy darabig nem is lesz), közelében sem vagyok annak, hogy gyereket akarjak/tudjak vállalni.
De attól még felismerem azt a tényt, hogy a karrieremet megnehezíti a gyerek (még ha nem is lehetetleníti el), a testemet megcsúnyítja (a családban ezt látom, szóval biztosan genetika ez). Pénzem nincs rá (jelenleg 160 nettót keresek, és ebből fizetek egy albit is, szóval gyakorlatilag semmit sem keresek:D).
Tehát ezek igazolható dolgok/érvek, de mindre van megoldás. A testeden lehet dolgozni, hogy megint szép legyél. Ma már vannak megint munkahelyi bölcsik/van dadus/van nagymama, hogy te alig ess ki a karrieredből (akár megteheted, hogy otthonról írsz tanulmányokat, vagy visszamész hamar dolgozni).
Tehát ezek inkább jó kifogásnak számítanak szerintem, kivéve a pénzt mint indokot. Az azért elég súlyos.
27L
Szerintem mindenkinek joga van úgy dönteni, hogy nem akar gyereket, és nem kötelező senki számára "valid argumentumot" szolgáltatnia a döntése mellé.
Az a kérdező egy troll volt, minek foglalkoztok vele ennyit?
Nekem a testem köszöni, jól van. 7 hete szültem, a hasam már visszaállt, hízni a terhesség alatt se híztam.
Az alvázamat 80%-osnak mondanám, de az orvos szerint 2-3 hónap a teljes regenerációs ideje.
Szóval nem szentírás, hogy búcsút kell inteni a terhesség előtti testnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!