Két minimálbéres fizetésre vállalnátok gyereket?
De kérdező, miért nem költöztök? Mennyire messzire lenne az, ahol jobb lehetőségeitek lennétek?
Ha valóban van végzettséged, ne add fel, hanem gondolkodj alternatívákon! Így nem lehet élni! Az árak felfele mennek, a minimálbér meg sajnos lefelé.
Ha 160.000 jön össze egy hónapban,arra még rájön a családi adókedvezmény,és a családi pótlék,tehát kb 182.000 körül lenne a havi bevételetek.
Ha a kicsi betölti az 1 évet mész szépen vissza dolgozni,a gyed extra miatt most kaphatsz fizetést és gyedet is,így egy darabig még több lesz a pénz,és gyakorlatilag csak azt az egy első évet kell kicsit kevesebből kihúzni.
Milyen a ház???
Fontos kérdés,hogy mennyi a rezsi?Ezen múlik igazából az egész...
Nekünk nem sok pl,pedig 120 nm2-es családi házban lakunk,de biztosítással,telefonnal,nettel együtt sem több havi kb 50.000-nél.Ha nem gázzal fűtöttök,hanem van lehetőség fa tüzelésre akkor a feléből kijöttök,igaz macerás de mi ezen rengeteget spóroltunk.Jövőre tervezek veteményezni,és gyümölcsfákat ültetni,van egy szem cseresznyefánk,rengeteg gyümölcsöt termett,szerintem megéri picit belefektetni.
Van itt egy lány,ő írta,hogy nyulat meg tyúkot is tartanak mellé,és ebből meg a kertből összejön annyi,hogy kajára szinte alig kell költeni.
Rengeteg spórolási tipp van,amivel picit könyebbé tehetitek az életeteket.
Én azt mondom válaljatok csak bátran,munkátok van kerestek,tudod mennyien élnek ennél sokkal kevesebből,és rosszabbul?
Persze tudom,a Budai luxusingatlanokból kicsit nehezebb a "pórnép" pénzügyeit átlátni,csak rávágják,hogy kevés meg éhen haltok,de ez nem igaz.Mi Szabolcsban élünk,tudnék mesélni.
Mi jelenleg 218000-ből élünk egy hónapban,és még nyaralni is megyünk egy csodás wellness szállodába ráadásul.Mindenünk megvan.Mindent lehet,ne hagyd hogy elkeserítsenek!Van ház,van autó,van munka,hitel nincs...más a fél karját oda adná ezért,nemhogy ilyenen kattogna,hogy szüljön e vagy sem.Fel a fejjel.Minden jó lesz :)
"Ha 160.000 jön össze egy hónapban,arra még rájön a családi adókedvezmény,és a családi pótlék,tehát kb 182.000 körül lenne a havi bevételetek. "
Nagyon nem jól számolsz.
Arra nem gondolsz hogy az elején az anya nem a fizetését kapja hanem annak csak a 60 %-kát. 80 ezer helyett helyből csak 48 ezer lenne.
Fizetés plusz anya gyed 112 ezer plusz 12ezer családi 10 ezer adókedvezmény. Ez 134 ezer Ft hármukra.
Kedves kérdező,ez egy olyan kérdés,amire itt nem fogsz tudni normális választ kapni:))
Egyszerű az ok:mindenkinek más az igényszintje...van aki el nem tudja képzelni hogy lehet hónapról-hónapra normálisan élni boldogan úgy,hogy nem jut pénz luxusdolgokra.
Mindenki máshogy él,mindenkinek más a fontos,mindenki máshogy próbálja megoldani a problémákat.
Nem hiszem azt,hogy lenne egy határ ami fölött "lehet" gyereket vállalni és az alatt felelőtlenség.Már csak azért sincs így,mert annak akinek sok van,annak is összejöhetnek úgy a dolgok,hogy padlóra kerül.Ma már az anyagiakra nem lehet építeni.Persze fontos,hogy ne legyen felelőtlen az ember,ne ész nélkül vállaljon gyereket,de amiket írtál az alapján szerintem simán bevállalható!!!
nekünk kb 200 jön be egy hónapba,de albérletben lakunk,2 gyerekünk van.Van amikor nehéz,van amikor nagyon nehéz,nem hazudok,vannak könnyebb időszakok is,de nagyon boldogok vagyunk a gyerekekkel.
Én nem gondolom,hogy akinek van munkája,keresete annak várnia kéne 30akárhány éves koráig,hogy előléphessen,mert akkor már lehet nem is jön össze a baba olyan könnyen...arról nem is beszélve,hogy manapság nem gondolnak bele,ha 35-37 évesen vállalnak első gyereket,akkor 55-57 évesek lesznek mire a gyerek érettségizik...ez számomra durva!Én szüleim ennyi idősek,már van 4 unokájuk.
Amúgy első babához a cuccokat elég jó áron be lehet szerezni ma már,használtan is nagyon jó dolgokat ki lehet fogni!Az meg nem igaz,hogy a csp és a gyed/gyes pelusra sem elég, mi nem költünk ennyit havi szinten a gyerekekre.Tudtam mindkettőt szoptatni,és soha nem a márkás,drága popsitörlőt/fürdetőt/sampont/pelust vettem,hanem az olcsóbbat,gyógyszertárit.Soha semmi bajuk nem volt.
Szóval én biztatlak,ha mindketten akartok babát,akkor biztos meg fogjátok oldani!!Főleg,hogy ház/autó van!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!