Két minimálbéres fizetésre vállalnátok gyereket?
70%-os: bocsi, rosszul fogalmaztam, a létminimum kiszámítása nem statisztikai alapon működik, nem veszi figyelembe az átlagfizetést, hanem a mindenkori árakon meghatározza a társadalom aktuális fejlettségi szintjén ALAPVETŐ költségeket a méltóságteljes élethez.
Hidd el, nálad okosabb emberek találták ki.
Elég érdekes kérdés. Mit jelent a ház van. Mert ha az pl szülők háza akkor teljesen egyértelműen nem. Én várnék a helyetekben 2-3 év amíg kicsit anyagilag összeszeditek magatokat.
Aki az Egyiptomi nyaralást meg ilyeneket írt, az helyett vagy a szülők fizetik a rezsit vagy a kaját az biztos. Ne nyaralásról van szó hanem, hogyha hónap végén kell a gyereknek gyógyszer azt is megtudják venni mert bizony kérdező szülés után fizetése 60% fogja csak kapni gyed-ként. Táppénzre kell menni arról meg ne is beszéljünk.
"joga sincs már a családi élethez"
Joga mindenkinek van. Ferrarit venni is van jogod. Csak ha nem tudod hozzá a feltételeket biztosítani, akkor marad az egész ábránd...
"26 évesen inkább előrébb kellene jutnom? Hajtani?"
A minimálbérnél előrébb jutni? Úristen, mekkora elvárás! Ez aztán a pofátlanság ugye?
"Eddig is dolgoztunk, dolgozunk, tanultam is még a fősuli után munka mellett is, de nem fizetnek meg. Talán velem van a baj?"
Valószínűleg igen, ha kemény munka és állítólagos jó végzettség mellett csak minimálbéres munkát találsz.
"Ha ez a helyzet marad, akkor hiába várok 30 évet is, mert ennél több már nem megy."
Látod itt a hiba: nem megy, mert NEM AKAROD. Tenem akarsz próbálkozni. Te nem akarsz igyekezni. Te 20 km-rel arrébb sem költöznél, ha ott jobb lehetőség lenne. Nem. Mert itt kényelmes. Így jó. Így elvagy. Minden más a többiek hibája. Hogy a szemetek nem fizetnek...
"Sajnos nem lettem boldogabb. De nem is ezért van ez az oldal."
Igen? És nem gondolod, hogy talán mégis szar van a palacsintában, ha 40 idegenből 35 nem találja megfelelőnek ezeket az anyagiakat egy gyerek vállalásához, ráadásul a mindenkori statisztika szerint is lazán 50.000-el a létminimum alatt van??
Maradjunk annyiban, hogy minimálbérből hitel és albérlet nélkül is csak nélkülözve lehet megélni. Az más kérdés, hogy aki rákényszerül, ezt tekinti alapállapotnak.
Így csak hónapról hónapra lehet élni, ha nem történik semmi váratlan esemény.
Én írtam az egyiptomi nyaralást.
NEM a szüleink fizetik sem a lakást, sem a rezsit.
Igaz, mi ketten együtt többet keresünk, mint a kérdező, de ha levesszük azokat a pluszköltségeket, ami csak a mi saját "kedvünkért" van (hiteltörlesztők, ilyen-olyan biztosítások, tandíj, tárgyi cuccok) akkor mi is annyiból élünk kb. mint a kérdező, és nem éhezünk, sem a gyerekünk nem jár rongyokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!