Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg érdemes addig várni a...

Tényleg érdemes addig várni a gyerekvállalással, amíg lesz rá elég pénze az embernek?

Figyelt kérdés

Párommal már többször szóba került a gyerekvállalás, de Ő azt mondta, hogy majd akkor vállaljunk gyereket, ha meg lesz rá az egzisztenciánk. De én meg kérdeztem, hogy és mi van, ha sosem fogjuk úgy érzeni, hogy nem állunk úgy anyagilag, akkor emiatt majd sosem vállalunk gyereket?

Nektek erről mi a véleményetek?

2014. jún. 13. 15:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

Mindenkinek más a fontossági sorrend. Nálunk ez volt: házasság, autó, hosszútávú munkahely. Nem mindegy, hogy gyest vagy gyedet kap az ember. Én arra fektetek még hangsúlyt, hogy magamat rendbe tegyem. Kivizsgálások, fogytam már 10 kilót.

25N

2014. jún. 13. 16:21
 12/22 Őszödi Ferenc ***** válasza:
75%

Lehet csupasz sejhajjal is szülni, sőt, ebben az országban ez a divat.

De segítek: onnantól kezdve, hogy elszíneződik a teszt addig, hogy meggyújtod a gyertyát az egyéves szülinapi tortáján, egy-másfél milliót számolhatsz. Mire leérettségizik, az... nem írom le, mert szívrohamot tetszik kapni.

2014. jún. 13. 16:24
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

"sosem fogjuk úgy érzeni, hogy nem állunk úgy anyagilag, akkor emiatt majd sosem vállalunk gyereket? "

Nem érezni hanem tudni kell. Azért az ember tudja, hogy jár neki 2 évig normális gyed, mennyire van eladósodva, hol kinél, mennyiért lakik. Fejőségtellesen kell igen. Inkább szüljön valaki 30 évesen ha az kell, de ne keljen gondolkodni, hogy most melyik az olcsóbb tápszer vagy pelenka mert ha drágát vesznek ők nem esznek semmit.

2014. jún. 13. 16:58
 14/22 anonim ***** válasza:
47%

"Lehet csupasz sejhajjal is szülni, sőt, ebben az országban ez a divat."

Én amúgy pont az ellentétét látom, egyre kevesebben szülnek, és sokszor max 1 gyerek, mert mindenki mindent meg akar adni.

Nem véletlen egyre kevesebb a gyerekszületés az országban... Szinte senki se vállal babát ilyen körülmények közé.

2014. jún. 13. 17:12
 15/22 Őszödi Ferenc ***** válasza:
55%
ma 17:12 - Abból a kevés gyerekből, akik még születik, egyre nagyobb hányad születik - hogy is fogalmazzak - rendezetlen családi körülmények közé.
2014. jún. 13. 17:17
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

# 14/15

Hát akkor te erre az oldalra sem jársz, amikor napi hússzor jön a mikkor jön a családi kérdés.

2014. jún. 13. 17:22
 17/22 anonim ***** válasza:
71%
Nem írtad, hogy milyenek az anyagi viszonyaitok. Mennyi a kiadás, mennyi a bevétel, albérlet vagy saját lakás, saját kocsi, hitel, megtakarítás, stb. Most végeztem egy rövid fejszámolást délelőtt, 3 éves lesz a gyerek, eddig csak az én bevételkiesésem 3 millió. Plusz amibe eddig a gyerek került, születéséig kb. 1 millió, ebbe mindent beleszámoltam a szülés díjától a vitaminokig, meg talán az első fél év kiadásait. Megtakarításunk volt valamennyi, az igencsak hamar elfogyott. Ha úgy érzed, hogy hó végén még van plusz elkölthető, maradék pénzetek, akkor hajrá. Ha éppcsak kijöttök hó végére, akkor inkább próbáljatok félretenni. Nem arról van szó, hogy már most legyen meg az a pénz, ami 18 éves koráig ráfordítandó, de nem árt, ha nem kell majd állandóan aggódni, hogy miből lesz gyógyszer, meg új cipő.
2014. jún. 13. 17:51
 18/22 anonim ***** válasza:
96%
Attól függ,úgy gondolom ha van hol lakni meg tudtok élni,és ezt úgy gondolom,hogy mindig van otthon friss gyümölcs,hús stb,nem gond a gyógyszer,ruha vásárlás akkor már bele lehet vágni és nem érdemes várni nagyon sokáig.Ezt a megélés nem úgy gondolom ahogy itt sokan leírják,hogy 200ezerből élnek 5en mert az inkább túlélés.
2014. jún. 13. 18:41
 19/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha van hol lakni,meg munkahely akkor lehet szülni,felesleges túl komplikálni mert az élet kiszámíthatatlan.Nem nyomorba kell szülni,de azért nem csak a gazdagok szülhetnek.
2014. jún. 13. 20:18
 20/22 anonim ***** válasza:
71%
Amennyiben a gyerek illetve saját magatok szükségleteit is tudjátok finanszírozni akkor igen lehet vállalni babát. Ellenkező esetben szerintem nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy milliomosnak kell lenni de egy alap életszínvonalat fenn kell tudni tartani. (Váratlan helyzetekben is) a folyamatos lemondás csak feszültséget, vitát szít.
2014. jún. 13. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!