Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan szülő, aki soha...

Van itt olyan szülő, aki soha semmire nem jogosult?

Figyelt kérdés

Elég sok pályázati lehetőség van és ilyen egyéb évenkénti 2× adható utalvány, stb..

Persze ezekhez olyan életszínvonalon kell élnie az embernek, ami miatt nagyon sok családot én spec. sajnálok. Itt most olyanokra gondolok, akik dolgoznak, küzdenek, de sajnos nem jutnak előrébb. Becsületesen élnek, stb.. Tehát nem az ellenkező "mindenért sír-rí segélyen" élőkre!

Nem sajnálom ezektől a törekedő, dolgos családoktól a támogatásokat, de azért kicsit vicces, hogy a legtöbb támogatás vagy a mély szegénységben élőknek jár (akik tényleg jogosan megérdemlik) vagy a nagycsaládosoknak. Ráadásul olyan családok is vesznek fel támogatást, akik rá sem szorulnak. Sajnos nem egy 3-5 gyerekes családot ismerek, akik kihasználják (nyilván számukra tök jogosan) az ingyen tankönyv, ingyen étkezés, stb... dolgokat, amikor apuka egymaga 1-1,5 m visz haza havonta.

Akik pedig pont nem esnek bele semmilyen rétegbe, azok nem kapnak semmit sem. Pedig lehet, hogy nekik is jól jönne évente 2×, ha nem is többször.

Azért kicsit vicces, nem?!

2014. jún. 12. 20:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
44%
Nekem van egy ismerosom,2 gyerekes,mondta hogy neki ingyen kaja,tankonyva jar. Mondom,hogy,mi???? Azt mondja kijarta,beadta a papirokat,megkaptak a rendszeres gyermekvedelmit. Gondoltam beadok en is mindent,hatha. Vallslkozok vagyunk mindketten,kikertem a konyvelotol a munkaltatoi igazolast,gyes papirt meg csaladi potlekost,bekocogtam vele a varoshazara es megkaptuk. Evek ota jar,evente kellenek friss pspirok. Minden adatot valosan tuntettem fel,de ezzel nem is lehet jatszani,1x kimaradt egy autonk,es ksptsm a levelet h azt az autot nem irtsm be. Kijavitottam,megkaptuk a tamogatast. 2 gyereknek csak a kaja 20 ezer,azert nem mindegx. Plusz a tankonyvek. Ez sem mindegy. Meg csak az egyik iskolas,de ha kettonek kellene??? Nem vagyunk gazdagok,nem maradnak szazezrek megelhetesre. Haz nincs anevunkon,aposomek hazaban lakunk,mas ingatlanunk sincs,csak autonk,foleg penzt kereso auto. Nagyon nehez megelni. Talan ha ingatlan lenne a nevunkon akkor elvennek tolunk,de igy nagyon jo,mert havi 20 ezer megmarad,rsjuk tudom kolteni,mindig kell vmi,cipo,iskolai felszereles,blabla. Aki nem adott meg be ilyen kerelmet,erdemes megprobalni. Nem segely,NEM!!100 ft-bol 27-et eltesz allambacsi ugy h te geccsolsz meg dolgozod ki abeled. Nagyanyam mondta:Ha adnak fogadd el,ha utnek szaladj el. ;) En elfogadom mint a szel.
2014. jún. 13. 14:36
 12/12 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Evente 2x jar 2x5800 ft. Augusztusban tegat iskola elott,ilyenkor cipot veszek. Es novemberben. Alt. ilyenkor meg mar csizmat szoktam a penzbol. Szoval jol jon,pedig nem elunk mi sem melyszegenysegben,csak szorit az allam,nav,minden iranybol.
2014. jún. 13. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!