Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Védekezés? Manapság mindenki...

Védekezés? Manapság mindenki óvszer, és tabletta mellett lesz terhes? Többi lent.

Figyelt kérdés

Előre bocsátom, nem vitát szeretnék nyitni.

Közel egy hónapja szültem, nem olyan sok idő, és elkezdhetjük a nemi életet. A férjemmel az óvszer mellett döntöttünk, mert nem szeretné (és én sem) hogy gyógyszert szedjek.

Előtte megszakítással voltunk együtt (mert nem lett volna baj ha becsúszik a baba) majd mikor eldöntöttük,hogy jöhet a baba egyértelműen nem védekeztünk.

Mióta szültem rettegek, hogy teherbe esek majd, nem szeretnék még pár évig, hisz a szervezetemnek sem lenne jó, na meg most még elég a lányom programja esténként.

Ami megdöbbent, hogy egyre többen esnek teherbe óvszer mellett, úgy hogy nem lyukadt ki stb.

Most komolyan, létezik ilyen? Hogy megfelelő használat mellett, legyen az óvszer vagy tabletta, simán teherbe eshet a nő?

Már már ott tartok,hogy egyetlen mód a terhesség elkerülésére a szexmentes élet :)

2014. jún. 11. 20:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hát én gyógyszer és soirál mellett is terhes lettem. Viszont óvszer melkett még nem :)
2014. jún. 11. 22:50
 12/21 anonim ***** válasza:
Fekete lifestyle-os vagyok: elvileg mindent jól csináltunk, látható sérülés nem volt a gumin. Igaz, mi az 5 évnyi spirálfentlét után babát terveztünk, csak várni szerettünk volna egy ciklust a levétel után, ezért ment a gumi. (Sajnos valóban nem maradt meg a baba).
2014. jún. 12. 01:08
 13/21 anonim ***** válasza:

100/99 nem jól használja, azért lesz terhes

"jaj a végén levettük" "elején bedugta gumi nélkül" "csak egyet lőtt belém" ...stb.

ha jól használjátok min. az esély hogy terhes leszel

2014. jún. 12. 08:49
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Több, mint 10 éve élek nemi életet. Pár évig fogamzásgátlót szedtem, pár évig, jelenleg is óvszerrel védekezem. Soha egyik mellett sem lettem terhes! Amikor babát tervezetünk, ott is kellett több, mint fél év, mire megfogant.

Aki gyógyszer meg óvszer mellett lesz terhes, ott valami előírást nem tartott be egyértelműen. Vagy nem szedte megfelelően a gyógyszert, vagy nem figyelt oda, hogy mik azok, amik csökkenthetik a hatását, óvszernél pedig általában ha használnak is, akkor nem az aktus legelejétől kezdve, tehát került a nőbe előváladék és utána már hiába a gumi...vagy nem megfelelően húzták fel, ezért kiszakadt.

Szóval ha valaki normálisan, előírásszerűen használja akár a gumit, akár a fogamzásgátlót, akkor nem lesz terhes. Vagy tényleg csak iciripiciri eséllyel.

Szerintem nyugodtan használjatok szimplán gumit, csak használjátok előírásszerűen az aktus legelejétől fogva és nem lesz gond. Amennyiben mégis gond lenne, mert tegyük fel kiszakad, mert éppen selejteset fogtatok ki, akkor meg még mindig el tudsz menni esemény utáni tablettáért. És akkor nincs teherbeesés.

2014. jún. 12. 10:15
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

"Nekem fogamzásgátló mellett peteérésem volt,hüvelyi uh-on voltam két alkalommal,mindkét alkalommal akkor volt peteérésem "

Bár a fogamzásgátló egyik szempontból azt hivatott meggátolni, hogy legyen peteérés, de van olyan és ezt bárhol el lehet olvasni, vagy orvos is megmondja, hogy előfordul a peteérés akár fogamzásgátló szedése mellett is. Éppen ezért nem csak egy módon hat a fogamzásgátló, vagyis nem csak a peteérést gátolja meg, hanem egy olyan közeget biztosít a hüvelyben, hogy a spermák se nagyon tudjanak célhoz eljutni, illetve a méhnyálkahártyát sem engedi megvastagodni, hogy ha még történetesen van is peteérés, netán meg is termékenyült, akkor ne legyen hová beágyazódni. Szóval azért igen csak biztonságos a fogamzásgátló. Viszont, hogy ez így legyen és minden hatást kiváltson, ahhoz tényleg megfelelően kell szedni és mindenre oda kell figyelni!

Úgyhogy kedves válaszoló, attól, hogy volt peteérésed, még nem lettél volna nagy valószínűséggel terhes akkor sem.:)

2014. jún. 12. 10:21
 16/21 anonim ***** válasza:
Hááát... Érdekes dolgok ezek :-) nem hiszem,hogy annyira gyakori,mint ahogy azt sokan állítják,csak könnyebb erre fogni,gondolom. Két gyereket akartam,kétszer voltam terhes... Persze,ez nem mindenkinél ilyen szerencsés,biztos becsúszhat,meg talán még velem is megtörténhet,de na... Minden harmadik tini védekezés mellett lesz terhes,ez azért elég durva ahhoz,hogy igaz legyen. A történet végén mindig kiderül,hogy vagy hiányosan,vagy rosszul,vagy nem is védekezett az illető.
2014. jún. 12. 13:21
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Sokan esnek teherbe óvszer mellett és nem önhiba miatt!!!
2014. jún. 13. 03:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem kiszakado ovszer mellett szerintem ugy lehet terhes valaki hogy az ejakulacio utan meg bent tartjak,ramozognek es mellette kifolxik. Mi is ovszerezunk,de rogton ki is vesszuk,harmadik gyereket nem akarok. Szerintem ha ejak. utan meg bent van a huvelyben,az mar nem megfelrlo hasznalat,kb olyan mintha a polcon lenne. Szerintem. Az elso utan igy vedekeztunk 4 evig,aztan gumi a polcra johet a teso,jott is,azota 3 eve szinten igy. Mar csak abban bizom hogy a szakadast megusszuk.
2014. jún. 13. 09:41
 19/21 anonim ***** válasza:
34%
7 hónapos a fiam óvszerrel védekeztünk egy hónapban egy hétig van itthon a párom, most 12 hetes terhes vagyok durexet használtunk. A nőgyógyász azt monta akkor nem lehetek terhes ha nem szexeelek. Nagyon vigyázzatok az óvszerekkel.
2014. jún. 19. 20:44
 20/21 anonim ***** válasza:

off utolsónak:ne haragudj meg azért, amit irok, de szerintem ti valamit nagyon rosszul csinaltok..egyszer még ok, a gumi hibaja, belefér s hibaszazalekba...na de kétszer? ráadásul ilyen rövid idon belül?

már csak azért is ertehetetlen számomra, mivel mint korábban írtam, 8éve használjuk, és elég gyakran raadasul, mégsem lettem még soha terhes, de ha nem volt rajta, akkor meg rögtön. ...

2014. jún. 20. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!