Egy hete szültem, de a párom elvárja, hogy megfőzzek mire este hazajön. Nektek nem esne ez rosszul?
Én "mamabarát" kórházban szültem, semmi nem természetes dolog, hát repedtem is szépen, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Szüléskor a nők vért is veszítenek, ez is gyengíti őket ilyenkor.
Aztán ott a szoptatás, ami szintén nem mindig megy magától.
Egyébként szüléstől függetlenül is úgy gondolom, hogy ha egy férfi vacsorázni szeretne és a feleségének nincs kedve/ideje/energiája főzni, akkor a férfi oldja meg felnőtt ember módjára. Főzzön magának, rendeljen vagy egyen hideget.
Egy olyan kapcsolatban, ahol már gyereket vállalt 2 ember, lehessen már egy ilyen dolgot nyugodtan leülve megbeszélni.
Ha normális hangnemben megkérne rá,természetesen igyekeznék,hogy a kedvére tegyek.Elvégre ő a családfenntartó,egész napos munka után neki is jól esik,ha meleg étel várja az asztalon.Egy paprikás krumplit,vagy egy sült húst elkészíteni például szerintem belefér.Nyilván ő sem vár el többfogásos vacsorákat.
Ugyanakkor ha bunkó,durva,vagy utasító hangnemben beszélne velem,és nem lenne tekintettel rám,én sem törném magam annyira,mert nem esne jól.Főzni főznék,mert nem tudnám megtenni,hogy valamit ne rakjak az asztalra,csak hát az én hozzáállásom sem lenne az igazi ezek után.
Nem feltétlenül nincs ideje, valószínűleg inkább ereje nincs. Aztán pár hét alatt belerázódik és onnantól nem lesz gond.
Senki nem mondja, hogy hónapokig.évekig kell egész nap semmittenni mert valaki szült. De ha úgy érzi, hogy ez megerőltető neki, akkor az első 3-5 hétben talán nem túl nagy kérés élete párjától egy kis megértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!