Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2-3 éves gyereketeket milyen...

2-3 éves gyereketeket milyen esetben viszitek dokihoz?

Figyelt kérdés

Kisfiam két és féléves! Tegnap lett beteg. Lázas néha és folyik az orra, nem köhög, étvágya,hangulata jó! Eddig mindennel rohantam a dokihoz, de most nem tudom hurcibáljam-e!

Antibiotikumot úgy sem ad rá, Sinupretet szokott javasolni, azt kapja is, meg a lázát is csillapítom! Mást nagyon úgy sem tehetek!

2014. máj. 30. 12:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Lázasan én el szoktam vinni még a most 4 éves kislányomat is. Ha pénteken lázasodik be akkor mindenképpen, hogy a hétvége miatt megnézze az orvos.
2014. máj. 30. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 és fél éves. Ha belázasodik adok neki nurofent, rá is van írva a gyógyszerre, ha 3 nap után se múlnak a tünetek, akkor vigyem orvoshoz, így is teszek mindig, ekkor ír neki valami antibiotikumot és kész. Eddig egyetlen egy alkalom volt, h orvoshoz vittem. Kétszer volt, h belázasodott, de az másnapra el is múlt. Egyszer volt száraz köhögése, arra vettem neki köhögés csillapítót és ennyi. De nurofen mindig van itthon, meg orrspray is, így én nem rohangálok feleslegesen a dokihoz. Én megvárnám a helyedben a hétvégét, ha nem javul akkor hétfőn vinném dokihoz.
2014. máj. 30. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben még az 1 évesem se vittem el.

Lázzal sem tud mit kezdeni az orvos, felesleges becipelni a rendelőbe emiatt.

Ha 3 napnál tovább tart a láz, akkor valószínű, hogy nem vírus, akkor érdemes orvoshoz fordulni, amúgy nem. Pláne sima náthával teljesen felesleges, a szervezete önmagát gyógyítja meg, nem kell hozzá semmiféle mesterséges dolog.

Adj neki sok vitamint, folyadékot és mindent segítséget megadtál neki ezzel.

2014. máj. 30. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:

sok mindentől függ :)

ha pénteken betegszik le akkor általában leviszem, ne menjünk bele a hétvégébe diagnózis nélkül.

ha nem komoly, meg tudom én is állapítani a bajt akkor nem viszem le, mert nem szeretem mikor egy kis nyavajával komoly betegséget ragasztanak rá a rendelőben.

2014. máj. 30. 12:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Mindent adok neki, amit a doki is ajánlani szokott. Sokat is iszik, főztem zöldséglevest, annak is issza folyamatosan a levét. Emelt c vitamint kap, meg ugye a Sinupretet!

Én is attól félek,hogy ha beviszem most a rendelőbe, elkap valamit még pluszban. Calici járvány van felénk!

Egyébként ő általában lázas,ha náthás, akkor is!

2014. máj. 30. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Én mindig elviszem,holott nekünk sem ír fel semmit,csak a szokásos kis kiegészítőket,de nyugodtabb vagyok,ha ráhallgat a tüdejére.
2014. máj. 30. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerencsémre ritkán beteg a fiam, de ha beteg, akkor az orvost igényel. Nála a torokgyulladás is magas lázzal, hányással jár, nem kezdek diagnózis nélküli orvoslásba, inkább leviszem vagy kihívom a dokit.

Ha kicsit megfázott és folyik az orra, vagy köhécsel, akkor nem viszem, de ha lázas, azonnal doki.

Mint írtam, ez nálunk van, én ezt teszem, eddig nem vittem feleslegesen. A te kisfiadat te ismered, te tudod mennyire beteg, ha megnyugtat, hívd fel a dokit, kérj időpontot, vagy kérdezz rá, hogy levidd-e.

2014. máj. 30. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!