2-3 éves gyereketeket milyen esetben viszitek dokihoz?
Kisfiam két és féléves! Tegnap lett beteg. Lázas néha és folyik az orra, nem köhög, étvágya,hangulata jó! Eddig mindennel rohantam a dokihoz, de most nem tudom hurcibáljam-e!
Antibiotikumot úgy sem ad rá, Sinupretet szokott javasolni, azt kapja is, meg a lázát is csillapítom! Mást nagyon úgy sem tehetek!
Ilyen esetben még az 1 évesem se vittem el.
Lázzal sem tud mit kezdeni az orvos, felesleges becipelni a rendelőbe emiatt.
Ha 3 napnál tovább tart a láz, akkor valószínű, hogy nem vírus, akkor érdemes orvoshoz fordulni, amúgy nem. Pláne sima náthával teljesen felesleges, a szervezete önmagát gyógyítja meg, nem kell hozzá semmiféle mesterséges dolog.
Adj neki sok vitamint, folyadékot és mindent segítséget megadtál neki ezzel.
sok mindentől függ :)
ha pénteken betegszik le akkor általában leviszem, ne menjünk bele a hétvégébe diagnózis nélkül.
ha nem komoly, meg tudom én is állapítani a bajt akkor nem viszem le, mert nem szeretem mikor egy kis nyavajával komoly betegséget ragasztanak rá a rendelőben.
Köszi!
Mindent adok neki, amit a doki is ajánlani szokott. Sokat is iszik, főztem zöldséglevest, annak is issza folyamatosan a levét. Emelt c vitamint kap, meg ugye a Sinupretet!
Én is attól félek,hogy ha beviszem most a rendelőbe, elkap valamit még pluszban. Calici járvány van felénk!
Egyébként ő általában lázas,ha náthás, akkor is!
Szerencsémre ritkán beteg a fiam, de ha beteg, akkor az orvost igényel. Nála a torokgyulladás is magas lázzal, hányással jár, nem kezdek diagnózis nélküli orvoslásba, inkább leviszem vagy kihívom a dokit.
Ha kicsit megfázott és folyik az orra, vagy köhécsel, akkor nem viszem, de ha lázas, azonnal doki.
Mint írtam, ez nálunk van, én ezt teszem, eddig nem vittem feleslegesen. A te kisfiadat te ismered, te tudod mennyire beteg, ha megnyugtat, hívd fel a dokit, kérj időpontot, vagy kérdezz rá, hogy levidd-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!