Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogi szakvizsga gyerek mellett?

Jogi szakvizsga gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Parommal iden hazasodunk ossze, es par honapon belul szeretnenk belevagni a babaprojektbe. A problema az, hogy en jogaszkent dolgozom es mindenkepp szeretnek szakvizsgazni. Ehhez viszont szulseg van 3 ev szakmai gyakorlatra, amibol meg csak 1,5 evem van meg, es tovabbi 1.5-2 ev, mig a szakvizsgat megcsinalom. Igy osszesen kb. 3 evet kellene varnunk, de mar nagyon vagyunk ra, es az anyagi helyezetunk is megfelelo lenne. Kerdesem az, hogy van-e olyan koztetek, aki gyerek mellett szakvizsgazott? Hogy lehet kibirni? Borzasztoan rettegek az egesztol, mert mar az egyetem alatt idegroncs voltam vizsgaidoszakban, nagyon rosszul viseltem az egeszet. Emiatt az is kizart h terhesseg alatt visgazzak, mert nem akarnek artani a babanak azzal h nem tudom kezelni a stresszt. Aki hasonlo helyzetben volt ketem irja le a tapadztalatait.
2014. máj. 28. 12:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Van nagymama vagy más segítség? Mert anélkül bizony igen nehéz lesz gyerek mellett tanulni. Amúgy simán elképzelhető, hogy a terhesség hatása alatt nem fogsz annyira izgulni a vizsgán. Olyankor az ember olyan átszellemült, meg a teste irányít, nem az agya :)
2015. febr. 24. 13:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Csak sajnos ha nincs meg a három éved, akkor a GYED miatti fizetés nélküli szabadság nem fog beleszámítani a gyakorlati idődbe, így még tovább fog tolódni a szakvizsga.

És minél idősebb leszel, annál nehezebb letenni. Én 27 évesen szakvizsgáztam (gyorsan letudtam mindhárom részvizsgát), de azt hiszem, harminc felett már képtelen lettem volna annyi s...ggelni rá. Plusz gyerek(ek), plusz a munka...hát gondold meg.

Legtöbb kollégám/kolléganőm is gyorsan letudta a szakvizsgákat, és aztán vállalt gyereket. 28-29 évesen azért nem a világ vége családot alapítani. De van olyan is, aki a gyerekeket vállalta előbb. Hát ő a mai napig nem végzett a vizsgákkal, pedig már 37 éves.

2015. febr. 25. 09:07
 13/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nem tudom olvassa-e valaki, de hátha hasznos lehet a tapasztalatom. Először a baba mellett döntöttünk, pont meglett a 3 év szakmai tapasztalat,mire megszületett. Egy éves volt,mikor az első vizsgát csináltam, kettő,mikor az utolsót. Rettenetesen kemény időszak volt, a családom nélkül nem ment volna , de megvan,sikerült,ezt már nem vehetik el tőlem. :) Azóta megszületett a második fiam is, már elmúlt egy éves , idén ősszel megyek vissza dolgozni, mert a szakvizsganak köszönhetően kaptam egy jó állás ajánlatot. Sok sikert mindenkinek! :)
2020. márc. 9. 11:48
 14/14 anonim válasza:
#13. Nagyon jó, hogy ennyi idő után visszatértél a kérdésedhez és leírtad. Gratulálok!
2021. jún. 10. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!