Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogi szakvizsga gyerek mellett?

Jogi szakvizsga gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Parommal iden hazasodunk ossze, es par honapon belul szeretnenk belevagni a babaprojektbe. A problema az, hogy en jogaszkent dolgozom es mindenkepp szeretnek szakvizsgazni. Ehhez viszont szulseg van 3 ev szakmai gyakorlatra, amibol meg csak 1,5 evem van meg, es tovabbi 1.5-2 ev, mig a szakvizsgat megcsinalom. Igy osszesen kb. 3 evet kellene varnunk, de mar nagyon vagyunk ra, es az anyagi helyezetunk is megfelelo lenne. Kerdesem az, hogy van-e olyan koztetek, aki gyerek mellett szakvizsgazott? Hogy lehet kibirni? Borzasztoan rettegek az egesztol, mert mar az egyetem alatt idegroncs voltam vizsgaidoszakban, nagyon rosszul viseltem az egeszet. Emiatt az is kizart h terhesseg alatt visgazzak, mert nem akarnek artani a babanak azzal h nem tudom kezelni a stresszt. Aki hasonlo helyzetben volt ketem irja le a tapadztalatait.
2014. máj. 28. 12:30
1 2
 1/14 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk anya szintén jogász. Nekünk annyival volt "könnyebb" a helyzetünk, hogy mire jött az első baba a gyakorlati idő megvolt, így csak vizsgázni kellett. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de meg lehet csinálni.

Nálunk úgy alakult, hogy a nagy gyerkőc decemberi, és következő év júniusban kezdődött a szakvizsga. Így már megvolt a napirend, nem egy pár hónapos baba mellől kellett elmenni. Szépen be volt osztva a napi adag. A második vizsga abban az évben volt novemberben. Ez már nehezebb volt, mert már a baba jóval több figyelmet igényelt (kúszás, mászás, játék), ráadásul speciális tornára is kellett vele járni. Itt is megvolt a napi adag.

A 3. vizsga tavalyra került át, mert a 2. után kiderült, hogy jön a tesó, és nem akartunk kockáztatni.

2 gyerkőccel már jóval nehezebb volt, főleg, hogy sokkal nyugtalanabb volt a kicsi piciként (a nagy eszik alszik típus volt).

Sokat segített a család, anya idegroncs volt a vizsga előtt (ő se jó vizsgázó), de szerencsésen sikerült neki jó eredményekkel.

Sokan vizsgáznak gyerkőc mellett, meg lehet csinálni. Csinálj napi beosztást, mert sok az anyag, és így jobban tudod figyelni hol tartasz.

Amíg kisebb a baba könnyebb tanulni, főleg ha nem nyűgös, hanem az eszik-alszik típus.

2014. máj. 28. 12:46
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Szia. Nekem 2 éves a fiam, pénteken kezdjük a beszoktatást egy családi napközibe, mert ahogy beszokik én kezdek tanulni a szakvizsgáimra. Gyerek mellett nem lehet tanulni, az az idő amíg alszik pedig édeskevés egy (vagyis ugye 3) jogi szakvizsgára felkészüléshez. Nekem a gyakorlati időm már megvolt a terhesség előtt plusz én azért jó helyzetben vagyok, mert apu mellett voltam ügyvédjelölt, a szüleim irodáit fogom átvenni, szóval nem hajtottak túl terhesség alatt sem.
2014. máj. 28. 12:52
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
A sógornőm próbálta a második gyereknél. Az első gyerek mellett simán csinált egy diplomát, semmi gond nem volt. Szeret tanulni, könnyen is megy neki. Volt segítség, akkor még mindkét nagymama tudott segíteni. A második gyerek mellett viszont nem ment neki. Hiába segítettek a mamák, meg tesóm is, egyszerűen nem bírta. Nagyon rossz alvó és evő volt a kicsi, sógornőm folyton fáradt volt, egyszerűen nem bírta, és abba kellett hagynia.
2014. jún. 1. 10:46
 4/14 anonim ***** válasza:
18%
ESküvőt szerveztünk,2 diplomát csináltam párhuzamosan,és dolgoztam. A munkahelyem és a sulim között 250 km volt, és 2 hetente be kellett mennem péntek-szombatra!! :)
2014. jún. 15. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:
Rossz vizsgázó révén én nem vállaltam a kettőt együtt. Először vizsgáztam, utána Baba. Ha viszont akkor tudom amit most- eü problémák végig a terhességben - akkor lehet inkább fordítva csináltam volna mert a család és a gyermekvállalás igenis sokkal fontosabb. Ettől függetlenül meg lehet próbálni együtt lényeg hogy amit megcsináltál ne vesszen el. Ha gyorsítani akarod akkor meg egy időszak elejére és végére is tudsz egyet egyet vállalni.
2014. jún. 15. 22:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Mármint vizsgát. Bocs ez lemaradt.
2014. jún. 15. 22:09
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Én pedagógus szakvizsgát csináltam, ami nem ugyanaz persze, mert nekem pl. bőven megvan a gyakorlatom. Viszont munka és gyerek mellett iszonyat nehéz volt készülni. Első évben még otthon voltam, de a másodikban már dolgoztam újra, éreztem a különbséget. Viszont ha van segítséged, akkor csináld amíg otthon vagy a babával szerintem.
2014. aug. 18. 22:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is fősulira jártam amikor férjhez mentem. Akkor még volt 1,5 évem, rögtön államvizsga után jött össze a baba. Nagyon örülök annak, hogy csak akkor most nem tudnék tanulni. Nem tudod előre milyen lesz a terhességed (az egyik ismerősöm végig hányt) és mennyire kell foglalkoznod a babáddal (az én fiam sok figyelmet igényel). Igaz nekem nincs segítségem csak a párom.
2014. aug. 19. 14:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdésed, remélem igen:)

Nekem a gyakorlati időm már megvolt, a vegyeset fél éves gyerek mellett csináltam, utána volt egy kis szünet (apukám meghalt, komplett házfelújítás volt, plusz jött a tesó is, várandósan én se mentem vizsgázni), a büntető úgy sikerült, hogy a nagy 2 éves volt, a kicsi meg 1. Most készülök a polgárra, a nagy még mindig 2 éves, a kicsi meg 1:) Nem lehetetlen, de több időt kell a felkészülésre betervezni, pl. ilyen 2 hetes betegségeket, amikor éjszakázol és nyilván 2 óra alvással, 2 beteg gyerekkel nem tudsz tanulni. Én amikor elkezdtem a büntetőt, a kicsi még 1x kelt éjszaka, plusz jöttek a nagytől a bölcsis betegségek, tényleg volt, hogy 3 (!) hétig elő se vettem a Btk.-t. Februárban kezdtem el tanulni és szeptemberre mertem bevállalni a vizsgát, holott ez a legkevesebb mennyiségileg. 1 gyerek mellett könnyebb volt. De akkor is arra buzdítalak, - bár ebben még nincs tapasztalatom- hogy addig csináld meg, amíg otthon vagy, mert ha már dolgozol is, meg ott van a gyerek, akkor sokkal több lemondással jár, több időt kell elvenned a gyerekektől és a férjedtől.

2014. szept. 28. 01:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Hú, nem lesz egyszerű. Nekem még nem volt meg a gyerekem, amikor letettem a szakvizsgákat (hat hónap alatt a három részvizsgát), és el nem tudom képzelni, gyerek mellett hogy lehet rá alaposan felkészülni. Az én lányom mellett szerintem lehetetlen lett volna, keveset alvó, örökmozgó gyerek, segítségem pedig nulla.
2015. febr. 24. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!