Jogi szakvizsga gyerek mellett?
Szia!
Nálunk anya szintén jogász. Nekünk annyival volt "könnyebb" a helyzetünk, hogy mire jött az első baba a gyakorlati idő megvolt, így csak vizsgázni kellett. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de meg lehet csinálni.
Nálunk úgy alakult, hogy a nagy gyerkőc decemberi, és következő év júniusban kezdődött a szakvizsga. Így már megvolt a napirend, nem egy pár hónapos baba mellől kellett elmenni. Szépen be volt osztva a napi adag. A második vizsga abban az évben volt novemberben. Ez már nehezebb volt, mert már a baba jóval több figyelmet igényelt (kúszás, mászás, játék), ráadásul speciális tornára is kellett vele járni. Itt is megvolt a napi adag.
A 3. vizsga tavalyra került át, mert a 2. után kiderült, hogy jön a tesó, és nem akartunk kockáztatni.
2 gyerkőccel már jóval nehezebb volt, főleg, hogy sokkal nyugtalanabb volt a kicsi piciként (a nagy eszik alszik típus volt).
Sokat segített a család, anya idegroncs volt a vizsga előtt (ő se jó vizsgázó), de szerencsésen sikerült neki jó eredményekkel.
Sokan vizsgáznak gyerkőc mellett, meg lehet csinálni. Csinálj napi beosztást, mert sok az anyag, és így jobban tudod figyelni hol tartasz.
Amíg kisebb a baba könnyebb tanulni, főleg ha nem nyűgös, hanem az eszik-alszik típus.
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdésed, remélem igen:)
Nekem a gyakorlati időm már megvolt, a vegyeset fél éves gyerek mellett csináltam, utána volt egy kis szünet (apukám meghalt, komplett házfelújítás volt, plusz jött a tesó is, várandósan én se mentem vizsgázni), a büntető úgy sikerült, hogy a nagy 2 éves volt, a kicsi meg 1. Most készülök a polgárra, a nagy még mindig 2 éves, a kicsi meg 1:) Nem lehetetlen, de több időt kell a felkészülésre betervezni, pl. ilyen 2 hetes betegségeket, amikor éjszakázol és nyilván 2 óra alvással, 2 beteg gyerekkel nem tudsz tanulni. Én amikor elkezdtem a büntetőt, a kicsi még 1x kelt éjszaka, plusz jöttek a nagytől a bölcsis betegségek, tényleg volt, hogy 3 (!) hétig elő se vettem a Btk.-t. Februárban kezdtem el tanulni és szeptemberre mertem bevállalni a vizsgát, holott ez a legkevesebb mennyiségileg. 1 gyerek mellett könnyebb volt. De akkor is arra buzdítalak, - bár ebben még nincs tapasztalatom- hogy addig csináld meg, amíg otthon vagy, mert ha már dolgozol is, meg ott van a gyerek, akkor sokkal több lemondással jár, több időt kell elvenned a gyerekektől és a férjedtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!