Milyen "bakikat" vétettél a gyermeknevelésben, főleg az első időkben?
Olyanokra gondolok, mikor elbénáztál valamit, mikor nevettél magadon, vagy legalábbis mostmár utólag nevetsz!
Mosolyogjunk kicsit egymáson :)
Nagyon jók ezek a sztorik, nekünk is van pár, tipikus nyomi-szülők voltunk az első hetekben, sőt még utána is akadt jó pár bénázás..
-A kórházban debütáltam egy sima túlöltöztetős sztorival, a 28 fokos szobában ráadtam a lányunkra egy bodyt és egy plüss rugit, a nővér teljesen hülyének nézett és le is cseszett, még egy plüssrugi is túlzás lett volna, nemhogy alá body .. :D
-Nagy cumimágus a lányunk, régen éjjel-nappal cumizott, most már csak elalváshoz kell neki. Még egészen pici volt, amikor éjjel felsírt, mert kiesett a cumi a szájából. Átbotorkáltam az ágyához a sötétben, és próbáltam visszanyomni a szájába a cumit, de csak nem sikerült, sőt még egyre hangosabban sírt. Morogtam is magamban, hogy mi a fenéért nem kapja már be a cumit ez a gyerek (ez volt aznap éjjel kb a 10. kelésem cumiriadó miatt), végül felkapcsoltam a kislámpát, és akkor vettem észre, hogy szegénynek az orrához nyomogatom azt a hülye cumit percek óta. Mostmár csak nevetek a dolgon, de akkor rémesen éreztem magam miatta.
-Amikor már volt két foga a lányunknak, rendszeresen mostuk őket vacsora után babafogkefével. Ő is nagyon szerette volna kipróbálni, mi hülyék meg oda is adtuk a kezébe. Első dolga volt az, hogy gyomorig ledugta magának, és az egész vacsorát visszahányta, közben pedig csak pislogott ártatlanul. Azóta nem kap a kezébe fogkefét :)
-Egyszer mi is egyedülhagytuk pár pillanatra a popsikenőccsel, szépen ki is mázolta a fejét vele, kicsit meg is kóstolgatta.
-Tápszeres nyomiságunk is volt, egyszer melegítés nélkül akartam neki tápszert adni, aztán csodálkoztam, hogy a gyerek üvöltve tolja el a szájától a hőn szeretett tápszert..megkóstoltam, és akkor jöttem rá, hogy jéghideg kaját akartam adni szegénynek..:D
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, nem nagy sztorik, de azért jókat mosolygok rajta utólag.
Utolsó vagyok, még eszembe jutott egy:
- Mindig ketten fürdettünk régen a férjemmel, ez olyan családi szokás volt nálunk, a férjem sokat dolgozott anno, a fürdés volt mindig a családi program hétköznap esténként. Ő fogta a gyereket a tarkójánál, én pedig mostam. Egyik fürdetésnél épp nagy dialógus zajlott az aznap történtekről, nevetgéltünk, közben én rutinos mozdulatokkal fürdettem a lányunkat, aki valamiért nagyon összeszorította a lábaim. Én ezt érzékeltem, és egy vicces ámde határozott mozdulattal oldalrahúztam a lábát, közben beszéltem a férjemhez. Szegény gyerek 180 fokos fordulattal arccal borult a vízbe, kortyintott is egy jó nagyot, aztán amikor kiszedtük a vízből, még csak nem is sírt, csak csalódottan pislogott rám a nagy szemeivel. A férjem csak nevetett a dolgon, de én aznap bőgve főztem vacsorát, és utána 3 napig nem segédkeztem inkább a fürdetésnél..
Lefejt anyatej volt egy csomo a fagyasztoba mert dolgoztam mar par honappal a szules utan.
A ferjem pedig kokusztejet rakott a fagyasztoba anyatejes gyujtobe.
Vittem en gyereket es napi anyatejet a bolcsibe.
A bolcsi pedig szepen megitatta vele bar mondtak etvagytalan a gyerek ma.
Eredmeny 3 nap hasmenes
Megfogni en se tudtam az elejen, ugyhogy volt olyan, hogy a ruhajanal fogva huztam oda magamhoz. Rettentoen szegyellem...
Amikor jottunk haza a korhazbol, egyszeruen nem tudtam feloltoztetni. Addig a noverkek oltoztettek. Fel ora bnazas utan megkertem egy tapasztaltabb szobatarsat, hogy adja mar ra a bodyt meg a rugdalozot.
Nekem is hasonló sztorim van, mint itt 1-2 válaszolónak.
10:45-kor született meg a kisfiam, hagytak utána pihenni, kb. d.u. 4-kor hozták be hozzám, betették a "kiságyba". Felém fordították szerencsére, a jobb oldalára. Gondolom beetették, tök nyugodt volt, nézelődött majd aludt, egy szót sem "szólt", egész este 8-ig. Szegényem azért maradt ott, mert én sem mertek megfogni, felvenni. Így utólag nem tudom, hogy lehettem ennyire béna, hogy 4 teljes óráig gyűjtöttem a bátorságomat, hogy odavegyem mellém. Sajnálom, hogy nem tettem meg, ma már nyilván másképp csinálnám, hisz közvetlen mellettem mégiscsak jobb lett volna neki.:)
Harmadnap bekakilt, nővérek sehol éjjel, hát nekifogtam a pelenkázásnak, amit szintén nem csináltam még előtte. Én sem szedtem le asszem mindent, amit kellett volna és a kötése is tiszta kaki volt, amit a köldöke köré tekertek. Reggel mondtam a nővérnek nagy büszkén, hogy tisztába tettem, aztán gondolom nézelődtek..
Nekünk szülés után 3 napig csak szopira hozták be. Megszoptattam majd feküdt velem tovább az ágyba míg el nem vitték, nem mertem megfoni, felvenni. Nem is tudtam hogy meg kell büfiztetni (elötte nem volt dolgom ilyen kis babával) De a kórházba sem mondták el. mikor már velünk volt egész nap akkor sem büfiztettem hanem visszaraktam a tuligába és aludt tovább.
Haza értünk. Fürdettem és meg akartam fordíttani hogy a hátát is meg mossam össze vissza tekergettem szegény gyerekt közben beverte a kis buksiját a fürdőkádba.
Most már 7,5 hónapos és már apával fürdik. Kezemre akartam fektetni hogy a hátát és a popsiját is megmossam de azt hittem hogy a párom fogja. Hát nem. Én sem és ő sem fogta szegénykém arcal a vízbe esett mikor kivettük csak pislogott nagy szemekkel. :)
-Az első lányunk császárral született. 2 nappal később behozták a taligában, pólyában, hason fekve. Elkezdett nyöszörögni. Na hát mit nekem egy gyerek, megfordítom. Ki is bontottam, majd amikor kb egy 30cmes kis ruhacsomag volt előttem, csak álltam, hogy hogyan is kéne csinálni. Még jó, hogy jött a csecsemős... :)
-Sudorcremmel kimázolta a kiságyát, ki tudja ebből mennyit evett.
-Éjszaki tápszergyártás hulla fáradtan: Víz megmelegít, kávépor elő, összeönt, összekavar. Még jó, hogy időben kapcsoltam, hogy tápszer kell, nem kávé. :)
- 2. gyerek: aludj már, aludj már drágám. Nem, a gyerek az istennek nem akar aludni. Pislog, vigyorog. Mi lehet a baj? Ja, hogy nyakig kakis...
-Nagyobbik lány vetkőztetése: miért jön ilyen nehezen le a fejéről a felső??? Mert basszus patentos, és nem lett kipatentolva...
-Mind a kettőnél eljátszottuk, hogy nem akarták inni a tápszert. Nem volt túl hideg, nem volt túl meleg. Csak éppen egy csomó elzárta a lyukat a cumin.
-Olyan nálunk is volt, hogy felforgattam a szobát a cumi után, és a ruhájában volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!