Hogyan teltek a baba hazavitele utáni első napjaitok?
Figyelt kérdés
Hármasban voltatok vagy volt ott valaki segìteni? Látogatò,segìtő volt az első hétben?2014. máj. 26. 17:00
1/12 anonim válasza:
Nem jött senki. A férjemmel hármasban voltunk. Sírással, szenvedéssel telt, mert sebes lett a bimbóm, a gyerek meg állandóan éhes volt. Alig ettem, alig aludtam. A férjem segített, amennyit tudott, de én őszintén bevallom, szétcsúsztam. Sok szépség volt az életemben, mióta ő megfogant, most már 7 hónapos, de az első néhány hét maga volt a pokol.
2/12 anonim válasza:
Anyukam segitett,de meg igy is nehez volt.Fajt mindenem,nem tudtam szoptatni,a baba egesz nap sirt.
3/12 anonim válasza:
Nekem semmi bajom nem volt szerencsére, kivéve a látogatók tömkelege. Anyukám a szomszédban lakott, így átjárt segíteni, de nem igazán volt rá szükség. A baba csak evett, aludt. Bízom benne, a tesó is ilyen lesz de pár hét és kiderül. Amit másképp csinálok, hogy nem engedek jönni senkit az első két hétben, mert az nagyon leterhelt.
4/12 Ananke válasza:
Nekem az első két hétbe semmi gondom nem volt,szerencsére.Jó a bimbim az egyik ki sebesedett,de párom vett bibmbi védőt és rendbe jött.Nekem csak annyi volt a dolgom,hogy a babával törődjek és egyek.Nekem jó emlék,élveztem ahogy párommal figyeljük a kis manókát :)
5/12 anonim válasza:
az első éjjel szörnyű volt, aztán megváltozott. Nekem anyukám mindenben segített, attól függetlenül teljesen ki voltam bukva. Ha megnyikkant szegény gyerek a szívbaj kerülgetett, pedig csak éhes volt, evett és aludt tovább. jó kisbaba volt éjjel is. semmi gond nem volt vele, csak én voltam betojva.
6/12 anonim válasza:
Anyukám ott volt két hétig,de még így is borzasztó volt.Ott volt a kisbabám akit annyira vártam,én meg egy szarkupacnak éreztem magam,és az egész életemet.Valószínüleg a hormonok,meg a fokozott stressz okozta,de nem volt könnyű.Pár hét és összeszoktunk,de kellett 2-3 hónap mire tényleg élvezni kezdtem a babázást,és tudtam aludni,ugyanis az első hetekben képtelen voltam,hiába a légzésfigyelő,valami ösztönféle állandóan ugrásra kész ébren tartott.
7/12 anonim válasza:
Nekem egy hetig anyukam segitett es a ferjem is sokat itthon volt. Igazabol a haztartas vezeteseben kellett a segitsege. A kisfiam evett es aludt. Azota mar 6 hetes, meg mindig eszik es alszik, amikor ebren van akkor pedig erdeklodve nezelodik es mosolyog :-)
8/12 anonim válasza:
Az első 2-3 hét nagyon nehéz volt fizikailag és lelkileg is. A babám felcserélte az éjszakát a nappallal. Este 11-kor kipattant a szeme és reggel 7-ig fenn volt. Első héten végig is ordította az éjszakát utána csak fenn volt.Én a kialvatlanságtól sírtam.Nappal én hülye nem aludtam hanem a háztartással próbáltam foglalkozni. Segítségem nrm volt. Párom nem tudott számottevő segítséget nyújtani. Aztán 2-3 hónaposan kezdtem belerázódni a dolgokba, de igazán 4-5 hónaposan kezdtem érezni ,hogy kiszámíthatóbbak a napjaim. Lassan azt is elfogadtam hogy nem lehet egyszerre csilli villi lakás, meleg étel és mellette napi kétszer sétáltatott, tornáztatott baba, aaknek énekrlek, mondókázok stb...Ehhez 48 órára lenne szükség egy nap.
9/12 anonim válasza:
Csütörtökön lesz 2 hetes a babám.. szenvedünk, sír, pedig nem éhes, pelus tiszta stb... Ma rátaláltam a megoldásra
2 órája hallgatjuk, és 2 órája alszik :D Asszem bevált :)
10/12 anonim válasza:
Mindkét szülésem után a gyerek evett, aludt, nézelődött, sírt-megvígasztaltam, pelenkáztam, olvastam, neteztem. Két gyerekkel mondjuk sokkal pörgősebb, főleg hogy még a nagy is kicsi, ráadásul sokat beteg mert elkezdtünk közösségbe járni, de a kicsivel nem túl bonyolult az élet. Éjjel is 3 óránként eszik, a nagyobb is kel még éjszaka mert rossz alvó (hamarosan 2 éves lesz, a kicsi 2 hetes), de már megszoktam a kialvatlanságot.Nekem 1 gyerekkel túl egyhangú volt az eleje. Segítségem esténként a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!