Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekről lemondás hogy működik?

Gyerekről lemondás hogy működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Másfél éves iker gyermekeim vannak és az édesapa mikor gyerkőcök 2-3 hónaposak voltak elment és azóta feléjük sem nézett, egy pelenkát, egy törlőt vagy gyógyszert, semmit az ég világon nem vett nekik és nem is látta őket már azóta hogy elment. Nekem lett egy nagyon rendes párom aki a sajátjaiként neveli őket, és az ikrek is nagyon szeretik őt. Gondolkoztunk már azon hogy kérjünk gyerek tartást de eddig CSAK azért nem kértünk mert anno azt mondta hogy egy Ft ot nem fog fizetni és úgy gondoltuk hogy talán jobb is ha egy ilyen embert nem ismernek és ugye ha fizetne akkor láthatná, jöhetne , el is vihetné őket KÉSŐBB. Mert az igaz hogy most nem érdeklődik a gyerekek felől viszont 5-10 év múlva ki tudja és nem akarom a gyerekeket összezavarni :( Úgy gondoltuk párommal hogy talán jobb lenne hogyha lemondana róluk a vér szerinti apjuk, hiszen így sem ismerik őt és nem is szeretném mert egy link alak. Viszont nem tudjuk hogy ez hogy működik. Ha ő nem akar lemondani akkor a bíróság kötelezheti rá? A nővérével most beszéltem és állítólag az apukának nagyon hiányoznak, ezért gondolom hogy már nem mondana le róluk. Viszont drogozott, nem dolgozott, bulizott. Azért beszélek múlt időben mert már nem tudom hogy mi van vele csak a szilveszteri képeit néztem meg és ott is drogos állapotban volt.

Kérlek segítsetek nekem, és ne haragudjatok hogy ilyen hosszúra sikeredett, próbáltam mindent röviden leírni de ha valami nem volt érthető akkor elmondom részletesebben de most szükségem van olyanokra akik jártak ilyen cipőben már :(

Köszönöm hogy elolvastátok.

2014. máj. 26. 18:32
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

De aranyos vagy, megköszönném nagyon hogyha segítenél megírni nekem.

És ha ő gyerektartást sem lesz hajlandó fizetni? Sajnos ismerem mert 5 évig együtt voltunk és tudom hogy mennyire link és semmirekellő alak :(

Egyébként a találkozásra csak ő jöhet el vagy hozhat magával majd embereket? Talán ez lenne a legjobb hogyha nem is csak én lennék ott mikor találkoznak hanem a családsegítőben láthatná őket mert néha eléggé kiszámíthatatlan.

2014. máj. 27. 09:39
 22/28 anonim ***** válasza:

Majd írok egy kérvény mintát.

Ha nem fizet tartasdijat legalább 6 hónapig, akkor eloszor végrehajtást kell kérni, utana - ha van legalább egy nem teljesült foglalási jegyzőkönyv es megvannak az egyeb feltételek - akkor lehet kérni allami megelolegezest.

A lathatasra azt visz magával, akit csak akar. Ha pedig engedik, higy felugyelet nelkuli lathatasra legyen, akkor oda viszi a gyerekeket, ahova akarja.

2014. máj. 27. 09:44
 23/28 A kérdező kommentje:

jaj istenem :( Tudja ám adni a szépet meg a jót és ettől félek iszonyatosan hiszen a nővére, ő, meg a nővére párja együtt szoktak drogozni és félek hogy egyszer mikor elvinné őket olyan állapotban lenne vagy ha nem is ő de valamelyik :( Ők az életeim, a szemeim fényei, miattuk kelek fel reggelente én nem szeretném hogy bármi bajuk essen :( Nem tudom hogy mi lenne a legjobb és eddig ezért nem indítottam el semmit mert pont ezektől a dolgoktól féltem nagyon :(

Rendben azt megköszönném hogyha átküldenél egy mintát :) És köszönöm hogy ennyit segítesz

2014. máj. 27. 09:48
 24/28 anonim ***** válasza:

. Kb ilyesmi:

Alulírott Szabó Eva (születési hely, idő, anyja neve, állandó lakcíme) azzal a kéréssel fordulok a tisztelt biróság felé, hogy Nagy Pétertől szuletett, Nagy Éva (szuletesi hely, idő, anyja neve állandó lakcíme) es Nagy Kata (szuletesi hely, idő, anyja neve, állandó lakcíme) nevű gyermekeket a biróság nálam helyezze el, valamint kérem gyermektartasdij megállapítását is a mai naptól számított hat hónapra visszamenőleg. Indoklás: Ide azt írsz, amit akarsz, nem kell regény, csak pár sor. Az is elég, ha azt írod pl hogy "a gyermekekkel valo kapcsolatom bensőséges, szeretetteli, szamukra a megfelelő testi es lelki fejlődéshez szükséges erzelmi es anyagi feltételeit biztosítani tudom, a masik szulo nem tartja a gyermekekkel a kapcsolatot, tartásukrol X ido óta nem gondoskodott, stb

Tisztelettel: Szabó Éva Teljes dátum, tehát hely es idő. Egy A4 lapra férjen rá az egesz, az indoklás külön bekezdés legyen. Ha kézzel írod az egészet, akkor nem kell tanú, ha géppel, akkor két tanú kell, nekik teljes nevük, személyes adataik (szuletesi hely, idő, anyja neve, állandó lakcíme) Csatolni kell melle egy jövedelem igazolást -3 havi átlagjövedelemrol jó lesz- es a gyerekek szuletesi anyakonyvi kivonatat - lehet másolat is, akkor az eredetit be kell mutatni az elso tárgyaláson. Ha nincs másolat se, az se baj. Levélben fognak ki értesíteni az elso tárgyalás időpontjáról es arrol, hogy milyen iratokat kell még bemutatni.. Egyebkent minden bíróságon van olyan, hogy panasznap, olyankor be lehet menni es bírósági dolgozok segítenek megfogalmazni a beadványt illetve elmondják hogy minek mi a menete. Ha szükséged van meg segítségre, nyugodtan írj.

2014. máj. 27. 09:52
 25/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)))

Viszont nekem van egy - írásos- több órás beszélgetésem a nővérével és a legjobb barátjával hogy nem normális az apuka ( mindig lopott tőlem pénzt és azt mondta hogy hangokat hall amik arra kérik hogy lopjon pénzt és hogyha kell öljön is érte). Azt esetleg lehet csatolni? Csak hogy lássák ők is hogy tényleg nem 100as az apuka. Meg akár fényképeket amiken látszik hogy igen csak drogos állapotban van?

2014. máj. 27. 09:56
 26/28 anonim ***** válasza:
Nem sok értelme van..... De csatolt, ha téged megnyugtat. En elso körben kihagynam. Lehet, higy meg se jelenik a tárgyaláson, lehet, hogy együttműködő lesz, lehet hogy nem is akar lathatast... Ha gond van, akkor is eleg ezeket elhozni, de nagyon ne számíts ra, hogy figyelembe veszik.
2014. máj. 27. 10:00
 27/28 anonim ***** válasza:
Ezeket nem valószínű hogy figyelembe veszik. Szerintem ráér akkor, ha nem együttműködő, de lehet akkor sem lesz értelme.
2014. máj. 27. 10:02
 28/28 A kérdező kommentje:

Értem hát nagyon szomorú lettem mert azt hittem hogy ezeket figyelembe fogják venni :(

Nagyon félek ettől az egésztől. Mindenki tudja hogy szépen ellátom az ikreket, szép lakásban vagyunk, még ha albérlet de akkor is, jó nincs sok pénzünk de amit tudok megadok nekik. És ezt az embert meg 1 évig nem érdekelték ezek a gyönyörű gyermekek és most felbukkanna játszaná a "jó" apát aztán elvinné őket és ki tudja hogy ott mik történnének :(

2014. máj. 27. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!